- Mayanız eğer yumurtalı ise 2 günü geçirmemek gerekiyor. - Un,su,tuz ve maya ile yapılan hamur ise 3 gün dayanabiliyor. - 4. günden sonra ekşileşmeye başlıyor hamur . - Mayasız hamuru ister buzdolabında isterseniz de buzlukta 1 hafta saklayabilirsiniz.
Eklendiği takdirde hem buzlukta dayanma süresi kısalır hem de fazlaca mayalanacağı için buzlukta saklamak zor olabilir. Bu nedenle bizim önerimiz buzlukta saklayacağınız hamurların içerisine bu ürünlerden kullanmamanız.
Fermantasyon ise mayanın çoğalıp, beslenip, tüm karbonhidratı tüketip, proteini parçalar hale gelmesidir. ... Çünkü bu süreyi oda ısısında gerçekleştirirseniz maya çok hızlı çoğalır ve fermantasyon gerçekleşmeden hamur ekşir ve çürür .
Kuru mayayla yaptığınız hamuru ise oda sıcaklığında 4-5 saat kadar bekletebilirsiniz. Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. ... Kullanmadan en az 2 saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir. ... Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir. Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru , doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
Maya ve suyu yavaş yavaş karıştırarak birleştirin. En son tuzu ekleyin. Hamurunuzun elinize yapışmamasını sağlayın. 10 dakika kadar yoğurduktan sonra nemli bir bezle dinlendirin. 1 saat dinlenen hamuru çok havasını almadan karıştırın.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Hazırlanan hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp akşamdan buzdolabına kaldırılır ve sabah hazırlanabilir.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor.
Akşamdan Yapın, Sabaha Hazır Olsun: Buzdolabında Hamur Nasıl Mayalanır ? ... Hamurlar, dolapta da mayalanır . Hem de tam kıvamında olur ve çok uzun bir süre dayanabilir.
SON YAZILAR
Embesil kelimesinin anlamı nedir?
PVC pencere kaç cm?
Safranın rengi nasıl elde edilir?
Adım adım Kaçıncı aydan başlıyor?
Nezair ne demek?
Tuana isminin anlamı nedir?
Ilk yardım seti ve yangın tüpü ağır kusur mu?
Ural Altay dil ailesi yapı özelliği nedir?
Kakao ile çikolatalı süt yapılır mı?
Kimyasal değişim nedir ve örnekler?
Sevişmek nasıl hissettirir?
2 Mayıs hangi burç erkeği?
Direksiyon sınavından kalınca ne olur?
Felsefe akıl yürütme nedir?
Keçi boynuzu kürü ne zaman içilir?
Memede kist fokal duktal ektazi nedir?
Küçük Emrah'ın oğlunun annesi kim?
Evim evim sahibi kim?
Emel Sayın eşi kim?
Cat neyi ölçer?
HG hangi element?
JK Rowling Kimdir Hayatı?
Gazoz kalori yapar mi?
Outlook Yedekleme ne kadar sürer?
Moleküler halde bulunan elementler nelerdir?
Gaziantep'te yeni işkur nerede?
Oyun jeli ile slime nasıl yapılır?
Ilk ezan nerede ve kim okudu?
Uydu alıcısı laptopa bağlanır mı?
Telefondan silinen SMS bulunabilir mi?
Söz dizisindeki Fethi kimdir?
Antalya Kumluca'da kurban bayramı namazı saat kaçta?
Rammar Market kaç şubesi var?
1 cay bardagi sivi yag kac kalori?
Hayat kısa kuşlar uçuyor kimin şiiri?
Sıvı kütlesi nasıl ölçülür?
Halisdemir in mezarı nerede?
Gudubet karı ne anlama geliyor?
Ingilizce Upper Intermediate Hangi seviye?
Izmir metro Evka 3 Fahrettin Altay kaç dakika?