Lahanayı önce güzelce yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz. Az tuzla hafifçe karıştırıyoruz lahananın katları açılsın diye sonra sarımsağı dövüyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Mayonezi de koyuyoruz ve lahanayı da bu karışıma koyuyoruz. Hafif karıştırıp salata tabağımıza alıyoruz ve taze nane ile süsleyebilirsiniz.
Lahanayı ince ince kıyıp zeytinyağın da 3-4 dakika kavurun, ocaktan alınca mısırı, küçük doğranmış kornişonu ekleyip karıştırın ,sarımsağı ezip yoğurt ve ince doğranmış dereotu ve mayonezi de ekleyin, karıştırın, tuzunu atıp servis yapın(bu tarifi sevgili Cahide jibeğin sitesinde gördüm ve denedim kış için lezzetli bir ...
Ortadan ikiye böldüğünüz mor lahanayı ince ince bir bıçak yardımıyla doğramaya çalışın. Ne kadar ince doğrarsanız yumuşatması o kadar kolay olacaktır. Dilerseniz mor lahanalarınızı rendeleyebilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave ederek birkaç dakika bekletin.
Öncelikle mor lahanamızı ince ince doğruyoruz ve orta boy bir kavanoza basıyoruz. Üzerine sirkemizi ve tuzumuzu döküyoruz. Kapağını kapattıktan sonra iyice çalkalayıp sirkesinin ve tuzunun her yerine değmesini sağlıyoruz. Buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ve 1 gün sonra kullanıma hazır oluyor.
Üzerine 1 orta boy lahana için 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, 2 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Güzelce ovun. Eğer kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Bu sayede daha çok pembe olacaktır rengi.
Diğer bir saklama yolu ise; lahanaları tuz, limon, sirke ve zeytinyağı ile iyice ovduktan sonra, bu sosun içinde beklettikten sonra ambalajlayıp dolapta saklamaktır. Bu şekilde hazırda hep salatanız bulunacaktır.
Öncelikle mor lahanamızı ince ince doğruyoruz ve orta boy bir kavanoza basıyoruz. Üzerine sirkemizi ve tuzumuzu döküyoruz. Kapağını kapattıktan sonra iyice çalkalayıp sirkesinin ve tuzunun her yerine değmesini sağlıyoruz. Buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ve 1 gün sonra kullanıma hazır oluyor.
Kısırı yapacağınız geniş kaba bulguru alın ve üzerine kaynar suyu dökün. ... Sumağı bir kasenin içine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıcak su dökün. Bulgurlar şişene kadar sumak da ekşisini suya bırakacaktır. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olmaları için güzelce karıştırın.
Salatalık Turşulu Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak kısırlık bulgurumuzu derin bir kaba alalım. İçine boyunu 2 parmak geçecek şekilde kaynar suyumuzu ilave edelim. ... Daha sonra doğradığımız yeşillik ve salatalık turşumuzu ekleyelim.
SON YAZILAR
iPhone 11 128 GB kaç gb ram?
Trendyol kargo takip numarası nasıl öğrenilir?
Src sınav sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Hande Ünsal kimdir nerelidir?
Emziren anneler anason çayı içebilir mi?
Rota Denizcilik sahibi kim?
Yeni medya ve gazetecilik bölümü kaç yıllık?
Kariyer Net ilan vermek ücretli mi?
Klimada kış modu hangi işaret?
Ankaralının nasıl yazılır TDK?
Salyangoz nasıl uzaklaştırılır?
Hoşgörüde deniz gibi ol ne anlama geliyor?
Ak darı ne işe yarar?
Kağıt kebabın yanına ne gider?
Yeni nişanlı çifte ne hediye alınır?
Sedir adasına araçla nasıl gidilir?
Slim fit gömlek ne demek?
Iltifat edilince ne cevap verilir?
Motosiklet Sigorta fiyatları ne kadar?
Fenerbahçe radyo hangi frekansta?
Polis olmak için hangi bölüm okunmalı?
Prima 3 numara Midi kaç kilo?
Trendyol iade talebini nasıl iptal edebilirim?
Amerika cep telefonu numarası nasıl aranır?
Sözcük ve kelime eş anlamlı mıdır?
Mıknatıslı takma kirpik nasil takilir?
Bir tutam tere kaç kalori?
11.22 63 nereden izlenir?
Ederlezinin hikayesi nedir?
Mum çiçeğinin çiçek açması için ne yapabilirim?
SPK lisansı olanlar hangi işlerde çalışabilirler?
Alın genişletme nasıl olur?
Kariyer Nette referans ekleme nasıl yapılır?
Zilhiccenin bugun KACI?
Nilüfer çiçeği nereden bulunur?
Araç aks arızası nasıl anlaşılır?
Kuru üzüm ishale iyi gelir mi?
Soba bacası neden geri teper?
Meyve mi meyva mı?
Kullanıcı ile bilgisayar arasındaki iletişimi sağlayan yazılımların genel a..