Makarnayı haşlayın, süzün ve sos hazırlanana kadar süzgeçte bekletin. Salçayı kızgın yağda kavurun ve üzerine suyun yarısını yavaş yavaş ekleyerek sulandırın. Hemen sonra pul biber, nane ve tuzu ekleyin karıştırın. Su kaynamaya başlayınca suyun diğer yarısını da ekleyip bulyon ve maydanozu da katın iyice karıştırın.
TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Tencereye tereyağı ekliyoruz hafif esmerlesince salçasını ekliyoruz ve birkaç dk. Kavuruyoruz. Haşlanmış ve suyu süzdürdüğümüz makarnayı salçalı sosis ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığınız makarnaya ister sade ister sarımsaklı yoğurt döküp üzerine sumak ve nane ekliyoruz.
3 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyin ve eritin. Ardından yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 200 gram çiğ krema, yarım su bardağı makarna suyu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri güzelce harmanlayın. Sosunuz hazır demektir.
Bir porsiyon makarna için, 12 gr. tereyağı tam ölçüdür. Makarna paketinde 500 gr. makarna olduğuna göre; makarnayı haşladıktan sonra 60 gr. tereyağı eritip makarna ile karıştıracaksınız demektir.
Sosunda zeytinyağı/tereyağı, sarımsak, incecik doğranmış mantarlar, krema (geldi kalori), fesleğen, parmesan peyniri bulunursa enfes olur.
Domatesler iyice ezilip suyunu çekene kadar sosunuzu kaynatın. Domates sosu kaynayıp kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuzunu ekleyin. Kaynayan makarnanın haşlama suyundan da biraz sosa ilave edin. Sos hazır olduktan ve makarnalar da pişip suyu süzüldükten sonra birbirine karıştırın.
Makarnalar , kaynayan suya atılır. Farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti sağlamak için, kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar , tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan konabilir .
Salçayı, baharatları ve biraz da tuz ekleyerek, domates ezilene kadar pişirin. Salçanın dağılması için, biraz da su ekleyin. Pişen makarnaların suyunu süzün ve sosu ekleyip, karıştırın. Sonra servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kasar peyniri ve doğranmış maydanoz serpin.
5 gün önce Öncelikle makarnamızı haşlayarak başlayalım. Daha sonra sos için tavamıza biraz yağ ekleyelim ufak doğranmış soğanları ve biberleri atalım ve pişirelim. Soğan ve biber piştikten sonra üzerine rondodan geçirilmiş domatesi ve salçayı koyalım domatesler eriyene kadar pişirelim. Ardından baharatlarımızı ekleyelim.
Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır ? Öncelikle makarnayı haşlıyoruz, makarnayı süzüyoruz, tereyağ ile sıvıyağını eritelim, tuz atalım, tereyağımız yanmasın. Sonra makarnaları ekleyelim, karıştıralım.
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya , en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
SON YAZILAR
Istanblue votka nasıl içilir?
Ozan Hacı Gürhan kimdir?
Içerenköy Carrefour kaç metre kare?
Günde 1 litre süt içilir mi?
Haluk Levent Kürt mü Türk mü?
Kut nedir çok kısa?
Satın alma opsiyonu ile kiralamak ne demek?
Anında Görüntü Show kaç bölüm?
Mekke Kudüs uçakla kaç kilometre?
Develer nasıl uzun süre susuz kalır?
Eğreti gelin ne anlama gelmektedir?
50 krş kaç gr?
Hareket Ettiremediğimiz varlıklar nelerdir?
Caco3 bileşiği adı asit mi baz mı?
9 TL kaç kuruştur?
Paribu şifremi unuttum ne yapmalıyım?
Stanley Kubrick nasıl öldü?
Dana Schnitzel hangi etten yapılır?
Hz Âdem ve Havva mezarı nerede?
Gürcistan para birimi nedir?
Zemzem suyu idrarla atılır mı?
Haşr Suresi Son 3 ayet ne için okunur?
YouTube topluluk nasıl açılır telefondan?
Jikle devresi ne demek?
Rötar yapmak ne demek?
4 yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği hangi sınıf?
Başkenti Atina olan komşumuz kimdir?
Eid Mubarak açılımı nedir?
Dinde muhabbet nedir?
Hazır yufka ile çiğ börek yapılır mı?
1 akünün ömrü kaç yıldır?
Yatırımlık hangi altın alınmalı?
Zonguldak hangi bölgede yer alır?
Arsa tapusu demek ne demek?
Jinekolog hangi hastalıklara bakar?
Bezelye Baklagillerden mi?
Balıklarda Mantar Hastalığı Nasıl Anlaşılır?
Türkiye saatine göre Amerikada saat kaç?
Yapa altyapısı nerede var?
Felsefede ilk öğretmen kimdir?