İlk olarak rendelenen elma , tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca ceviz de konulur. Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Fırına gerek kalmadan ocağınızın kısık ateşinde kurabiye pişirebilirsiniz. Bunun için isterseniz kapaklı bir teflon tencere veya döküm tava kullanabilirsiniz. Çayın ve kahvenin yanına, dilerseniz dondurmayla süsleyerek servis edebileceğiniz tavada kurabiye tarifine bayılacağınıza eminiz.
İşte elmalı kurabiyenin püf noktaları Fırından çıkartır çıkartmaz üzerine pudra şekerini serpmeyin. Çünkü pudra şekeri erir ve hamurunuzun daha fazla şekerlenmesine neden olabilir.
Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Derin bir kaba 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta koyun. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ekleyin. Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bu nedenle hamuru yoğurduktan sonra üçte birini ayırıp bir streç filme sararak buzluğa kaldırmalısınız. Burada 25-30 dakika bekleyen hamur kolayca rendelenecek.
Pişen tart ve tartöletler fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarılmazlar. Çünkü gevrek ve kırılgan bir yapıya sahiptir. Çok sıcakken kalıptan çıkarılmaya çalışılmaz. Her ne kadar yağlı hamur olsalar da kalıptan kolay çıkarılmaları için kalıpların katı yağ ile yağlanıp buzdolabında bekletilmesi bu işlemi kolaylaştırır.
Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. 45 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin.
Tüm fırın tariflerinde olduğu gibi, kurabiyeleri pişirmeden önce fırını ısıtmak da oldukça önemli. Bu sayede kurabiyelerin her yanı eşit derecede pişer ve çiğ kalmaz. Kurabiyeleri pişirmeden 10-15 dakika önce fırının ısısını ayarlayın.
SON YAZILAR
Kpop un kralı kim?
1 kuşbaşılı pide kaç kalori?
Aloe vera çiçek açması ne anlama gelir?
Kaz yetiştirmek karlı mı?
Sünnet odası süslemeleri nasıl yapılır?
Elzem ne demek cümle içinde kullanımı?
Recep ivedik 5 internete düştü mü?
Rüyada yeşil asma yaprağı toplamak neye gelir?
Bulgaristan'ın en meşhur yemeği nedir?
Instagram DM kutusu nerede PC?
Sinir hücresi hormon üretir mi?
Prof Dr Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi hangi ilçede?
Bagaj havuzu nedir ne işe yarar?
Cam ne zaman bulundu kısaca?
Tavuk kuluçka süresi kaç gündür?
Parkeye dökülen oje nasıl çıkar?
Cankurtaran ayrı mı birleşik mi?
Kilyosa nasıl gidilir iett?
Mumbar dolması kaç kalori?
Istanbullu gelin Bursa'da hangi evde çekiliyor?
Yer almak kelimesi nasıl yazılır?
Gaziantep Halı fuarı 2020 ne zaman?
Alışveriş nasil yazilir TDK?
Ankastre set taşınırken sökülür mü?
AS iz neyin kısaltması?
Dut ağacı fidanı ne zaman meyve verir?
Getir alkol var mi?
720 euro kac tl yapiyor?
Migros lezzet paketi içinde neler var?
Sessiz geğirmek abdesti bozar mı?
Noterden nasıl randevu alabilirim?
Doliprane Paracetamol 1000 mg ne için kullanılır?
Izmir Kıbrıs uçakla kaç saat sürer?
Koşuk nazım biçimi halk edebiyatında ne olarak adlandırılır?
Katiplik klavye testi kaç kelime?
D akoru bareli nasıl basılır?
4 adet tavuk but kaç kalori?
iPhone A1778 hangi model?
VAG grubunun açılımı nedir?
Netflix nasıl ücretsiz üye olunur?