Dr. Zühre Kaya, "Kadınların hamilelik döneminde fazla bakla tüketmesi sonucu bebek sarılık hastalığıyla doğabilir ya da doğumdan 2-3 gün sonra sarılık ortaya çıkabilir. Ayrıca bakla polenlerinin solunması yada süt veren annenin bakla yemesi de bebekte klinik bulgulara neden olabilir.
ENZİM EKSİKLİĞİ NEDEN OLUYOR Özellikle çiğ baklanın yenmesiyle oluşmakla birlikte, kuru veya dondurulmuş bakla yenmesiyle hatta bakla tarlasındaki tozların solunmasıyla ya da süt veren annenin bakla yemesiyle bile enzim eksikliği tetiklenerek kişide belirti ve bulguların gelişmesine neden olabilmektedir" dedi.
Bakla , kurufasulye, bezelye gibi baklagiller gaz yapar . Vücudumuz bu besinleri sindirirken bağırsakta çeşitli gazlar açığa çıkıyor bu da şişkinliğe neden oluyor. İşte bu nedenle dikkatli tüketmeniz gereken besinlerden biri de bezelye...
6-HAFTANIN EN AZ 2 GÜNÜ BİTKİSEL PROTEİN KAYNAĞI OLAN KURU BAKLAGİL YEMEĞİ TÜKETİLMELİDİR.
Bakla bebeklere 2 yaşına kadar kesinlikle yasak sebzeler arasındadır. Adı fava kelimesinden gelen “favizm” hastalığı glukoz 6 fosfat dehidrogenaz denilen bir enziminin eksikliğinden kaynaklanır.
- Emziren anneler kuru fasulye ,karnabahar, lahana,soğan,portakal, limon, greyfurt gibi gaz yapan besinleri tüketmekten kaçınmalıdır.
Eroğlu, " Bakla zehirlenmesi özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bakla bol yetiştirildiğinden daha çok görülür. Baklanın içeriğinde bulunan güçlü bir antioksidan olan divicine, kandaki enzim düzeyi düşük olan bireylerde kırmızı kan hücrelerinde parçalanmaya neden olur.
Dr. Baytan, "Alyuvarların bütünlüğü için gerekli bir enzim olan glikoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinin görüldüğü hastalarda, bakla alımı derin anemiye (kansızlığa) neden olabilir. Bu enzim eksikliğine sahip çocuklar özellikle bakla tüketmemeli" dedi.
Dr. Yasemin Eroğlu, hastalığın ilk belirtilerinin genellikle bakla yenmesinden 5-24 saat sonra ortaya çıktığını ve sıklıkla 1-5 yaş arasındaki erkek çocuklarında görüldüğünü belirtti.
Birol Baytan, baharın gelmesiyle sofralara girmeye başlayan baklanın bazı çocuklar için oldukça riskli bir bitki olduğunu söyledi. Prof. Dr. Baytan, "Alyuvarların bütünlüğü için gerekli bir enzim olan glikoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinin görüldüğü hastalarda, bakla alımı derin anemiye (kansızlığa) neden olabilir.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Başvuru ne zaman?
Metal kaşık mıknatıs çeker mi?
Maske ve şnorkel nedir?
30 yıl savaşları hangi antlaşma ile sona erdi?
Office 365 aktivasyon nasıl yapılır?
Rusça Kak ne demek?
Samsung S5 hangi yıl çıktı?
Kara lahana sarma içi nasıl hazırlanır?
Arafta Sorular sunucusu kimdir?
Taze kekik buzlukta saklanır mı?
Helyum gazı kimlerde bulunur?
Wi-Fi geçmişine nasıl bakılır?
Ankara Sivas arası kaç saat özel araçla?
iPhone'da yedeklenen fotoğraflar nerede?
Dudak dolgunlaştırıcı ruj ne işe yarar?
Diyarbakır çeme Reş nerede?
Golgota Tepesi Nerede?
Netflix 30 günlük deneme nasıl yapılır?
Bir saatlik film kaç gb yer?
Almanya Osmanlı'yı 1 Dünya Savaşı'nda neden yanında istemiştir?
MFÖ ler kaç yaşında?
Afyon Konya arası arabayla kaç saat?
PDF dosyası üzerinde değişiklik nasıl yapılır?
Aysegulu kim öldürdü?
Emzirirken bakla yemek zararlı mı?
Falda Denizkızı Görmek Ne Anlama Gelir?
İzmir Akhisar tren var mı?
Resource protein Nestle ne işe yarar?
Harry Potter lanetli çoçuk ne zaman vizyona girecek?
Lüxembourg ne ile meşhur?
Geçmiş LGS sonuçları nasıl öğrenilir?
Amazon Havzası nüfusu neden seyrek?
Ekim ayında bahçeye ne ekilir?
MÜP ne demek anlamı?
Nemrut hikayesi nedir?
Google grup oluşturma nasıl yapılır?
Samsung j6 ekran videosu nasıl alınır?
Hisar Su kimin?
Boya veren kumaşlara ne yapmalı?
LGS süresi kaç dakika?