Tavaya zeytinyağı, sıvı yağ, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharatları alıp karıştıralım. Hazırladığımız sosun içine tavuk kanatları ilave edip iyice karıştıralım. Kapağını kapatıp buzdolabında iki saat dinlendirelim. Tavayı ocağın üzerine verelim orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
İçerisinde yağ, asit ve baharat olan her türlü sos tavuk etini marine etmek için idealdir. -Et ile kömür arasında yaklaşık 15 cm'lik bir mesafe bırakın. Bu mesafe etin yavaş yavaş pişmesini ve böylelikle daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlar. - Tavuk etini mangal üzerinde yüksek ateşte uzun süre bırakmayın.
Yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın. Tava yeterince kızdığında içine soslu tavuk etlerini koyun. Orta ateş üzerinde tavada ızgara tavukları arkalı önlü pişirin. Tavada ızgara tavuklar piştikten sonra servis tabağına alın.
Izgara yapacaksanız, tavuğun hangi bölümünü pişireceğiniz çok önemlidir. Eğer zamanla yarışıyor ve akşam için hızlı bir pişirme yapmak istiyorsanız, o zaman tavuğun kemiksiz bölümlerini tercih etmelisiniz. Böylece pişme süresi 30 dakika inecektir.
Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine tuz serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim. Kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz.
Derisinden ve kemiklerinden ayrıldıktan sonra ambalajlanan Banvit ızgara tava lezzetli tavuk butlarının üst kısımlarından elde ediliyor. Kemiksiz ve derisiz but etini fırınlayarak tavada kızartarak elektrikli ızgarada ya da mangalda pişirerek tüketebilirsiniz.
Derin bir kızartma tavasının içini fırçayla yağlayın ve yağı ısıtın. Tavuk parçalarını ekleyin ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte etlerin her yanı iyice kızarana kadar (yaklaşık 3-4 dakika ) kızartın.
Sağlıklı ve lezzetli bir gıda ürünü olan tavuk eti tek başına tüketildiği gibi birçok yemeğe ilave edilerek de kullanılıyor. Derisinden ve kemiklerinden ayrıldıktan sonra ambalajlanan Banvit ızgara tava lezzetli tavuk butlarının üst kısımlarından elde ediliyor.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 20 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 1 kişilik tavada ızgara tavuk içindir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim. Kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
SON YAZILAR
Selda Bağcan Kimdir Kısaca Hayatı?
Takasa konulan çek ne zaman hesaba geçer?
Sülüs aldıktan kaç gün sonra teslim olunur?
Kahverengi tonlari nelerdir?
Uhulet ne anlama gelir?
TYP numarasını nasıl öğrenebilirim?
5 birlik 8 onluk kac eder?
Bim baklavalık yufka fiyatı ne kadar?
En hizli ucak kac km?
Akhisar Nöbetçi Eczaneler hangisi?
Müge Anlı Trabzon Pınar cinayeti ne oldu?
İdeal devlet düzeni olabilir mi?
Hüseyin Bozkurt Kimdir Nereli?
Mürdüm eriği hangi renk?
Istanbulda saat 12 iken Tokyo'da saat kaç?
VPN uzantısı nasıl eklenir?
Yavru kedinin tuvaletinin geldiğini nasıl anlarız?
1 tane kucuk içli köfte kac kalori?
Yeşil mercimek protein mi karbonhidrat mı?
Kan verince gusül abdesti alınır mı?
Antalya Kayseri uçak biletleri kaç lira?
Selin Ciğerci kimdir ne iş yapar?
Yat kaptanı nasıl olunur 2020?
1 adet kartuş kaç sayfa basar?
Ehliyetimi kaybettim ehliyet bilgilerimi nereden öğrenebilirim?
Are Sarah Blackwood and Gianni Luminati married?
Vişne jölesi nasıl yapılır?
Ekiz hisse cezası ne zaman bitecek?
TRT Müzik Akşam Sefası sanatçıları kimler?
Ballıkayalar mangal yapılır mı?
1 saat yüzme kaç kalori yakar?
Hız Yayınları deneme Sınavı sonuçları nasıl öğrenilir?
Tarikat dönemi Mutasavvıfları kimlerdir?
Benjamin Franklin neleri icat etti?
Garantiye giden Tv kaç günde gelmesi gerek?
Balkabağı kilo aldırır mi?
Tortum Şelalesi nerede hangi ilimizdedir?
Tavada mangal tadında tavuk nasıl pişirilir?
Bas sagligina nasil cevap verilir?
100 Bahreyn madeni para kac tl?