1 orta boy patatesi ve havucu küçük küçük küp küp doğrayıp ekleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra dondurucudan çıkardığımız bezelyeyi hiç çözdürmeden üzerine ekleyelim. (Taze de aynı şekilde kullanabilirsiniz. ) Güzelce karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.
Konserve bezelye belli bir miktar pişmiş olduğu için kavurma kısmında bezelyeyi eklemiyoruz. Yaklaşık 20 dk, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra bezelyeyi de ekleyip bir 10 dk daha pişirip yarım saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır. Tuz ve baharat miktarı damak zevkine göre değişebilir.
Bezelye yemeğinizin yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bulgur pilavı da yemeğinizin yanına yakışacaktır. Yemeğinizin yanına fırın makarna da yapabilirsiniz. Menünüzü mevsim salata ile tamamlayabilirsiniz.
Taze bezelyeler bir tencere içerisinde tuzlu suda haşlanır . Bu suya bir tutam karbonat koyarak bezelyelerin renginin daha canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Haşlama süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. ... Eğer bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini kısaltın.
Kavurduğunuz pirincin üzerine 1 su bardağı haşlanmış bezelye , damak tadınıza göre tuz ve 2 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu koyup, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Bezelyeli pilav kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde suyunu çekene kadar pişirin.
Taze bezelyeler bir tencere içerisinde tuzlu suda haşlanır . Bu suya bir tutam karbonat koyarak bezelyelerin renginin daha canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Haşlama süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. ... Eğer bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini kısaltın.
Eğer bezelyeler , konserve bezelye ise havuç ve patatesin üzerini geçecek kadar su eklenir ve 15 20 dakika kadar pişirilir. Çünkü konserve bezelyeler , pişmeye yakın olduğu için başta atılması ezilmelerine ve dağılmalarına neden olacaktır. Eğer konserve bezelye değilse, havuç ve patatesle birlikte pişirebilirsiniz.
Bezelye buzluğa koyulmadan önce ayıklandıktan bol su ile yıkanması gerekir.
Bezelye , mısır, turşu ve dereotunu bir kapta çok az zeytinyağı ve bir tutam tuz ile karıştırıyoruz. Süzme yoğurdumuza 1 diş sarımsağı rendeleyip, yoğurdu özüyoruz ve diğer malzemelerimizi de yoğurda ekleyip karıştırıyoruz. Ferahlatıcı, sağlıklı, pratik, lezzetli bir akşam yemeği salatası , afiyet olsun…
Taze bezelyeler bir tencere içerisinde tuzlu suda haşlanır . Bu suya bir tutam karbonat koyarak bezelyelerin renginin daha canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Haşlama süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. ... Eğer bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini kısaltın.
Bezelyelerin lezzetli olabilmesi için en önemli detay ayıklandıktan sonra bekletilmeden hemen pişirilmesidir. Eğer ki bekletilirse bezelyeler kuruyup sertleşebilir.
Kavurduğunuz pirincin üzerine 1 su bardağı haşlanmış bezelye , damak tadınıza göre tuz ve 2 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu koyup, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Bezelyeli pilav kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde suyunu çekene kadar pişirin.
Bezelye Nasıl Haşlanır ? Taze bezelyeler bir tencere içerisinde tuzlu suda haşlanır . Bu suya bir tutam karbonat koyarak bezelyelerin renginin daha canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Haşlama süresi yaklaşık 30-40 dakikadır.
Konserve içindeki su normalden çok daha tuzlu bu sodyum fazlalığı tek başına kullanmak için oldukça zararlı ama yemeğe katacaksanız ve tuz eklemeyecekseniz oldukça uygun. Ayrıca konservenin içindeki su içindeki sebzenin ya da yemeğin özelliklerine göre vitaminli sayılar lavaboya dökmek pek mantıklı bir hareket değil.
Bezelye buzluğa koyulmadan önce ayıklandıktan bol su ile yıkanması gerekir.
Eğer bezelyeler , konserve bezelye ise havuç ve patatesin üzerini geçecek kadar su eklenir ve 15 20 dakika kadar pişirilir. Çünkü konserve bezelyeler , pişmeye yakın olduğu için başta atılması ezilmelerine ve dağılmalarına neden olacaktır. Eğer konserve bezelye değilse, havuç ve patatesle birlikte pişirebilirsiniz.
Bezelyelerin lezzetli olabilmesi için en önemli detay ayıklandıktan sonra bekletilmeden hemen pişirilmesidir. Eğer ki bekletilirse bezelyeler kuruyup sertleşebilir.
SON YAZILAR
Hentbol oyununda kaç oyuncu yer alır mevkilerini yazınız?
Buyuk seçim 500dk nasıl iptal edilir?
15 yaşında kaç kilo olmalı?
Brown tea çayı kimler kullanamaz?
Lityum içeren besinler nelerdir?
iPhone kilit ekranında mesajın kimden geldiğini gizleme?
Arşivlenmiş demek ne demek?
Müge Anlıdan tekerlekli sandalye nasıl istenir?
Kahve Dünyası fındık ezmesi kaç kalori?
Asal Sayılar Asal çarpanlar nedir?
2021 Kitap Fuarı ne zaman?
Hibrit çim uygulaması ne demektir?
Icra dairesi kaça kadar açık?
Emir-i Dad ne demek?
Cenevre hangi ülkeye aittir?
Dondurulmuş bezelye nasıl yapılır?
Yer çekimi kuvveti nerede fazladır?
İcat ettiği teleskopla gök cisimlerini inceleyen kimdir?
Hayriyye ne zaman?
444 02 02 hangi banka?
Aslı Türkel ne iş yapar?
Elif Aslı Yıldız babası kimdir?
Arçelik dondurucu sarı ışık neden yanar?
Eski teog puanımı nasıl öğrenirim?
Antep fıstığı boz Kavlak ne kadar?
Ertuğrul da Maria Kimdir?
Kuşcubaşı Eşref nasıl öldü?
Yoğurtlu Patates yanına ne gider?
VakıfBank tam ünvanı nedir?
Android QR kod nasıl okutulur?
Tahric etmek ne demek?
NASA nedir ne zaman kuruldu?
TSK Akıllı Kart ücreti Nereden yatırılır?
Gerekçe etmek ne demek?
Ilk mikroskop hangi tarihte ve kim tarafından bulunmuştur?
Gökhan Semiz nasıl öldü?
Iş bankasi ters işlem ne demek?
Marmaray durakları kaç dk sürüyor?
Florya Akvaryuma metro ile nasıl gidilir?
Futbol Kale boyu kaç metre?