- Nohut yemeği yaparken nohutları yumuşaması için bir gece öncen suya koyup bekletmelisiniz. Böylece daha güzel pişip yumuşak olacaklar. -Nohutları koyduğunuz suya bir çay kaşığı karbonat koyarsanız kabukları kolaylıkla soyulacaktır. -Nohutların haşlama suyuna birkaç damla limon eklerseniz daha kolay yumuşayacaktır.
Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer . Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.
Nohut bir gece önceden soğuk suyla ıslatılmalıdır. İçine isteğe bağlı 1 çay karabiber, karbonat eklenebilir. Karbonat nohutun dış zarlarını yumuşatıp daha kolay pişmesini ve gazını hafifletmesini sağlayacaktır. Nohut yaparken içine 1-2 ilikli kemik atılması nohutu daha lezzetli yapacaktır.
Nohutların üzerini bol miktarda sıcak suyla tamamlayın. Bu suya 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin. Karbonat nohudun yumuşamasını sağlar ve haşlama süresini kısaltır. Nohutlarınızı bu suda 1 gece bekletin.
Nohutları yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın ve üzerine 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. Suyun için 1 çorba kaşığı kadar sirke ekleyin. Sirke hem nohutun gazının çıkmasına hem de daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır.
Ancak buna rağmen nohut pişmiyor , taneleri taş gibi sert kalıyor ve asla yumuşamıyorsa bir malzemeden yardım almalısınız. Özellikle ithal olmayan, yerli nohut türlerinde gözüken yumuşamama sorununun önüne geçmek için yapmanız gereken bir gece önce nohutları bıraktığınız ıslama suyuna yarım çay kaşığı karbonat eklemek.
Nohutların üzerini bol miktarda sıcak suyla tamamlayın. Bu suya 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin. Karbonat nohudun yumuşamasını sağlar ve haşlama süresini kısaltır. Nohutlarınızı bu suda 1 gece bekletin.
Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz. İçerisine haşlanmış etleri atıyoruz. Etleri soğan ile 2 – 3 kere karıştırdıktan sonra salçaları da ekleyerek 1-2 defa çeviriyoruz ve önceden haşladığımız nohutları ekliyoruz. 20 dk kadar piştikten sonra yemeğimiz hazır .
SON YAZILAR
585 ayar yüzük kaç ayar?
Sadakallahülazim nerede geçiyor?
Cinsel organın sertleşmesi abdesti bozar mı?
2006 yilinda euro kaç lira?
30 30 beden ne demek?
Senet belgesi nereden alınır?
Cüneyt Arkın kızı ile görüşüyor mu?
Kuduz aşısı yan etkileri ne zaman geçer?
Pena nedir ekşi sözlük?
Mide kanseri ultrasonda görülür mü?
Yılmaz Gruda Ayşen Gruda nın abisi mi?
Vestel Tv de ilk kurulum nasıl yapılır?
Tekstil ortacı maaşı ne kadar?
Nohut yemeğinin yumuşak olması için ne yapmalı?
Kavga ederken ilk nereye vurulur?
Dereotlu poğaça nasıl yapılır kıyır kıyır?
Can I play RollerCoaster Tycoon online for free?
Banko hizmetleri asistanı ne kadar maaş alır?
Tokat'ın neyi meşhurdur?
Babyface kumaş metresi ne kadar?
Izmir Erzurum otobüsle kaç saat sürüyor?
Mc Chicken Menü kaç kalori?
Gerdek gecesinden sonra ilişkiye devam edilir mi?
Rüyada dağ yolunda yürümek nedir?
Sartre a göre insanın özünü ne oluşturur?
TYT matematik hangi problemden kaç soru çıkıyor?
Emel Sayın hayatını kaybetti mi?
Sular altında kalan köy nerede?
Hindi salamın içinde ne var?
Pekin hangi ülkenin başkentidir?
Bakliyat neden Kurtlanır?
Yahuda kimin oğludur?
Termosifon ne kadar sürede ısıtır?
Jan Vesely Fenerbahçe'ye ne zaman geldi?
Neşr ne demek?
Propolis damla nasıl kullanılır Saraçoğlu?
Ilteber Almış Han hangi devlet?
Yol bilgisayarı hangi tür bilgisayardır?
Bakarak resmi çizme yetenek mi?
En hızlı bisiklet kaç km hızla gider?