Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini dikkatlice çıkarın ve ayrı bir kaseye alın. Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin.
Ayvalar kabukları soyularak küp küp doğranır. Daha sonra ayvalar pişireceğimiz tencereye alınarak 3 su bardağı şeker üzerine dökülerek beklemeye alınır. Ayvalar sulanıp şeker eridiği zaman 2 su bardağı su ve karanfiller eklenerek orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirilir .
Orta ateşe konulur kaynamaya başlayınca karıştırılır ve en kısık ateşe çekilip pişmeye bırakılır. 30- 40 dakika duruma göre kaynadıktan sonra kontrol edilir. Koyulaşmaya başlayınca tereyağ yada margarin konulup (rengini berraklaştırıp köpüksüz olması için) 5-10 dakika daha kaynatılır.
Ayvalar orta ateşte pişsin sonra 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri de koyup kaynamaya bırakalım. Köpükleri tahta kaşıkla bir tabağa alalım. Limon tuzu karanfil tarçını ekleyip karıştıralım. 5 dk daha pişirelim ocağın altını kapatalım. Sıcakken kavanoza koyalım, kapatalım.
1. adım: Ayvaları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın. 2. adım: Doğramış olduğunuz ayvaların çekirdeklerini sakın çöpe atmayın. Ayva çekirdeklerini ayrı bir kabın içerisinde bekletin. ... Daha sonra ayvaların üzerine şekeri , ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edin.
Reçellerinizi koyacağınız kavanozların mutlaka cam ve sterelize edilmiş kavanozlar olduğundan emin olun. Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın.
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır. örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
Malzemeler: 1,5 kilo ayva . 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker .
Malzemeler: 1, 5 kilo ayva. 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker .
Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.
Ancak kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatmak bunun için yeterli değil. Zira kavanozu ters çevirmezseniz çıkan hava kabarcıkları kapağı zorlayacak ve reçelin havayla temas etmesine yol açacaktır. Ters çevirmek ise bu hava kabarcıklarının oluşmasına engel olacaktır.
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır. örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.
Malzemeler: 1, 5 kilo ayva. 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker . yarım limon suyu.
Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Bilgisayarda Windows logo tuşu hangisi?
Aynı anda iki uzaktan eğitim okunur mu?
TCL Plex kimin?
Kuruyan dudağı yalamak orucu bozar mı?
Akciğer en iyi nasıl temizlenir?
Safiye Soyman kaç kere evlendi?
Pilavda protein var mı?
12 Mayıs hangi gün 2021?
BLACKPINK kaç yılında dağılacak?
Sahibinden GeT nasıl açılır?