Tarçının sahip olduğu kateşin (bir anti oksidan türü) denilen bir madde mide rahatsızlığına, şişkinliğe, gaza ve hazımsızlığa yardımcı olmaktadır. Tarçın reflüye neden olan mide asitini azaltmakta ve gıda sindirimi desteklemektedir.
Muz potasyum oranı yüksek bir meyvedir ve reflü şikayetini ortadan kaldıran bir besindir. Reflüden dolayı mide yanması ve hıçkırık oluştuğu anda 1 adet orta boy muz yiyerek mide asitlerini dengeleyebilirsiniz.
Tarçın ve bal özellikle ülsere karşı etkili olurken, sakinleştirici bir etkiye sahip olan nane ve papatya midede oluşan ağrıyı kesmek için etkilidirler. Özellikle tarçın ; iştahsızlığa, hazımsızlığa ve karın ağrılarına iyi gelmektedir.
Bilgili Reflü hastalarının uzak durması gereken gıdaları ise şöyle özetledi: “Turunçgiller; portakal, mandalina, greyfurt, limon, üzüm, karpuz , kavun . Yaban mersini, çilek, kızılcık, çekirdekli kara üzüm antioksidan açısından oldukça zengin olmalarına rağmen reflüde dikkatli tüketilmelidir.
Tarçın ; bağışıklık sistemine güç verir, bağışıklık kazandırır. Şişkinlik tarzı sindirim problemlerinde ve midedeki rahatsızlıklarda faydalıdır. Sık tüketiminde kanseri önleyebilir, özellikle mide ve kolon kanserinde tarçın oldukça yararlıdır.
Sindirim ve gastrointestinal şikayetler ile bağlantılı yararları ile bilinen tarçın , mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide bulantısı için uzun süredir evde bir çare olarak kullanılmaktadır.
Kalsiyum, magnezyum ve demir gibi birçok mineral bakımından zengin olan tarçın , bitki köklerinin de daha çok beslenip büyümesini sağlayacaktır. Ancak bu uygulama, tohum olarak ekeceğiniz bitkilerde geçerli olmayacak, yalnızca fide halinde alıp dikeceğiniz bitkilerde etkili olacaktır, baştan söyleyelim.
Bilgili Reflü hastalarının uzak durması gereken gıdaları ise şöyle özetledi: “Turunçgiller; portakal, mandalina, greyfurt, limon, üzüm, karpuz, kavun . Yaban mersini, çilek, kızılcık, çekirdekli kara üzüm antioksidan açısından oldukça zengin olmalarına rağmen reflüde dikkatli tüketilmelidir.
Portakal, greyfurt ve ekşi mandalina ile limon klasik olarak reflüyü tetiklerler. Çok asitli olduklarından bu gıdaların tüketilmesi mide ve göğüste yanmaya neden olabilir. Özellikle aç karnına yenmemelidirler. Miktar sınırlandırıldığı ve tok tüketildiği sürece çok sorun yaratmayabilirler.
Krep hamuru kıvamı nasıl olmalı?
Halkalı Arenapark hangi Otobüs gider?
Kivi meyvesi hangi ayda toplanır?
Benzin su karışımı süspansiyon mu?
Buğra Gülsoy un kaç çocuğu var?
Alın yazısı bulmacada nedir?
Vazife kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Izmir çöp şiş nerede yenir?
Carrefoursa'da alkol satışı var mı?
Diyet yaparken şeftali yenir mi?
Uçuk yaraları nasıl iyileşir?
Kaş açıcı kaç dakika bekletilir?
Trianon Antlaşması kimler arasında yapıldı?
Okyanus Koleji hangi cemaate ait?
Karibu nerede yaşar?
Subaru araba hangi ülkenin?
Kabusname kimin eseri Divan?
Sebamed vajina temizleme jeli nasıl kullanılır?
Sirke boyaya zarar verir mi?
D&R hediye paketi yapıyor mu?
Sathı ne demek TDK?
Zeytinyağı maskesi saça nasıl uygulanır?
Iş bankası kredi kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
Destek ve hareket sistemi nedir 6 sınıf?
Saatlere ek nasıl gelir?
Kirpinin Dedikleri kimin eseri?
Demiroğlu Bilim Üniversitesi hangi ilçede?
Gök mavisi nedir bulmaca?
WhatsApp'ta iki adımlı doğrulama ne işe yarar?
Naftalinin Süblimleşmesi fiziksel değişim mi kimyasal değişim mi?
Izmir aal hangi lise?
Tarihi Kadime Zeyl kimin eseri?
Kontaktör nedir nasıl bağlanır?
En eski yerleşim yeri neresidir?
Neslihan Atagül annesi nereli?
Pendik Tuzla metro ne zaman bitecek?
Klimada Set Temp ne demek?
Google Meet giriş nasıl yapılır?
Esrarengiz kasaba nın yeni sezonu ne zaman?
Reddi ilhak cemiyeti hangi cemiyete karşı kuruldu?