İlk olarak rendelenen elma , tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca ceviz de konulur. Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Fırına gerek kalmadan ocağınızın kısık ateşinde kurabiye pişirebilirsiniz. Bunun için isterseniz kapaklı bir teflon tencere veya döküm tava kullanabilirsiniz. Çayın ve kahvenin yanına, dilerseniz dondurmayla süsleyerek servis edebileceğiniz tavada kurabiye tarifine bayılacağınıza eminiz.
İşte elmalı kurabiyenin püf noktaları Fırından çıkartır çıkartmaz üzerine pudra şekerini serpmeyin. Çünkü pudra şekeri erir ve hamurunuzun daha fazla şekerlenmesine neden olabilir.
Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bu nedenle hamuru yoğurduktan sonra üçte birini ayırıp bir streç filme sararak buzluğa kaldırmalısınız. Burada 25-30 dakika bekleyen hamur kolayca rendelenecek.
Pişen tart ve tartöletler fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarılmazlar. Çünkü gevrek ve kırılgan bir yapıya sahiptir. Çok sıcakken kalıptan çıkarılmaya çalışılmaz. Her ne kadar yağlı hamur olsalar da kalıptan kolay çıkarılmaları için kalıpların katı yağ ile yağlanıp buzdolabında bekletilmesi bu işlemi kolaylaştırır.
Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. 45 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin.
Tüm fırın tariflerinde olduğu gibi, kurabiyeleri pişirmeden önce fırını ısıtmak da oldukça önemli. Bu sayede kurabiyelerin her yanı eşit derecede pişer ve çiğ kalmaz. Kurabiyeleri pişirmeden 10-15 dakika önce fırının ısısını ayarlayın.
SON YAZILAR
Hangi ilaçlar bebeğe zarar verir?
İstanbullu Gelin kitabının adı nedir?
4 yıllık Besyo için TYT yeterli mı?
Dizek porte ne demek?
Gofik argo ne demek?
1 Fahrenheit kaç derece yapar?
Yunus as kaç yıl yaşadı?
Sirke ruhu nedir ne işe yarar?
Coğrafyada çizgisel hız ne demek?
Exper BIOS tuşu hangisi?
PUBG esports nasıl olunur?
Telmih ne demek?
Bilgisayar ekranı nasıl hareketli duvar kağıtları?
Kirazın içinde kurt var mı?
BAP nasil yapilir?
Yaprak jelatin nasıl yapılır?
Birden fazla yargı ne demek?
Hayvanın uykuluk yeri neresidir?
Home pause tuşu ne işe yarar?
120 lik havan menzili ne kadar?
Farklı türde söz öbekleri ne demek?
Sezen Aksu anne babası nereli?
Bodur Mahmut Otu Nasıl Kullanılır?
Macbook Pro alt tire nasıl yapılır?
Arabada Dstc nedir?
Kol ağrısı stresten olur mu?
1 su bardağı bulgura ne kadar su?
Antep usulü patlıcan kurutması nasıl yapılır?
Reishi mantarı kilo verdirir mi?
Agario hangi tuşlarla oynanır?
Hangisi heavy metal yapan bir rock grubudur?
Musul nedir kelime anlamı?
B sınıfı ehliyet ile ATV Kullanılır mı?
Kurtlar vadisi pusu gladio nedir?
Türkiyede Kuran hangi makamda okunur?
Bursa Irfaniye toki evleri ne zaman teslim?
Google in sahibi kim?
Galata kulesine metro ile nasıl gidilir?
Hasan Fehmi Güneş neden istifa etti?
Palette saç boyası su geçiriyor mu?