Büyük paketler halinde, yemek firmalarına gelen bu ürünlerin son kullanma tarihi, işte o büyük kutularda yazıyor. Zamanla tadının yok olduğu bilinen bu paket soslar , güneş almayan, nem geçirmeyen bir şekilde sıkıca kapatılmış paketlerde bulunduklarından, uzun süre bozulmadan durabiliyor.
Çikolata Sos ( Sütsüz ) Tarifi Nasıl Yapılır? Evde her zaman süt bulunmuyor. Çikolata sos için harika bir alternatif. Vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeyi ocağa koyup göz göz olana kadar kaynatalım.
Raf Ömrü ve Süresi Sıvı çikolataların ortalama raf ömrü bir haftadır. Sıcaklığın 35 derece üstünde olması durumunda raflarda depolanan katı çikolataların hepsi azami 1 ay süre raflarda kalmalıdır. Depolarda bekletilecek çikolataların alan sıcaklığı azami 18 °C olmalıdır.
Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıl kadardır. ... Çikolata normalde buzdolabında saklanmaz ancak buzdolabında saklamak istiyorsanız, kapalı kutu içinde hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Çikolata için uygun ortam 16-20 derecedir.
Kullanacağınız tarife gör kıvamını ayarlayabilirsiniz kıvamı daha sıvı olsun istenirse biraz daha süt konulabilir ya da koyulaştırmak için nişasta ya da un elenerek eklenebilir. Meyve hazırlanıp üzerine dökülebilir ya da kek ve pastaların üzerine dökülebilir ya da dondurmalar üzerine süslemek için kullanılabilir.
500 ml ( 2,5 su bardağı) soğuk suyu bir tencereye boşaltın.Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 2-3 dakika süre ile kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.
Merhaba arkadaşlar sizlere anneciğimin harika ev yapımı çikolata sosunu paylaşmak istedim. Profiterol, kek, tavuk göğüsü vs istediğiniz tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Süt yok su ile yapıyoruz çünkü su ile yapınca daha parlak oluyor .
Genel olarak Sütlü Çikolata 1 yıl, Bitter Çikolata 2 yıl, yüksek oranlarda kakao yoğunluğuna sahip Dark Çikolatalar ise 5 yıla kadar taze kalır. Tabi bu sürenin geçmiş olması bozulduğu anlamına gelmez. Bozulup bozulmadığını anlamak için “ Çikolatanın bozulduğunu nasıl anlarız?” başlığına bakabilirsiniz.
Çikolataların bozulduğu iki şekilde anlaşılmaktadır; bunlardan birincisi görüntüsünün değişmesi ikincisi ise koku değişikliğinin olmasıdır. genellikle yağın erimesi ile çikolata yüzeyi beyazlar ama halen tüketilebilir. Çikolatanın üzerinde şekerlemenin oluşması ise, bozulmasının en önemli işaretini oluşturmaktadır.
Sıvı çikolataların ortalama raf ömrü bir haftadır. Sıcaklığın 35 derece üstünde olması durumunda raflarda depolanan katı çikolataların hepsi azami 1 ay süre raflarda kalmalıdır. Depolarda bekletilecek çikolataların alan sıcaklığı azami 18 °C olmalıdır.
Kullanacağınız tarife gör kıvamını ayarlayabilirsiniz kıvamı daha sıvı olsun istenirse biraz daha süt konulabilir ya da koyulaştırmak için nişasta ya da un elenerek eklenebilir. Meyve hazırlanıp üzerine dökülebilir ya da kek ve pastaların üzerine dökülebilir ya da dondurmalar üzerine süslemek için kullanılabilir.
Bunu koyulaştırmak için bir káse içinde birlikte ezdiğimiz bir tatlı kaşığı nişastayla dört çorba kaşığı su karışımdan tavaya biraz ekleyip kaynatıyoruz. "Gerekirse sosa daha fazla nişastalı su koyup kaynatarak dilediğiniz koyuluğa getirebilirsiniz" diyor şefimiz.
Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır? ... Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın.