Kahvaltıya, beş çayına hatta misafire bile çıkar. Kurumuş hamuru bir borcama boşluksuz dizip kaynar suyla ıslatıyoruz. Suyunu tencere kapağı yardımıyla süzebilirsiniz. Daha sonra 200 derece fırında 15 dakika pişmesini bekleyin.
Hazır Yufkadan Kurutulmuş Yufka Boş olarak rulo şeklinde sarılır. Sarma işlemi sıkı şekilde yapılmalıdır. Rulo iki ya da üç santim uzunluğunda parçalara bölünür. Yufkalar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar kızartılır.
Siron (Ziron) Hamuru Tarifi Yapılışı Su ve tuzu karıştırma kabına alıp ununu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu iyice yoğuralım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp hazırlayalım. Üzerine sofra bezi örtelim hamurlarımız kurumasın. Hamuru oklava ile yufka şeklinde açalım.
Bir tepsiye yada yayvan tencereye kurutulmuş yufkaları sıkıca dizin. Yufkaların üzerine sıcak su gezdirin ve bir kapak kapatarak bu suyu süzün. Yoğurt ve suyu iyice çırpın, içine sarımsak rendesini ve tuzu ekleyip ıslanmış yufkaların üzerine gezdirin. Yufkaların üzeri kapanacak.
Yöreye göre Siron ve Silor da deniliyor, belki bilmediğim başka isimleri de vardır. Eskiden köylerde yufkalar önceden hazırlanırdı. ... Kesilen bu yufkalar sıkıca tepsiye dizilir ve fırınlanarak kurutulur. İhtiyaç duyulduğu zaman ıslatılarak, yoğurt ve tereyağıyla tatlandırılıp yemeye hazır hale getirilir.
Kıymalı Siron (Yufka Mantısı) Tarifi Yapılışı Kıyma ve yağı tavanın içine alarak kavuruyoruz. Salçayı ilave edip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz. Bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Dinlenen yufkaların üzerine yoğurdu gezdirip en üste kavrulmuş kıymayı yerleştiriyoruz.
Anadolu'nun farklı yörelerinde siron, sinor, ziron gibi isimlerle de tanınan silor , yufkaların rulo yapılarak dilimlendikten sonra kurutulmasıyla elde edilen bir hamur işi ve aynı hamur işinin yoğurtla lezzetlendirilerek yemek haline getirilmiş hali.
Kestiğiniz hamurları borcama yada tepsiye sıkıca dizip oda ısısında kurutalım. Eğer fazla yaparsanız tepsiyi 2-3 sıra siron dizerek de kurutabilirsiniz. Tepside 2 gün kalsın daha sonra sofra bezinin üzerine serpiştirip iyice kurumasını sağlayalım.
Silor Tarifi Yapılışı Yuvarlak köşesinden kıvırarak dolayalım ve bıçak yardımıyla 1 parmak eninde kesip, tepsiye dizelim. 180 derecelik fırında, hafif kızarana kadar bekletelim. Kızardıktan sonra, suyu üzerinde dolandırıp fazla suyu süzelim. 5-10 dk kadar açılmasını ve yumuşamasını bekleyelim.
SON YAZILAR
Türkiyede en büyük deprem ne zaman oldu?
Schneider Elektrik ne iş yapar?
Süper ligde kaç penaltı sayıları?
Burun küçültme aparatı işe yarar mı?
Deniz Kuvvetleri Uzman Erbaş ne kadar alır?
Ethica sigorta çekici hizmeti var mı?
Istanbul Cerrahi Hastanesi nin sahibi kim?
Latinler kimlere denir?
1 galon boya kac kg?
Italyan para birimi nedir?
Huawei GR5 fiyatları ne kadar?
Yenibosna İstanbul'da hangi yakada?
Mehmet Yıldız Kimdir Alevi mi?
Diplomatik kargo ne demek?
Google Play Store önbellek temizleme nedir?
Samsung Galaxy S7 Edge kaç inç?
Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabı ne demek?
Mahkeme sonuçlarını nereden öğrenebilirim?
Bilirubin değerini düşürmek için ne yapmalı?
Ovaleks nedir ne işe yarar?
Katalog tasarımı hangi program?
Saygı ne demek okul öncesi?
iPad WhatsApp nasıl yüklenir?
Burcuna göre hangi Hogwarts Binasındasın?
Mikro sözlük anlamı nedir?
Ateş böceği ne kadar yaşar?
Reuters hangi ülkeye ait?
Patates ekimi ne zaman yapılır?
Karabalasagun kime ait?
Ruhi cenet ne kadar kazanıyor?
Pelin Çift ile Gündem ötesi hangi günler?
Esenlik dilemek ne demek TDK?
Lisans mezunu ne oluyor?
Kaç kelime ile konuşuyoruz?
Suzuki Swift hibrit kaç lira?
Sıpa kimin yavrusuna denir?
Cennet hurması ağacı hangi iklimde yetişir?
Alabalık kremi neye iyi gelir?
Kenan İmirzalıoğlu eşi kimdir?
Kardeşlerim dizi seti nerede okul?