Soğuyan poğaçaları paketleyip derin dondurucuya yerleştirmeniz taze şekilde saklamak için yeterli oluyor. Yenileceği zaman derin dondurucudan çıkarttığınız poğaçaları çözülmesini bekleyip, fırına koyup 150-160 derecede 10 dakika kadar ısıtmanız poğaçaların yeni yapılmış gibi taptaze hale gelmelerini sağlıyor.
Başta kurabiyeler olmak üzere tüm hamur işlerini hazırlarken harcına koyacağınız sirke yine uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır. Poğaçalarınız ve ekmekleriniz için; pişip oda sıcaklığında dinlendikten sonra eğer hemen tüketmeyeceksiniz buzdolabı poşetine yerleştirerek buzluğa kaldırabilirsiniz.
Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir. Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
Poğaçaları soğuduktan sonra buzlukta saklayıp istediğiniz zaman buzunu çözüp tüketebilirsiniz tazeliği kaybolmayacaktır.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Önce margarin ve yumurta iyice karıştırılır. ... Hamurdan bezeler kopartarak açılır ve içine lor peyniri kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılır. 190 derecede pişirilir. Pislikten sonra ilk sıcaklığı gidince buzluk poşetlerine koyup buzluğa atılır ve çıkarmak isteyince 100 derecede fırında ısıtılır.
Pişmemiş kurabiye hamurunu uzun süre saklamak için; yumurtasız, yoğurt ya da sütsüz bir kurabiye hamuru tercih edin. ... Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Hazırlanan hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp akşamdan buzdolabına kaldırılır ve sabah hazırlanabilir.
6 gün önce Yoğurduğunuz hamurun kapağını kapatıp geceden buzdolabının alt kısmına koyun. Sabaha kadar o kadar güzel kabarıyor ki diğer mayalılar gibi puf puf oluyor. ... Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp içine peynir ve maydanozlu harcı koyup poğaça şekli verin. 15 dakika tepsi mayası için bekletin.
SON YAZILAR
Halit Ergenç'in kardeşi var mı?
1 tane kıymalı kabak dolması kaç kalori?
Avrasya Tüneli kaç metre suyun altında?
Messenger daki resimler nasıl silinir?
Türkan Saylan evlendi mi?
Akışık kantaron özlü bitkisel krem ne için kullanılır?
Klamoks antibiyotik ne işe yarar?
Işıklarda araba nasıl kaldırılır?
Tansiyon sabahları neden yüksek olur?
Motorik özellikler kaça ayrılır?
PES 2021 Season Update PS4 kaç gb?
Islami ilimler kaç puanla alıyor?
Ahmet Bulut menajer kim?
WhatsApp uçak modunda çalışır mı?
Meftune kebabı nasıl yapılır?
Buzluktan çıkan kıyma ne kadar sürede çözülür?
WhatsApp web nasıl video gönderme?
Pharmaton anne sütüne geçer mi?
Simit Sarayı'nın arkasında kim var?
Yazılı olan kurallar nelerdir?
Ege Endüstri ne iş yapar?
1000 TL kaç Azerbaycan Manatı yapar?
4MATIC AMG ne demek?
KazandıRio uc nasıl kullanılır?
Medya ve iletişim ne kadar maaş alır?
Hangi basit makine Sadece iş kolaylığı sağlar?
Sarı kantaron türkiyede nerede yetişir?
Tosla kart nedir nasıl kullanılır?
Mina ismini koymak caiz mi?
Arka Sokaklar Melek Komiser kim?
Lokanta usulü tavuk çorbası nasıl yapılır?
Eczanesi olan biri ne kadar kazanır?
PLA malzeme nedir?
Libra ne anlama gelir?
Krapon kağıdı neler yapılır?
Bir moda tasarımcısı ne kadar maaş alır?
Ankara Balıkesir arası hızlı tren kaç saat?
Deve dikeni tohumu nasıl kullanılır?
iPhone 6s Plus ömrü ne kadar?
Sabah namazından sonra Kuran okunur mu?