Keçi bacağı ya da keçi ayağı Trakya mutfağına özgü çok eskilerden günümüze kadar gelmiş bir hamur işidir. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilen kahvaltıda veya aniden misafir geldiğinde hemen hazırlanabilen çok pratik bir hamur kızartması tarifidir.
Yumurta süt ve tuzu bir kaba alarak iyice karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu da ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 2 beze haline getiriyoruz ve oklava yardımı ile açarak ince bir hamur elde ediyoruz. Baklava dilimi şeklinde parçalara ayırıyoruz.
Keçi ayağı ya da keçi patisi adıyla bilinen bu hamur işine Trakya mutfağında sıkça rastlıyoruz.
1 porsiyonu ise 76.4 gram olup 210.4 kalori içermektedir. Bu yemek Karbonhidrat, Protein, Kalori yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Karbonhidrat ihtiyacının %12.3, günlük Protein ihtiyacının %12.2 ve günlük Kalori ihtiyacının %10.5'ini karşılar.
Turkcell'de telefon fiyatları ne kadar?
1 kN m2 kaç kg m2 eder?
Kaynamış su kaç dakikada soğur?
Küçük Kara Balık kitabı kaç yaş için?
14 Temmuz Hangi burç yükseleni?
Cin suresi ilk 4 ayeti ne için okunur?
Rüyada kahverengi at ne anlama gelir?
Konya Adana kac saat otobusle?
Mermer Yapıştırıcı nerelerde kullanılır?
400 metrekarelik arsaya ne kadar ev yapılır?