- Göğüs etini küçük kuşbaşı doğruyoruz.
- Tavaya alıyoruz ve üzerine tuzunu ilave ediyoruz (etler dağılmasın diye)
- Suyunu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Soğan ve sarımsakları rendeliyoruz ve tavuğun üzerine ilave ediyoruz.
- Öncelikle doğranmış etleri güzelce yıkıyoruz.
- Tencereye katıp yağı eklenmeden kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- . ...
- Bu sırada soğanları ve sarımsakları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Suyunu çeken etlere sıvı yağ ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Yağı tencere koyun ısıtın küçük küçük doğradığınız tavuk etinizi yağa ekleyip kapağını kapatın altını kışın kendi suyunu salıp geri çekene kadar pişirip kavurun.
- Kapağı mümkün olduğunca az açın. ...
- Kavrulan etinize küçük doğranmış soğan biber ve sarımsağı ekleyip kavurun.
Zeytinyağı ve tereyağını orta ateşte ısıtın. Tavuğu tavaya alın ve 5,6 dakika boyunca dokunmadan pişirin. Diğer tarafını da aynı şekilde 5,6 dakika boyunca dokunmadan pişirmeye devam edin. Tavuğun kurumaması için yağın ısısı çok önemli.
- Tavuk göğsünü iri iri doğrayalım.
- Yıkayıp bir kaba alalım, üzerine yoğurt, salça, zeytinyağı ,sirke ,tuz, baharat ve iki diş rendelenmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştıralım.
- Bir saat kadar buzdolabında dinlendirip sonra tavaya koyalım.
- Pişirmeye bırakalım .
- Kremalı Tavuk Göğsü Tatlısı
- Kremalı Mantarlı Tavuk .
- Sebzeli Soslu Tavuk Yemeği.
- Tavuklu Zade Kebabı
- Tavuklu Semizotu Salatası
- Tavuk Göğsü Kızartması
- Lokanta Usulü Tavuk Çorbası
- Tavuklu Taze Fasulye Salatası
- Tavuk göğüslerini küp şeklinde şekilde doğrayın ve bir kaba alın. ...
- Ağzını kapatarak en az 2 saat en fazla 2 gün dolapta bekletin.
- Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. ...
- Bir tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. ...
- Tavukları içerisine ekleyin.
- Haşladığımız tavuğu didikliyoruz.
- Bir tavanın içine tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz ve eritiyoruz eriyince salçayı koyup kavuruyoruz.
- Sonra tavuğu atıyoruz. 5 dk sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun????????
Tavuk etinin daha beyaz ve yumuşak olması için bir kap süt içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemi yapmak için bir süt dolu borcam içerisine tavuk etlerini yerleştirin. Daha sonra üzerine tavuğu koyun ve süt içerisinde birkaç saat bekletin. Pişirmeden önce sütten çıkartın ve pişirme işlemine başlayın.
Geniş bir tavayı ocak üzerine alıp, ısıtın. Dinlenen soslu tavuk pirzolalarını tava içine dizin. Orta ateş üzerinde, tavuk pirzolalar kızarana kadar arkalı önlü pişirin. Tavada soslu tavuk pirzola piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.