Makarnayı haşlayın, süzün ve sos hazırlanana kadar süzgeçte bekletin. Salçayı kızgın yağda kavurun ve üzerine suyun yarısını yavaş yavaş ekleyerek sulandırın. Hemen sonra pul biber, nane ve tuzu ekleyin karıştırın. Su kaynamaya başlayınca suyun diğer yarısını da ekleyip bulyon ve maydanozu da katın iyice karıştırın.
TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Tencereye tereyağı ekliyoruz hafif esmerlesince salçasını ekliyoruz ve birkaç dk. Kavuruyoruz. Haşlanmış ve suyu süzdürdüğümüz makarnayı salçalı sosis ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığınız makarnaya ister sade ister sarımsaklı yoğurt döküp üzerine sumak ve nane ekliyoruz.
3 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyin ve eritin. Ardından yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 200 gram çiğ krema, yarım su bardağı makarna suyu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri güzelce harmanlayın. Sosunuz hazır demektir.
Bir porsiyon makarna için, 12 gr. tereyağı tam ölçüdür. Makarna paketinde 500 gr. makarna olduğuna göre; makarnayı haşladıktan sonra 60 gr. tereyağı eritip makarna ile karıştıracaksınız demektir.
Sosunda zeytinyağı/tereyağı, sarımsak, incecik doğranmış mantarlar, krema (geldi kalori), fesleğen, parmesan peyniri bulunursa enfes olur.
Domatesler iyice ezilip suyunu çekene kadar sosunuzu kaynatın. Domates sosu kaynayıp kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuzunu ekleyin. Kaynayan makarnanın haşlama suyundan da biraz sosa ilave edin. Sos hazır olduktan ve makarnalar da pişip suyu süzüldükten sonra birbirine karıştırın.
Makarnalar , kaynayan suya atılır. Farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti sağlamak için, kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar , tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan konabilir .
Salçayı, baharatları ve biraz da tuz ekleyerek, domates ezilene kadar pişirin. Salçanın dağılması için, biraz da su ekleyin. Pişen makarnaların suyunu süzün ve sosu ekleyip, karıştırın. Sonra servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kasar peyniri ve doğranmış maydanoz serpin.
5 gün önce Öncelikle makarnamızı haşlayarak başlayalım. Daha sonra sos için tavamıza biraz yağ ekleyelim ufak doğranmış soğanları ve biberleri atalım ve pişirelim. Soğan ve biber piştikten sonra üzerine rondodan geçirilmiş domatesi ve salçayı koyalım domatesler eriyene kadar pişirelim. Ardından baharatlarımızı ekleyelim.
Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır ? Öncelikle makarnayı haşlıyoruz, makarnayı süzüyoruz, tereyağ ile sıvıyağını eritelim, tuz atalım, tereyağımız yanmasın. Sonra makarnaları ekleyelim, karıştıralım.
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya , en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Burak Özçivit kimdir ailesi?
9 sınıf coğrafya litosfer nedir?
Abdullah Gül ve eşi kaç yaşında evlendi?
Buşonex buşon yumuşatıcı nasıl kullanılır?
Hacamat yaptıktan sonra ne yapmalı?
Kâdı l Kudat kimdir?
2K çözünürlük ne kadar?
Hamilelikte saç kestirmek günah mıdır?
En güzel kek nasıl kabarır?
Masumiyet hafta sonu tekrarı ne zaman?