Etlerin miktarına göre 3 ya da 4 kaşık yoğurt eklemeyi de unutmayın. Yoğurt etin yumuşak olmasını sağlar. 1 fincan sıvı yağ da eklediğiniz etleri güzelce harmanlayın ve üzerini streç film ile kapatın. En az 3 saat olacak şekilde buzdolabında beklettiğiniz pirzola etleri dilediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.
Et pirzolamızı tavamıza hiç yağ koymadan döşeyelim ,üstüne biraz kekik serpip 20 dk kadar arkalı önlü 20 dk kadar kısık ateşte pişirelim. ???? Daha sonra tuzunu serpip 5 dk kadar da öyle pişirelim. ???? Çok güzel lokum kıvamında bir et . Gerçekten çok da lezzetli.
İlk yöntemde deniz tuzu, iri karabiber, taze biberiye ve kekik, zeytinyağı ve soya sosu karışımında et bekletilir. Daha ayrıntılı bir marine yapmak isteyenler ise zeytinyağı, sarımsak, soğan, kekik, soya sosu, hardal, worcestershire sos, balzamik sirke, tuz ve karabiber karışımı hazırlayabilir.
Kasapta hazırlattığınız kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında , 10-15 dakika kadar, pişirin.
Afiyet Et'ten aldığınız dana pirzolayı derin bir karıştırma kabına alın. Değirmende çekilmiş tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile marine edip 1 saat dinlendirin. Etinizi ayçiçek yağı ile değil sızma zeytinyağı ile marine etmeniz durumunda zeytinyağı etinizin hava almasını önler, et dinlenir ve daha yumuşak olur.
Afiyet Et'ten aldığınız dana pirzolayı derin bir karıştırma kabına alın. Değirmende çekilmiş tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile marine edip 1 saat dinlendirin. Etinizi ayçiçek yağı ile değil sızma zeytinyağı ile marine etmeniz durumunda zeytinyağı etinizin hava almasını önler, et dinlenir ve daha yumuşak olur.
Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle kuzu pirzola eti için 1- 2 dakika kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. İyi bir et mühürleme döküm tava ile yapılır. Döküm tavalar ise, yemeğin lezzetini korur ve ısıyı her yere eşit miktarda yayabilir.
FIRIN : Fırında pişireceğiniz pirzolayı da öncesinde tavada mühürleyerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyarak 15-20 dk kadar pişirin . Fırından çıkarıldıktan 4 dk kadar dinlendirdikten sonra tüketin.
Dana biftek veya dana kuşbaşı yapılacaksa sıvı yağ, yoğurt veya süt, soğan, salça, sarımsak, karabiber, tuz ve biberiye karışımında etler 8 saat ve bir gün arasında bir süre boyunca buzdolabında bekletilir. Etlerin saatlerce marineli şekilde beklemesinin bir amacı vardır.
Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı Fırın tepsisine patates ve biberleri alalım, üzerine pirzolaları dizelim. Kenarlarına doğranmış domatesleri koyalım. Sıcak suyu üzerine dökelim. Fırın tepsisini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
SON YAZILAR
Timar sistemi ne zaman kaldırıldı?
Dolgudan kaç saat sonra sigara içilir?
Bilgisayar neden kendi kendine kapanıyor Windows 7?
Karnımda gaz var nasıl çıkarabilirim?
Dini yayan kişiye ne denir?
Barış çiçeği zehirler mi?
Ibn Arabi ne zaman yaşadı?
Bahar ve Nihal Candan ailesi kimdir?
Laptop nasıl ekran görüntüsü alma?
Yaban mersini diyette yenir mı?
Sulhi Aksüt e ne oldu?
E sürücü nasıl giriş yapılır?
Kızıl denizi yaran Hangi peygamber?
Ad aktarması nedir 5 sınıf?
Akıllı tahta ekran klavyesi nasıl açılır?
A101 hediye çeki internet alışverişinde kullanılır mı?
Starbucks Mocha kaç kalori?
Palgaz abonelik kaç para?
Deneme nedir kısa ve öz bilgi?
Askerde selamlama nasıl yapılır?
Jelibon sağlığa zararlı mı?
Serhat Ahmet Tan hangi partili?
Bir mahsuru var mı ne demek?
Fiorino lastik hava basıncı kaç olmalı?
Roma imparatorluğu kaç yıl sürdü?
Kuze kurt ne demek?
Pascal ne icat etti?
Siyah elbisenin üstüne hangi renk başörtü gider?
1 tane kestane şekeri kaç kalori?
4 Kimin?
Watsons ne zaman açılacak?
Overwatch fiyatı ne kadar?
Kuru soğan ne zaman ekilir?
Temel içgüdü filminde Catherine Tramer adlı yazarı canlandıran oyuncu kimdi..
Kedilerde hangi dişler dökülür?
Turkcell puan nasıl sorgulanır?
Milli Saraylar idaresi başkanlığı nereye bağlı?
Apple ekran Garantiye girer mi?
Ilk fotoğraf ne zaman kim tarafından çekilmiştir?
Etme şiirini Mevlânâ kime yazdı?