Fırını 50 dereceye kadar 1 kere ısıtıp, ardından kapatın. Sardığınız kavanozu fırının içine koyup, fırının kapağı kapalı bir şekilde mayalanması için bekletebilirsiniz. 10-12 saat sonunda mayayı fırından çıkartıp, kapağını açın. Nohut mayasının üzeri köpük köpük olduğunu göreceksiniz.
Mayanızı yarım bardak su ve yarım bardak buğday unuyla besleyip 2-3 saat ılık bir yerde bekletin. Böylece miktarı iyice artacaktır. Ardından mayayı 500 gram un ve dilediğiniz miktarda tuz ile karıştırıp yoğurmaya başlayın. Eğer unu fazla olduysa az miktarda ılık su ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Nohut mayası , ekşi mayanın aksine yapımı daha kısa süren ve daha kolay yapılan keskin kokulu, tatlı bir mayadır.
Bir avuç kabuklu üzümü küçük küçük doğrayıp cam kavanozun içine atın. 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu kavanoza ekleyin. Kuru ve temiz bir bezle kavanozu sararak sıcak bir ortamda 1 gün bekletin. Fermantasyon başlaması için bazen bir gün yetse de bu işlem 4-5 gün alabilir.
Maya sıcağı sever akşamdan yaptığınız maya sabaha kabarmış olur. Bir süzgeçten geçirilir nohutlar ayrılır, mayanın süzgecin altında kalan kısmına bir miktar un ilave edilir, maya beslenmiş olur. Yoğurulur, üzeri örtülerek 1-2 saat dinlendirilir. Artık tatlı mayanız un ve su ekleyerek yoğrulmaya hazır hale gelmiştir.
1 porsiyonu ise 1215.0 gram olup 2950.6 kalori içermektedir. Bu yemek Karbonhidrat, Protein, Demir yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Karbonhidrat ihtiyacının %208.8, günlük Protein ihtiyacının %181.2 ve günlük Demir ihtiyacının %149.5'ini karşılar.
Yoğurt mayası nasıl elde edilir diye merak edenler 15 tane nohut ve 1 bardak günlük süt ile tarifi kolaylıkla yapabilir. Derin bir cam kavanoza nohutları yerleştirip üzerine kaynatılmış sütü dökebilirsiniz. Bir gün boyunca bu karışımı bezle sararak veya kapalı fırında bekletebilirsiniz.
Malzemelerimiz hazır olduğuna göre ekşi maya hazırlama işlemine başlayabiliriz: Bir avuç kabuklu üzümü küçük küçük doğrayıp cam kavanozun içine atın. 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu kavanoza ekleyin. Kuru ve temiz bir bezle kavanozu sararak sıcak bir ortamda 1 gün bekletin.
Malzemelerimiz hazır olduğuna göre ekşi maya hazırlama işlemine başlayabiliriz: Bir avuç kabuklu üzümü küçük küçük doğrayıp cam kavanozun içine atın. 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu kavanoza ekleyin. Kuru ve temiz bir bezle kavanozu sararak sıcak bir ortamda 1 gün bekletin.
Gerek ekmeği gerekse yoğurdu olsun nohut mayasının sağlığımıza da birçok faydası var. İçerisinde B vitaminini bolca barındırmaktadır. Nohut mayasıyla hazırlanan ekmekler tüketilmesi durumunda şişkinlik hissi vermiyor. Üstelik her biri uzun süre tokluk hissi verme özelliğine sahip.
NOHUT MAYALI EKMEK Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur. Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir. Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.
Yoğurt mayası nasıl elde edilir diye merak edenler 15 tane nohut ve 1 bardak günlük süt ile tarifi kolaylıkla yapabilir. Derin bir cam kavanoza nohutları yerleştirip üzerine kaynatılmış sütü dökebilirsiniz. Bir gün boyunca bu karışımı bezle sararak veya kapalı fırında bekletebilirsiniz.
Ekmeği yapmadan bir gün önce mayanızın bir kısmını alın ve besleyerek uyandırın. 400 gram una, 90 gram ekşi maya ve 300 ml.su yeterli olacaktır. Derin bir kaba suyu aktarın. İçerisine bir gün önceden beslemeye başladığınız ekşi mayayı ekleyin. Maya ve suyunuzu iyice karıştırın.
Kirve mi doğru Kivre mi?
Resul ve nebi ne anlama gelir?
Eski Sihirli Annem hangi kanalda 2021?
Türksat 1 A aktif mi?
AirPods Pro nasil sarj edilir?
Kanal Ankara TV kimin?
CO2 apolar kovalent bağ mı?
Apple kimliğinden çıkış yapınca ne olur?
Kaktüsün çiçek açması ne anlama gelir?
Aöf lisans bölümleri nelerdir?