Yıkamadan ve haşlamadan küçük boy olan buzdolabı poşetlerine birer yemeklik olarak doldurun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra taze barbunyaları poşete güzelce yayın. Poşetleri üst üste koyup, derin dondurucuya kaldırın.
Barbunyayı derin dondurucuda saklamanın iki yöntemi var: Çiğ olarak dondurucuda saklama ve şoklayarak derin dondurucuda saklama . Her iki yöntem için de öncelikle en taze barbunyaları seçmelisiniz. Barbunyaların kabuklarını temizledikten sonra bol suda yıkayın.
Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir.
Taze barbunyayı derin dondurucuda 8-10 ay muhafaza edebilirsiniz.
Pişmiş yemeklerin genel olarak buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 3-6 ay kadar ömrü vardır.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri , pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler , baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Bezelyeleri saklamanın en pratik yöntemi tabii ki onları ayıklar ayıklamaz çiğ şekilde buzluğa atmak olacaktır. ... Buzdolabı poşeti ya da kilitli poşetlerin içine bezelyeleri tek seferde kullanacağınız şekilde pay edin ve içindeki tüm havanın çıkmasını sağladıktan sonra buzdolabı poşetinin ağzını sıkıca kapatın.
SON YAZILAR
4 dilim ekşi mayalı ekmek kaç kalori?
Apple Wallet kart nasıl eklenir?
Yazı tipini nasıl değiştiririz?
Bixby Home ne işe yarar?
Komisyon komite nedir?
Düzgün Çokgenlerin iç açılarının ölçüleri birbirine eşit midir?
Nvm Lmao ne demek?
Babı Ali isyanı hangi padişah döneminde?
Kuranı Kerim'in çoğaltılması kimin zamanında?
Kayra Han ne demek?