Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bağırsak florasını düzenlediği için kolon kanseri riskini düşürmekte, bağışıklığı güçlendirdiği için alerjik hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. Yoğurt , süte göre düşük laktoz içeriğine sahiptir.
Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçer.
Aşırı yoğurt tüketimi sindirim sistemini olumsuz etkileyerek ishal, gaz gibi problemlere yol açabilir. Hazır yoğurt tüketimi içeriğinde kullanılan katkı maddeleri ve koruyucular nedeni ile sağlığı olumsuz etkileyebilir. Fazla yoğurt tüketimi nedeniyle bağırsaklarda bakteriler nedeni ile enfeksiyona yol açabilir.
İçeriğindeki çinko ve laktik asit sayesinde gözenekleri açar, cildi ölü hücrelerden temizler ve cilde sağlıklı bir parlaklık sağlar.
Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına etkisi bulunmaktadır: Mide rahatsızlıklarını önler.
Yoğurdun probiyotik bakterileri vücuttaki iltihabı azaltmaya ve bu hastalıklarla ilgili riskleri veya etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Yoğurt tam bir protein kaynağıdır, yani vücutta kas ve diğer dokuları oluşturmak için gerekli tüm amino asitleri içerir.
Yetişkinlerin günde bir kase, çocukların ise günde en azından 6 yemek kaşığı ev yoğurdu tüketmeleri gerekiyor. Sağlıklı beslenmenin önemli ögelerinden biri olan ev yoğurdu , sadece kalsiyum kaynağı olmasıyla değil, içerdiği protein ve yararlı bakteriler ile de sofraların baş tacı…
Yoğurt mayaladıktan ne kadar sonra yenir ? Yoğurt tüm mayalanma işlemleri dahil 6 saatte tamamlanır fakat en lezzetli haliyle yemek için bir gece beklemenizi tavsiye ederiz.
Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir.
Temel olarak yoğurt mükemmel bir bağışıklık güçlendiricidir. Yoğurtta bulunan laktik asit bakterilerinin; kanser, enfeksiyonlar, gastrointestinal hastalıklar ve astımı önleyici ciddi etkisi bulunmaktadır. Yoğurdun günlük ve taze olarak yenmesi, bu hastalık önleyici etkisini daha da artırmaktadır.
Yoğurt , laktik asidi sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal oluşumunu önler ve bağırsağın sağlıklı bir iç ortam olmasını sağlar. Açıkçası bu kalsiyum deposu fermente süt ürünü tam bir bağırsak temizleyicisidir diyebiliriz.
Probiyotik bakımından zengin olan yoğurt en başta sindirim sistemine iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı bağırsaklarda bulunduğu için bağırsakların güçlü olması bağışıklık sisteminin de güçlü olması anlamına gelir .
Aç karnına yoğurt yemek böbrek taşlarını düşürür ve böbrekler için zararlı olan tuzların birikmesini önler. 2- Toksinleri atar: Özellikle probiyotik yoğurtlar toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak ödem oluşumunu engeller.
Yoğurt hem yumuşak dokusuyla rahat bir tüketim sağlarken hem de probiyotik içeriği bakımından vücutta enfeksiyonla mücadeleyi kolaylaştırır.
-Diş çıkaran çocukların dişine sürüldüğünde diş çıkarmasına yardımcı olur. - Kaymak da yoğurt gibi bakterilere karşı savaşır. -Süt kaymağına biraz çam balı veya kekik ekleyip tüketirsen balgam söktürücü etkisi vardır. -Mide ve sindirim sistemini düzenler.
Katkı maddesinden uzak evde yapılan doğal yoğurtlar, hazır yoğurtlara göre daha yüksek miktarda probiyotik içeriyor. Bu bağırsak dostu bakteriler ise, bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak bağırsak hareketlerini düzenliyor.
Ancak bir litre süt ile bir şeker kaşığı yoğurt mayalamak istendiği zaman, bunun 12 saatlik bir zaman dilimine denk geldiği söylenebilir. Ancak genel olarak evde standart yapılan yoğurdun 5 ile 6 saat içerisinde mayalandığı dile getirilebilir. Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı ise 45 derecedir.
Yoğurdunuzu buzdolabına kaldırdıktan sonra ağzını bir tam gün açık bırakın. Yoğurt geçen bu gün zarfında kıvamına kavuşacak ve katılaşacaktır. *Yoğurdunuzu tüketmeye başladığınızda yoğurtta bir sulanma olacaktır ki bu doğal bir durumdur.
Yoğurt çoğu yemeğin yanında alternatif bir tamamlayıcı olarak tercih edilmektedir. Özellikle karnıyarık, kızartma gibi patlıcanlı yemeklerle veya makarna, pilav gibi bol karbonhidratlı yiyecekler ile yenilmektedir. Yoğurdun gece yatmadan önce tek başına yenmesi önerilir. Ancak burada dozun kaçırılmaması gerekmektedir.
SON YAZILAR
Acılı kebap hangisi?
Selamün kavlen ne demek fazileti?
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kupası var mı?
MNG Kargo Takip No nasil ogrenilir?
Karaoke nasıl hazırlanır?
Sahibinden video kaç mb?
Hangi ilaçlar bebeğe zarar verir?
İstanbullu Gelin kitabının adı nedir?
4 yıllık Besyo için TYT yeterli mı?
Dizek porte ne demek?
Gofik argo ne demek?
1 Fahrenheit kaç derece yapar?
Yunus as kaç yıl yaşadı?
Sirke ruhu nedir ne işe yarar?
Coğrafyada çizgisel hız ne demek?
Exper BIOS tuşu hangisi?
PUBG esports nasıl olunur?
Telmih ne demek?
Bilgisayar ekranı nasıl hareketli duvar kağıtları?
Kirazın içinde kurt var mı?
BAP nasil yapilir?
Yaprak jelatin nasıl yapılır?
Birden fazla yargı ne demek?
Hayvanın uykuluk yeri neresidir?
Home pause tuşu ne işe yarar?
120 lik havan menzili ne kadar?
Farklı türde söz öbekleri ne demek?
Sezen Aksu anne babası nereli?
Bodur Mahmut Otu Nasıl Kullanılır?
Macbook Pro alt tire nasıl yapılır?
Arabada Dstc nedir?
Kol ağrısı stresten olur mu?
1 su bardağı bulgura ne kadar su?
Antep usulü patlıcan kurutması nasıl yapılır?
Reishi mantarı kilo verdirir mi?
Agario hangi tuşlarla oynanır?
Hangisi heavy metal yapan bir rock grubudur?
Musul nedir kelime anlamı?
B sınıfı ehliyet ile ATV Kullanılır mı?
Kurtlar vadisi pusu gladio nedir?