Lahanayı önce güzelce yıkıyoruz.Sonra ince ince kıyıyoruz. Az tuzla hafifçe karıştırıyoruz lahananın katları açılsın diye sonra sarımsağı dövüyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Mayonezi de koyuyoruz ve lahanayı da bu karışıma koyuyoruz. Hafif karıştırıp salata tabağımıza alıyoruz ve taze nane ile süsleyebilirsiniz.
Lahanayı ince ince kıyıp zeytinyağın da 3-4 dakika kavurun, ocaktan alınca mısırı, küçük doğranmış kornişonu ekleyip karıştırın ,sarımsağı ezip yoğurt ve ince doğranmış dereotu ve mayonezi de ekleyin, karıştırın, tuzunu atıp servis yapın(bu tarifi sevgili Cahide jibeğin sitesinde gördüm ve denedim kış için lezzetli bir ...
Ortadan ikiye böldüğünüz mor lahanayı ince ince bir bıçak yardımıyla doğramaya çalışın. Ne kadar ince doğrarsanız yumuşatması o kadar kolay olacaktır. Dilerseniz mor lahanalarınızı rendeleyebilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave ederek birkaç dakika bekletin.
Öncelikle mor lahanamızı ince ince doğruyoruz ve orta boy bir kavanoza basıyoruz. Üzerine sirkemizi ve tuzumuzu döküyoruz. Kapağını kapattıktan sonra iyice çalkalayıp sirkesinin ve tuzunun her yerine değmesini sağlıyoruz. Buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ve 1 gün sonra kullanıma hazır oluyor.
Üzerine 1 orta boy lahana için 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, 2 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Güzelce ovun. Eğer kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Bu sayede daha çok pembe olacaktır rengi.
Diğer bir saklama yolu ise; lahanaları tuz, limon, sirke ve zeytinyağı ile iyice ovduktan sonra, bu sosun içinde beklettikten sonra ambalajlayıp dolapta saklamaktır. Bu şekilde hazırda hep salatanız bulunacaktır.
Öncelikle mor lahanamızı ince ince doğruyoruz ve orta boy bir kavanoza basıyoruz. Üzerine sirkemizi ve tuzumuzu döküyoruz. Kapağını kapattıktan sonra iyice çalkalayıp sirkesinin ve tuzunun her yerine değmesini sağlıyoruz. Buz dolabında 1 gün bekletiyoruz ve 1 gün sonra kullanıma hazır oluyor.
Kısırı yapacağınız geniş kaba bulguru alın ve üzerine kaynar suyu dökün. ... Sumağı bir kasenin içine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıcak su dökün. Bulgurlar şişene kadar sumak da ekşisini suya bırakacaktır. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olmaları için güzelce karıştırın.
Salatalık Turşulu Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak kısırlık bulgurumuzu derin bir kaba alalım. İçine boyunu 2 parmak geçecek şekilde kaynar suyumuzu ilave edelim. ... Daha sonra doğradığımız yeşillik ve salatalık turşumuzu ekleyelim.
SON YAZILAR
Artistik jimnastik nedir nasıl yapılır?
Trade Link Nasıl Alınır?
Papağan nasıl eğitilir?
Fert kelimesinin eş anlamı nedir?
Gölge öğretmen yasal mı?
Vizite ne demek TDK?
HP yazıcı nasıl kurulur?
Kaç yaşında Kpop idolü olunur?
Tümsek aynanın özellikleri nedir?
Hindistan'ın eski başkenti neresidir?
Eşkenar dörtgenin kaç derecedir?
Miniatürk giriş müze kart geçerli mi?
Hedonik anlamı ne demek?
Herhalde ayrı mı yazılır bitişik mi?
Tai başvuru nasıl yapılır?
Kas gevşetici hap ile ağrı kesici içilir mi?
Bostancı metro istasyonu nerede?
PUBG Mobile ekip Yarışması Nasıl Yapılır?
Word içindekiler nasıl oluşturulur?
Tokat Mersin kac kmdir?
Trendyola üye olmak ücretli mi?
Yeditepe Hastanesi hangi şehirde?
Ilk kapitülasyonlar hangi padişah döneminde kime verilmiştir?
Halkalı Millet Kütüphanesi hangi günler açık?
Punch ipi kaç numara?
Yan hava yastığı nedir?
Setcard Gift nasıl kullanılır?
Sani Müfit Erbilgin nereli?
Istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı hangi yakada?
100 gr nugget kaç protein?
Ukrayna kahvaltısında neler var?
Yenisahra Havaist nereden kalkıyor?
Salud hangi dil?
Burcu Kıratlı kaç kere evlendi?
Köknar ağacı nerelerde bulunur?
Işletmenin etik kuralları nelerdir?
Kara kara lahana salatası nasıl yapılır?
Google Play Hizmetleri Güncellenmiyor ne yapmalıyım?
Londra New York uçakla kaç km?
Olay TV hangi ilin?