Fakat herhangi bir sebep yüzünden hızlı bir şekilde şerbetli baklavayı tüketemiyorsanız kuru ve aynı zamanda da serin olan bir ortamda saklamanız gereklidir. Bu şekilde saklanan şerbetli baklavalar 3 ila 5 gün boyunca rahatlıkla saklanabilir.
“ Baklava buzdolabına konduğu zaman çok çabuk şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Bunun yerine serin ve kuru bir yerde güneş ışığına maruz bırakmadan 5 güne kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.”
Cevizli Yaş Baklava kargolandıktan sonra yazın 5 gün , kışın 10 gün içerisinde tüketilmelidir. Buzdolabına koymayınız. Soğuk havalarda hafif ısıtınız.
Şerbetli tatlıları buzdolabında saklıyorsunuz Şerbetli tatlıları birkaç gün önceden yapabilirsiniz. Örneğin bayram için onları birkaç gün önceden hazır etmenizde sakınca yok, durdukça tatları iyice oturacağından daha iyi bile olabilir.
Buzdolabı yerine kuru yerleri tercih edin Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Bütün halde oda sıcaklığında bile 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Dolaba sığdırmak zor olsa da yer ayırabilirseniz 5 ay hatta buzlukta 1 yıldan fazla saklayabilirsiniz ama bunu önermeyiz çünkü zaten bir sonraki senenin balkabağı mevsimi başlayacak ve tazesi çıkacaktır.
Yaprak kabak tatlısı yapımı için; 1 kilo bal kabağını sebze soyacağı ile olabildiğince ince ince dilimleyin. Eğer sebze soyacağınız yoksa bıçak ile de ince ince dilimleyebilirsiniz. Daha sonra geniş bir tencerenin tabanına kabak dilimlerini bir sıra dizin. Kabakların üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
Dondurucudan çıkan balkabağını bi yarım saat kadar beklettikten sonra tencereye alıp üzerine şekerini ve 1 çay bardağı suyu ilave ediyorum ,orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdim. (Eğer dondurucudan değil de normal kullanacaksak balkabağını o zaman üzerine şekerini ekleyip 1 gece bekletebiliriz) Pişen ...
1. yöntem: Taze bal kabağını saklamanın en kolay yöntemi Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın. Poşetlerin ya da saklama kabının üzerine bu işlemi yazdığınız tarihi de not ederek buzluğa kaldırın.
Kabak tatlısı yapımı için; 1 kilo bal kabağını orta büyüklükte küpler halinde kesin. Daha sonra kestiğiniz kabakların yarısını orta büyüklükte bir tencere içine yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri yayarak, dökün. Ardından kalan kabakları da tencereye yerleştirin.
1 kg soyulmuş kabak. 2 su bardağı toz şeker (400 gr) 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz.
İşte, kabak tatlısı tarifi …... Bal kabaklarını güzelce parçalara bölün. Kabukları soyulmuş kabakları genişçe bir tencereye koyun. Üzerine şeker ekleyerek yayın. Kısık ocak ateşinde pişmeye bırakın. Suyunu salıp çeken tatlıyı ocaktan alın. Sunum tabağına aldığınız kabağı ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz.
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır ? Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). ... Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. ... Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır ? Dilimlenen kabakları bir tava ya da karnıyarık tenceresine alın. Şekeri üzerine gezdirerek dökün 4-5 saat kadar kabağın suyunu salması için kapağı kapalı olarak bekletin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar üzeri kapalı olarak pişirin.
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
İsteğe göre 1 gecede dinlendirebilirsiniz. Daha sonra şeker eriyip, kabaklar suyunu saldığı zaman kabakları önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Kabaklar yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirin . Fırına verdikten yarım saat sonra kabakları alt üst edin.
SON YAZILAR
Olayın eş anlamı nedir?
Michael Jackson Türkiye'de konser verdi mi?
Gülay Özdem evli midir?
Tablette saat nasıl düzeltilir?
Makro Ekonomi Mikro Ekonomi nedir?
Hz Ümmü Eymen kimdir?
1 cc kaç ml?
Eti kakaolu bisküvi kac kalori?
Demir madeni nerelerde kullanılır 4 sınıf?
YHT Business yemekli mi?
Baklava kaç günde tüketilmeli?
Arabada müzik dinlemek için USB hangi format?
Istanbulda hangi hastanede pedagog var?
Kripta nedir tıp?
1990 nasıl okunur İngilizce?
Birtakım kelimesi nasıl yazılır TDK?
Mide fiziksel sindirim yapar mı?
Parasailing kaç dk sürer?
Mıhlama hangi Ilindir?
Vitalis müsli nasıl yenir?
Yoğurt tutmazsa ne olur?
Samsung a20 rehber çöp kutusu nerede?
Kediler çikolata tadı alır mı?
Acur kornişon turşusu nasıl yapılır?
352 Hangi şehir?
Los Angeles'da şu an hangi mevsim?
Panoya kopyalanan nasıl silinir?
Hz İsa nerede doğmuş ve yaşamıştır?
Kipling kimin?
Kardiyak output kalp debisi nedir?
Akli meleke raporunda neler sorulur?
Egemen Korkmaz aslen nerelidir?
TVT kapandı mı?
OPPO sahibi kimdir?
Rüyada aldatıldığını görmek ne anlama gelir?
Bir su kaplumbağası kaç yıl yaşar?
Ağırlıklı Puan ortalaması nasıl hesaplanır?
Temel lise anlamı nedir?
A1 ingilizce konuları neler?
Yüksek gerilim hattı uzaklığı ne olmalı?