Islak hamburger köftesinde dana döş eti, kuru soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber, kimyon bulunur. Hamburger ekmeği yanında gereken sos ise zeytinyağı, domates, sarımsak, ketçap, domates salçası, tuz ve karabiberle yapılır.
ve köftenin ısısının oda sıcaklığına eşitlenmesi beklenir. 6. Hamburger köftesi yapımı için döküm tava kullanarak çok kıymetli bir lezzet yaratabilirsin. Ancak döküm tava bulunmuyorsa pişirme işlemi klasik tavalarla da gerçekleştirilebilir.
Köfte için soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve yumurta ekleyip iyice yoğurun. Kıymayı dört eşit parçaya bölerek yassı bir şekilde yuvarlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 600 gram dana döş kıyması 3 tatlı kaşığı hardal. 3 tatlı kaşığı sirke .
Tahminen 2-3 dk kadar sürecektir. Burger köftelerinizi koyacağınız tavanızı önceden kızdırın. Kızgın tavaya burger köftenizi koyun ve 1 dakika bir yüzünü 1 dakika diğer yüzünü pişirin . Sonra ateşinizi orta dereceye alın ve iki yüzünü de 3 er dakika pişirin .
Hazır hamburger ekmeği de döküm tavada ısıtılır. Ekmeğin ilk katı üzerine ketçap sürülür. Bir kat kıvırcık yada marul yaprağı, bir dilim domates konulur . Üzerine köfte konulup, son ekmek de üzerine kapatılır.
Karamelize soğanı hazırlamak için; büyük boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırın. Soğanları 2- 3 dakika kadar soteleyin. Toz şeker, elma sirkesi, tuz ve tane çekilmiş karabiberi de ekledikten sonra soteleme işlemini soğanlar renk alana kadar, yüksek ısıda sürdürün.
Izgara döküm tavanızı yağlayıp ısıtın. Ardından hamburger köfteleri yerleştirip her yüzünü 3,5 dakika kadar iz vererek pişirin. Köfteleri fırın kabına alıp 190°C de 6 dakika daha pişirin.
MÜKEMMEL HAMBURGER 2. Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Yüksek ısıda tercihen demir döküm bir tavayı 3-4 dakika kadar ısıtın.