Bulgur çorbası nasıl yapılır? - Öncelikle tenceremize yağ ve salçayı koyup ve ardından bulgurumuzu koyup az karıştıralım. Salça ve bulgur bütünleşince üstüne sıcak suyu koyup tuz ve baharatını ekleyip bir taşımlık kaynatalım. Ve çorbamız hazır. Sıcakken servis yapıp Afiyetle içiyoruz.


Bulgur çorbası nasıl yapılır?

  • Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyın. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp üzerine soğanı kavurun. ...
  • Tencereye unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. ...
  • Bir taşım kaynatıp bulguru ilave edin. ...
  • Bulgur çorbasını, zeytinyağlı taze fasulye ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Artan bulgur pilavından çorba nasıl yapılır?

Öncelikle tenceremize yağ ve salçayı koyup ve ardından bulgurumuzu koyup az karıştıralım. Salça ve bulgur bütünleşince üstüne sıcak suyu koyup tuz ve baharatını ekleyip bir taşımlık kaynatalım. Ve çorbamız hazır. Sıcakken servis yapıp Afiyetle içiyoruz.

Domatesli Bulgur Çorbası nasıl yapılır?

  • Soğan ve biber yemeklik doğranır.
  • Yağı eklenerek güzelce kavrulur.
  • Salçası eklenir bir iki tur karıştırılır.
  • Domatesi ve bulguru eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  • Sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek pişmeye bırakılır,.

Sade bulgur çorbası nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp ısıtın. ...
  • İyice yumuşayan soğanların üzerine domates salçasını ekleyerek kavurun. ...
  • Sudan geçirip süzdüğünüz bulguları da ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. ...
  • Ocaktan aldıktan sonra limonun suyunu sıkarak tencereye ekleyin.

Bulgur corbasi kac dakikada piser?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda 25 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 20 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik bulgur çorbası içindir.

Çorbası nasıl yapılır sütlü?

  • Derin bir tencereye yağları alın ve ısıtın.
  • Unu, kokusu gidip, hafif vanilya kokusu alana kadar kavurun.
  • Su ve sütü bir kapta birleştirin ve tencere azar azar bir yandan karıştırarak ekleyin. ...
  • Kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriye ekleyin.