Hasat zamanı son derece dar bir zamanda olduğu için yılın belli aylarında taze tüketilebilen çilek dondurularak saklandığı zaman bir yıl kadar muhafaza edilip tüketilebilir. ... Dolmuş çilek çözüldükten sonra kıvamında ulaştığı zaman lezzet kaybolmadan çilek reçeli yapabilirsiniz.
İki günde tazeliğini yitirebilen çileği , yıkamadan geniş bir çanak içinde buzdolabında saklamak gerekiyor. Çileği uzun süre muhafaza edebilmek için, sıcaklığın 4 derecenin altında olması lazım. Alır almaz tüketmenin en ideali olduğu çileği , 1 yıla kadar dondurarak saklayabilirsiniz.
Soğuduktan sonra, dondurma, sütlü tatlı veya keklerin üzerinde servis edilir. Hepsini kullanabileceğiniz gibi, benim yaptıgım gibi ağzını sıkıca kapadığınız küçük kaselerde dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyaç oldukça kullanırsınız.
Geniş ve derin bir kabın içerisine dondurulmuş suyun içerisinde çilekler nazikçe yıkanır ve kâğıt havlu üzerine kurumak için bırakılır. Bu esnada çilek kabukları ayıklanmalıdır. Kâğıt havlu yardımı ile güzelce kurulanan çilekler buzdolabı poşetlerine kullanımına uygun porsiyonlar şeklinde konmalıdır.
Çilekleri büyükçe bir kaba koyduğunuz suda yıkayın. Suyun içine bir ya da iki çorba kaşığı sirke ekleyin. Çilekleri yapraklarıyla birlikte birkaç dakika boyunca sirke-su karışımı içerisinde tuttuktan sonra süzgeç yardımıyla tamamen kuruyana dek süzün. Süzdüğünüz çilekleri kapaksız bir kapla buzdolabına yerleştirin.
Yıkanan çilekler dolaba koyulduğunda, kısa bir süre içinde bozulacaktır. Çileğin bozulmaması adına uygulanabilecek ilk yöntem, yıkamamaktır. Yıkama işlemleri tüketilecek miktarın belirlenmesi sonrası yapılmalıdır . Alınan tüm çileğin yıkanarak buzdolaplarına yerleştirilmesi, çileğin ömrünü azaltacaktır.
Çilekler yıkanır, tencereye alınır, suyu ve şekeri eklenir, pişirilir. Pişen Çilekler Rondodan geçirilir ve Sıcakken 2 ayrı kaba paylaştırılır. Soğuyunca derin dondurucuya kaldırılır. Kullanılacağı zaman dondurucudan çıkarılır, çözülünce suda açılan nişasta eklenerek ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
Ancak çilek çok tatsız ise o zaman biraz daha şekere ihtiyaç olabilir. Ayrıca yine bir bardak çilek için bir tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin. Çilek , limon suyu ve şeker bulunan kavanozun kapağını kapatın. Çilek yavaş yavaş sulanmayı ve tatlanmaya başlayacaktır.
Çilekleri sirkeli suyun içine atın ve 15 dakika bekletin. Çilekleri suyun içinden çıkardıktan sonra tek tek kurulayın ve buzdolabına kaldırın. Bu işlemin ardından çileklerinizin ömrü 3-4 gün daha uzayacaktır.
Çilek narin bir meyve olduğu için satın alındıktan sonra en fazla iki gün içinde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde rengini ve formunu kaybetmeye başlar ve kokusu da değişir. Çilek , alındıktan sonraki iki gün boyunca buzdolabında saklanmalı ve buzdolabının derecesi maksimum 4 derece olmalıdır.
Meyveleri dondurmak için iyice yıkayıp kurulamak ve hava almadan poşetlemek yeterlidir. Elma, kivi, kayısı ve şeftali gibi daha büyük meyveleri ise kabuklarının soyulmasının ardından küçük parçalara ayırarak, iyice kurulayıp derin dondurucularda saklayabilirsiniz.
Çilek , alındıktan sonraki iki gün boyunca buzdolabında saklanmalı ve buzdolabının derecesi maksimum 4 derece olmalıdır. Çilek yıkanmadan saklanmalıdır, eğer yıkanıp saklanırsa bozulma hızı artacaktır. Çilek saklanırken sapları da koparılmamalıdır, çünkü bu da bozulma hızını artırır.
Taze çilekleri hava geçirmez bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Çilekleri güzelce yıkadıktan sonra doğrudan cam bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Bu yöntemle meyveleri yaklaşık 2 hafta taze tutabilirsiniz. Hava almayacak şekilde sakladığınızdan meyvelerin de ömrünü uzatacaksınız.
Çilek , alındıktan sonraki iki gün boyunca buzdolabında saklanmalı ve buzdolabının derecesi maksimum 4 derece olmalıdır. Çilek yıkanmadan saklanmalıdır, eğer yıkanıp saklanırsa bozulma hızı artacaktır.
Çilekleri ortalama 50 derece sıcaklıktaki bir suda 30 saniye tutun. Ardından çilekleri kağıt havlu serdiğiniz tepsiye alın. Sıcak su banyosu küf oluşumunu bastırır ve böylece meyvelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Bu şekilde meyveler yaklaşık 1 hafta bozulmadan dayanacaktır.
SON YAZILAR
Osmaniye Adana tren bileti ne kadar?
En iyi Menemen Nerede Yenir?
Cüppe TDK ne demek?
Piyano Calan kadina ne denir?
Otomobil otobüs gibi taşıtları kullanan kişiye ne denir?
Voscreen nedir ücretli mi?
Osmanlı Devletinde Kalemiye sınıfı kimlerden oluşur?
Muhteşem Yüzyıl Şehzade Mustafa küçüklüğü kim oynuyor?
Mabel Matizin asıl mesleği nedir?
Instagram Keşfet önerileri neye göre çıkıyor?
Sürekli uyuma isteği hangi hastalığın belirtisidir?
Giresunun Ilceleri nelerdir?
Seat Leon motoru nasıl?
30 bin dolar ne kadar yapar?
Ferrero Rocher ne?
Norm fazlası olmak için kaç saat?
Kıbrıs ceviz macunu nasıl yenir?
Hangi tuğla ses geçirmez?
Her gün Body yapılır mı?
Kil tabletler ne için kullanılır?
Sanatçı Nazlı Kanaat Kimdir?
Civic Black Edition ne demek?
5600 gün kaç yıldır?
Ters üçgen trafik levhası ne anlama gelir?
BİMcell yedek sim kart nasıl alınır?
Bir sefilenin Hasbihali kimin eseridir?
02.00 ne demek?
Burak Serdar Hangi dizilerde oynadı?
Trambolin evde ses yapar mı?
6 aylık bebek sütlaç yer mi?
1 tane zeytinli poğaça kaç kalori?
Ad durum ekleri nelerdir?
Yurdumuzdaki iç denizin adı nedir?
Ana bellek nedir ne işe yarar?
Kendinizi nasıl tanımlarsınız örnek?
Damat bakım setinde neler olur?
Arif Nihat Asya ne tür şiirler yazar?
Zero Shot 3000 mg nasıl kullanılır?
Karbonat diş etine iyi gelir mi?
IBU Fort Şurup nedir ne işe yarar?