Ayrı ayrı ayıkladığınız hodanı yine ayrı ayrı iyice yıkayınız. Kaynar suda saplarını yumuşayana kadar haşlayıp süzgece koyunuz. Çiçek ve yaprakları daha az tutun çok çabuk haşlanır . Çiçek ve yaprakları haşlamasan salatada da yapılır.
Kaldırık otu , hodangiller familyasından bir bitkidir. Boyu 60 santimetreye kadar çıkan morumsu gövdeli, yeşil yapraklıdır. Bulunduğu bölgeye göre mavi, beyaz ya da pembe çiçekler açıyor. Türkiye'de en fazla Trabzon ve Düzce bölgelerinde yabani olarak yetişiyor.
Kaldırık otu, hodangiller familyasından bir bitkidir. Boyu 60 santimetreye kadar çıkan morumsu gövdeli, yeşil yapraklıdır. Bulunduğu bölgeye göre mavi, beyaz ya da pembe çiçekler açıyor. Türkiye'de en fazla Trabzon ve Düzce bölgelerinde yabani olarak yetişiyor.
Dünyada Suriye başta olmak üzere Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Anadolu'da bulunmaktadır. İlkbahar aylarında yetilen kaldirik otu ekim ayına kadar toplanmaktadır. Tohumdan elde edilen yağ ise genellikle ticari amaçlı kullanılmaktadır. Otun yaş hali ise mutfaklarda ve tıbbi tedavilerde doğal ilaç olarak tüketilmektedir.
Güzel Sanatlar Lisesi okuyan ne olur?
Silsileyi aliyye ne için okunur?
Yavru tavşan yıkanır mı?
Harry Potter 4 kitap kac sayfa?
Mudanya Ateşkes Antlaşması sonucunda ne oldu?
Aşçılık bölümü mezunları ne iş yapar?
Mehmet islamoğlu kimdir?
19 Mayıs kaçıncı yılı kutlanıyor?
Gucci nin sahibi nereli?
Doğal yumurta kabuğu zarı nasıl tüketilir?