Kaşık yardımıyla yuvarlak çekirdekler çıkartılır. Mango meyvesi, elma şeklinde dilimlenir. Daha sonra kabuğu bıçakla soyulur . Mangoyu kesmek için en çok uygulanan yöntem ise 2 veya 3 parçaya doğramaktır.
Olgun mango , kendine özgü tatlı bir koku yayar. Olgunluk seviyesi arttıkça meyvenin iç rengi sarıdan turuncuya döner. Mangoya dokunduğunuzda hafif yumuşaklık varsa yenilmeye hazır hale gelmiş, olgunlaşmış demektir.
Ortasında bulunan çekirdeğine sıkı sıkıya yapışık bir meyve olan mangonun kabuğuna bıçak yardımıyla dikey çizikler atıp daha sonra bu çiziklerin başından itibaren muz gibi soyulabilirsiniz. Bu şekilde soyduğunuz meyveyi çekirdeğinden ayırdıktan sonra dilimleyerek çiğ olarak tüketilebilirsiniz.
Mangoyu kâğıt torbaya veya gazete kâğıdına sararak olgunlaştır. Mangoları kâğıt torbaya koyup gece boyunca mutfak tezgâhının üzerinde beklet ve sabahleyin olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol et. Kâğıda sarılan mangolar, olgunlaşma sürecini hızlandıran kokusuz bir gaz olan etilen salar.
Mango ağacı 5 ila 6 yaşında meyve vermeye başlarlar. Tropik ülkelerde yıl boyunca meyve ve mango ağaçları sub- tropik ülkelerde ise yılın belli ayında sadece birkaç meyve vermektedirler.
Mangoyu hafifçe elinizle bastırın. Eğer etli kısmı yumuşaksa, olgunlaşmış demektir. Mangonun çok açık renklerde ve sert olması olgunlaşmadığını gösterir. Olgunlaşmamış mangolar, tüketime hazır değildir.
Dişinizle hafif ısırır gibi yaptığınızda eğer hafif dişlerinizin çukurluğu çıkıyor ve size de yumuşak bir tat geliyorsa o zaman da elinizdeki mango olgun ve yemeye hazır demektir. Adlığınız mango eğer hala çok sert ve parmak veya diş izi bırakmıyorsa o zaman birkaç gün dolap dışında ve oda sıcaklığında bekletmelisiniz.
Mango meyvesi birçok vitamin, potasyum ve antioksidan madde barındıran bir meyvedir. Yetişirken yeşil renge sahip olurlar. ... Tadı genellikle tatlı olan bu meyvenin tat olarak benzerlik gösterdiği avokado meyvesiyle aynı ağaç türünden meydana geldiği düşünülür.
Mango tropik bir meyvedir ve dış görünüş olarak tüysüz şeftaliye benzemektedir. Bu tropik meyvenin yetişebilmesi için sıcaklığın en az 30 derece olması gerekmektedir. Çekirdekli bir meyve olan Mango , oldukça hoş bir tada sahiptir. Pek çok faydası bulunan mangoyu, doktorlarda tavsiye etmektedir.
Avokadonun üzerini bir örtü ile örtüp ya da kese kağıdına sararak, yanına elma, limon ya da muz koymanız gerekmektedir. Bu yöntemle avokado çeşidine ve hasat dönemine göre bir iki ya da birkaç gün içinde olgunlaşacaktır.
Çok uzun yıllar boyunca bile muhafaza edilebilir özelliklere sahiptir. Mango , bir meyve türü olarak en zor bozulan ve en geç çürüyen meyve türleri arasındadır. Bu nedenle miktarı her ne olursa olsun soğuk ortamda, soğutma cihazlarında ve deep freeze derin dondurucu dolaplarda istenilen formda saklanabilir.
Mango Yetiştirmek Aşılanmış bir mango bitkisi meyve vermesi en az 3 yıl sürer. İlk 3 ila 5 yıl içinde daha az çiçek ve meyve üretir. Daha verimli meyveler, beşinci yıldan sonra başlar.
Ağaç meyvelerin olgunlaşması 3 ila 6 ay gibi bir süreyi bulabilir. Öyleyse mango meyvesi hangi mevsimde olur diye düşünülecek olursa olursa yaz mevsiminde olgunluğa erişir.
Mango meyvesi çeşidine göre yeşil, kırmızı ve sarı renkte olabilir. Ancak en lezzetlisi birden fazla rengin bulunduğu mangolardır. Mangoda farklı renk karışımları varsa, olgunlaşmıştır. Mangonun dışındaki koyu lekeler de olgunlaştığını gösterir.
Dişinizle hafif ısırır gibi yaptığınızda eğer hafif dişlerinizin çukurluğu çıkıyor ve size de yumuşak bir tat geliyorsa o zaman da elinizdeki mango olgun ve yemeye hazır demektir. Adlığınız mango eğer hala çok sert ve parmak veya diş izi bırakmıyorsa o zaman birkaç gün dolap dışında ve oda sıcaklığında bekletmelisiniz.
Çam kozalağına benzediği için bu adı almıştır. Olgunlaşmamış ananasın tadı ekşi, olgunlaşmışın ise tatlı olur. Olgun olmayan ananas market rafında veya evde mutfakta bekletildikçe olgunlaşır. Fazla olgunlaşan meyvenin kesilmesi, dilimlenmesi zor olabilir.
Papaya , Carica papaya bitkisinin meyvesi ve Carica cinsinin bir üyesi. Papaya 'nın ana vatanının Güney Meksika ve Orta Amerika olduğu sanılmaktadır. Ona "kavun ağacı" meyvesine de, kavun ağacı yemişi denmektedir. Çünkü papayanın bir çeşidinin meyvesinin görünümü kavuna benzese de, tadı balkabağına yakındır.
Avokado , armut biçimde, ortasında irice çekirdeği olan bir meyvedir . Bu meyvenin tadının tam olarak anlaşılabilmesi için olgunlaşmış olması gerekmektedir. ... Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir.
Bu da gösteriyor ki ülkemizde Akdeniz bölgesinde gerekli bakımlar yapıldığı zaman Mango yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Adana, Mersin, Antalya gibi illerimizin özellikle kıyı kesimlerinde Mango yetiştiriciliği yapılmaya uygun olduğu belirlenmiştir. Aslen Muz yetişen neredeyse her yerde mango da yetişmektedir .
SON YAZILAR
Varsağı nedir ve özellikleri nelerdir?
Windows 10 iTunes nasıl indirilir?
Antalya kart bakiye sorgulama nasıl yapılır?
Snapchat'te çekilen fotoğraflar galeriye nasıl kaydedilir?
beIN sport Teve2 kaçıncı kanalda?
Beautiful ne anlama geliyor?
Keten tohumunun faydaları nelerdir?
Pekmez boy uzatır mı?
Müslin bez ne işe yarıyor?
Nil kler Mandel kimdir?