Düdüklü tenceremizi orta ateşe koyup sebze haşladığımız seviyeye ayarlıyoruz. Herkesin düdüklü tenceresinin ayarı farklılık gösterebilir. Benimkinde 1 ve 2 olmak üzere iki seviye var ve ben 1. seviyede haşladım. Ayarımızı yaptıktan sonra sarmalarımızı 15 dk pişmeye bırakıyoruz.
1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Tüm yapraklar sarıldıktan sonra 2,5 su bardağı soğuk su sarmaların üstüne eklenir ve varsa sarma taşı yoksa bir tabak sarmaların üstüne kapatılır. Su kaynayana kadar altı açık ateşte pişirilir su kaynadıktan sonra ocak kısılarak kısık ateşte pirinçler ve yapraklar pişene kadar sarmalar pişirilir.
Düdüklü tencerede kıymalı yaprak sarması tarifim; lastik contalı, termo marka klasik düdüklü tencerede , orta ateşte 15 dakikada pişirilmiştir. Ön Söz: En güzel yaprak sarması düdüklü tencerede pişirilir. Yumuşacık yaprak sarması pişirmek için, sarmanın sadece düdüklüde pişirilmiş olması yetmez.
Düdüklü tenceremizi orta ateşe koyup sebze haşladığımız seviyeye ayarlıyoruz. Herkesin düdüklü tenceresinin ayarı farklılık gösterebilir. Benimkinde 1 ve 2 olmak üzere iki seviye var ve ben 1. seviyede haşladım. Ayarımızı yaptıktan sonra sarmalarımızı 15 dk pişmeye bırakıyoruz.
Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın. Bu şekilde dondurucuda ya da buzlukta uzun süre muhafaza edebilir, yemek yaparken kolayca buzluktan çıkarıp dilediğiniz kadarını kullanabilirsiniz.
Suyunu bırakmayan yapraklar kağıt havlu veya bir bezile yavaşça kurulanır. Aynı şekilde poşete koyulup ağzı kapatılır ve dondurucuya kaldırılır. Kullanacağınız zaman dondurucudan çıkartıp buzunun çözülmesini bekleyin. Üzerine biraz sıcak su dökülüp sıcak su süzüldükten sonra yaprak sarma işlemine geçilebilir.
Eğer haşlama suyuna tuz atmazsanız yapraklarınız derin dondurucu da 2 sene bile dayanır. . Yapraklar derin dondurucu da saklanacaksa ne haşlama suyuna ne de yapraklara tuz eklemeyin hiç gerek yok…
SON YAZILAR
Sarımsak kac günde kaş çıkarır?
1 tabak pirinçli ıspanak yemeği kaç kalori?
Telefonda devre dışı birakilan uygulama nasıl açılır?
Odun közü kaç derece?
XL kaç yaş için?
Siyer Sınavı 2021 kaç soru?
Bal 750 paketi nasıl yapılır?
Güvey ne demek TDK?
Bird Box filmi ne anlatmak istiyor?
Ekmeğe yaş maya ne kadar konur?
Kalem Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
Tie break ne zaman olur?
D-smart modem ayarları nasıl yapılır?
Sağ göz kapağı seyirmesi ne anlama gelir Marifetname?
iPhone Bul açma nasıl yapılır?
Düdüklü tencerede yaprak sarması nasıl pişirilir?
Sakarya Geyve nöbetçi eczane hangisi?
1 65 boy kaç kilo olmalı?
Tavuk göğsünden hangi yemekler yapılabilir?
Sayıştay kaç üyesi var?
OFM Hastanesi kime ait?
Internet güvenliği nasıl sağlanır?
Antalya Malatya Uçak var mı?
Ikinci beylikler dönemi nedir kısaca?
2000 yılında altının onsu kaç dolar?
Kanal B ne kanalı?
Optik Sürücü nedir ne ise yarar?
Dünyanın en uzun ağacı kaç metre?
Sadık haber nedir kısaca?
Cumartesi restoranlar kaça kadar açık?
CL hangi element?
Erzurumun hangi tatlısı meşhur?
Doğumdan ne kadar sonra hamile kalınabilir?
Kökler dizisi Trt'de ne zaman yayınlandı?
Rüyada Akraba ile sevişmek ne anlama gelir?
Rüyada dua okumak ne anlama gelir?
Naber kelimesine ne cevap verilir?
Darıca izmit hangi Otobüs gider?
Steril pamuk nedir?
Araç muayene kaç dakika sürer?