Tarçının sahip olduğu kateşin (bir anti oksidan türü) denilen bir madde mide rahatsızlığına, şişkinliğe, gaza ve hazımsızlığa yardımcı olmaktadır. Tarçın reflüye neden olan mide asitini azaltmakta ve gıda sindirimi desteklemektedir.
Muz potasyum oranı yüksek bir meyvedir ve reflü şikayetini ortadan kaldıran bir besindir. Reflüden dolayı mide yanması ve hıçkırık oluştuğu anda 1 adet orta boy muz yiyerek mide asitlerini dengeleyebilirsiniz.
Tarçın ve bal özellikle ülsere karşı etkili olurken, sakinleştirici bir etkiye sahip olan nane ve papatya midede oluşan ağrıyı kesmek için etkilidirler. Özellikle tarçın ; iştahsızlığa, hazımsızlığa ve karın ağrılarına iyi gelmektedir.
Bilgili Reflü hastalarının uzak durması gereken gıdaları ise şöyle özetledi: “Turunçgiller; portakal, mandalina, greyfurt, limon, üzüm, karpuz , kavun . Yaban mersini, çilek, kızılcık, çekirdekli kara üzüm antioksidan açısından oldukça zengin olmalarına rağmen reflüde dikkatli tüketilmelidir.
Tarçın ; bağışıklık sistemine güç verir, bağışıklık kazandırır. Şişkinlik tarzı sindirim problemlerinde ve midedeki rahatsızlıklarda faydalıdır. Sık tüketiminde kanseri önleyebilir, özellikle mide ve kolon kanserinde tarçın oldukça yararlıdır.
Sindirim ve gastrointestinal şikayetler ile bağlantılı yararları ile bilinen tarçın , mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide bulantısı için uzun süredir evde bir çare olarak kullanılmaktadır.
Kalsiyum, magnezyum ve demir gibi birçok mineral bakımından zengin olan tarçın , bitki köklerinin de daha çok beslenip büyümesini sağlayacaktır. Ancak bu uygulama, tohum olarak ekeceğiniz bitkilerde geçerli olmayacak, yalnızca fide halinde alıp dikeceğiniz bitkilerde etkili olacaktır, baştan söyleyelim.
Bilgili Reflü hastalarının uzak durması gereken gıdaları ise şöyle özetledi: “Turunçgiller; portakal, mandalina, greyfurt, limon, üzüm, karpuz, kavun . Yaban mersini, çilek, kızılcık, çekirdekli kara üzüm antioksidan açısından oldukça zengin olmalarına rağmen reflüde dikkatli tüketilmelidir.
Portakal, greyfurt ve ekşi mandalina ile limon klasik olarak reflüyü tetiklerler. Çok asitli olduklarından bu gıdaların tüketilmesi mide ve göğüste yanmaya neden olabilir. Özellikle aç karnına yenmemelidirler. Miktar sınırlandırıldığı ve tok tüketildiği sürece çok sorun yaratmayabilirler.
SON YAZILAR
Muazzez Ersoy'un ismini kim koydu?
Furkan Suresi 74 Ayet adetliyken okunur mu?
Işlevselci yaklaşım nedir?
Domates konservesi zehirler mi?
WhatsApp engelleme çift tik olur mu?
Samsung VoLTE nasıl kapatılır?
Stajyer köle demek mi?
Ne güzel demiş Hz Ali insanları tanıdıkça?
15 Mayıs hangi burç ve özellikleri?
14 ayar kolye gramı ne kadar?
Swissotel Istanbul sahibi kim?
Sümük ne renk olmalı?
Emotional Punk ne demek?
Bir fil kaç tondur?
Barfix çubuğu ne işe yarar?
Saç düzleştirici ısı ayarı nasıl yapılır?
Wonder Woman 2 ne zamana ertelendi?
Chery araçlara hangi servis bakıyor?
Guinness bira niye siyah?
Roblox beleş kıyafet nasıl alınır?
Pamuklu tişört nasıl küçültülür?
Rüyada Keselenmek kir çıkması ne demek?
A1 boyutu nedir?
Kan gazı düşerse ne olur?
Aydın Aydın aslen nereli?
Patlıcan dondurucuya çiğ konur mu?
Lip Balm evde nasıl yapılır?
Samatya hastanesine hangi Otobüs gidiyor?
Pisi balığı lezzetli mı?
Osmanlı'da Rüştiye ne demek?
Nefis Yemek Tarifleri Fırında balık nasıl pişirilir?
Devlet kurumları nelerdir örnekler?
Midesi bulanan kediye ne verilir?
Kasım Süleymani neler yaptı?
Engelli insanların yaşadıkları sıkıntılar nelerdir Eodev?
Bim lavabo açıcı nasıl kullanılır?
Instagramda görüntülü arama nasil acilir?
One More zayıflama bandı nasıl kullanılır?
Sosyete Lokumu nasıl yapılır?
Hz Alinin kılıcı hangi müzede?