Patlıcan Terletmesi nasıl yapılır? - Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor. Bu süre malzemeye göre değişse de genellikle kısık ateşte kapağı kapalı halde 15-20 dakikalık bir pişirme işlemi terletme için yeterli oluyor.


Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster

Patlıcan Terletmesi nasıl yapılır?

Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor. Bu süre malzemeye göre değişse de genellikle kısık ateşte kapağı kapalı halde 15-20 dakikalık bir pişirme işlemi terletme için yeterli oluyor.

Tavaya hangi baharatlar konur?

1çay kaşığıkekik. 1çay kaşığıkarabiber. 1çay kaşığıkimyon. 1çay kaşığıtoz kırmızı biber.