Toptan satışlar 22- 23 kiloluk bidonlarla yapılıyor. 1 kilo 300 gram yerli susamdan 1 kilo tahin elde ediliyor. Değirmende günde yaklaşık 400 kilo tahin öğütülüyor. Yerli susamın kilosunu 17- 18 liradan satın alınıyor.
Tahin , susamın ezilip bazı işlemlerden sonra sıvı hale getirilmesi ile üretilmektedir. Sıvı derken su formu düşünülmemelidir. Tahinin reçeli andıran koyu bir kıvamı bulunmaktadır. Tahini yapmak için öncelikle susamlar tuz havuzlarında bekletilir.
Kepeksiz tahin de susam kabukları alındığı için daha akışkan ve lezzet olarak daha hafiftir. Renk farklılığı oldukça belirgin olup kepekli tahin koyu kahverengi renginde kepeksiz tahin ise açık kahverengi ya da sarı renge yakındır. İlk defa Bozkır Tahini tüketecek müşterilerimize kepeksiz tahini önermekteyiz.
Marketlerde karşılaştığımız tahinler genellikle beyaz kabuklu susam tohumlarından yapılır , bu tahinlere daha açık ve yumuşak bir doku verir. Doğal susam tohumlarından yapılan tahinler ise markettekiler kadar pürüzsüz olmaz ancak daha zengin bir tada ve daha besleyici bir yapıya sahiptir.
Susam ezmesi oldukça yoğun kıvamlıdır, tahin ise daha akışkandır. Tahin elde etmek amacıyla kabuklarından ayrılan susamlar uzun süre belirli bir sıcaklıkta karıştırılarak kavrulurlar. ... Tahinin , akışkan kıvamda olmasının nedenlerinden bir diğeri de tahin yapımı esnasında, ürünün içine ilave susam yağı katılmasıdır.
Susam bitkisinin ezilmesi ve bir takım işlemlerden geçirilmesiyle elde edilir. Tahin yapımında öncelikle susam tohumları toplanır ve elenir. Daha sonra bu tohumlar kabuklarından ayrılarak yıkanır ve bir süre kavrulur. Soğumaya bırakıldıktan sonra ezilir ve akışkan bir kıvam alarak tahin haline gelir.
Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar hem de kış aylarında üşümeyi engeller. Kolesterol içermiyorTahin kolesterol içermez. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir. Anne sütünü artırıcı özelliği bulunmaktadır.
Tahin , mide dostu besinlerdendir. Midedeki rahatsızlıklara iyi gelirken midede oluşacak rahatsızlıkların da önünü kesmektedir. Özellikle şişkinlik sorununa çok iyi gelen tahin mideyi rahatlatmaktadır. Tahinin Mideye Zararları hakkında da bazı haberler olsa da tahinin mideye herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Kaliteli tahinde acı tat, farklı koku ve aroma olmamalıdır. Tahin rengi hafif kirli sarı renkte olmalıdır (fotoğraf filtresizdir). Kaşıkta ince bir tabaka bırakmalıdır. Tahin pürüzsüz olmalı ağızda uzun süren buruk bir tat bırakamamalı, yutulduktan sonra ağız ve dişlerde tortu ve yapışkanlık bırakmamalıdır.
Tahin , pekmez, lokum ve helvaları hiçbir katkı maddesi koymadan üreten Akdeniz'in öyküsü... DUVAR - Antalya; güneşi, denizi, plajı, portakalı, doğasıyla meşhur bir şehir. Çoğu kimsenin bilmediği bir meşhuru daha var şehrin: Tahin helvası. Üstelik bu helva, ülkede üretilen en iyi helvalardan; belki de en iyisi.
Tahinin ham maddesi, susamdır. Susam yağı, macun benzeri bir kıvam elde etmek için yeterli bitkisel yağ ile harmanlanmış susam tohumlarından oluşur. Tahinin en yaygın kullanımlarından biri, Orta Doğu dip humusunu yapmak için püresi nohutla karıştırmaktır.
Yerli susam fark etmek için dış kabuğun rengine bakabilirsiniz. Eğer dış kabuk koyu renkli ise, bu susam doğrudan yerli susam olduğu ve dünyaca ünlü, birçok ülkenin de Türkiye'den talep ettiği yerli susam tohumudur.
Kaliteli tahinde acı tat, farklı koku ve aroma olmamalıdır. Tahin rengi hafif kirli sarı renkte olmalıdır (fotoğraf filtresizdir). Kaşıkta ince bir tabaka bırakmalıdır. Tahin pürüzsüz olmalı ağızda uzun süren buruk bir tat bırakamamalı, yutulduktan sonra ağız ve dişlerde tortu ve yapışkanlık bırakmamalıdır.
Tahinin ham maddesi, susamdır. Susam yağı , macun benzeri bir kıvam elde etmek için yeterli bitkisel yağ ile harmanlanmış susam tohumlarından oluşur. Tahinin en yaygın kullanımlarından biri, Orta Doğu dip humusunu yapmak için püresi nohutla karıştırmaktır.
Susam tohumu yağı kızarmış susam tohumlarından yapılır, bu nedenle tahin muhtemelen benzer bir tat için en iyi seçenek. Susam yağı yerine koymak için, ¾ yemek kaşığı tahin ila 1 yemek kaşığı susam yağı kullanın.
Susam tohumları sırasıyla eleme, kabuklarının soyulması, ayrılması gibi uygulanan işlemlerden sonra yıkanarak 2 ile 3 saat arasında 150-200 °C'de kavrulur. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir ardından tahin elde edilir.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
SON YAZILAR
Meksika Biberi ne kadar acı?
WhatsApp açılmıyor neden?
Artvin Yusufeli Barajı hangi firma yapıyor?
Türkiye'de PayPal kullanmak neden yasak?
iPhone 6 Karanlık mod nasıl yapılır?
Havuçlu patatesli bezelye nasıl yapılır?
iPhone garanti kaç yıl?
20 kişilik aşure nasıl yapılır?
SonOyuncu Launcher güvenilir mi?
Dis macunu ile gebelik testi nasil yapilir?
RC 05 hatası nedir?
Hamak agaca nasil baglanir?
Kaptan olmak için hangi bölümü okumalıyım?
TT nin açılımı nedir?
Kars'a hangi otobüsler gidiyor?
Türk Telekom oturum nasıl açılır?
212 alan kodu hangi ülkenin?
Tunahan ismi kuranda geçiyor mu?
Baran ismi kuranda var mı?
Saç tuvalete atılır mi?
Idğamı Mutekaribeyn nedir?
Milli edebiyat dönemi yazarları kimdir?
Oya Ağacı saksıda yetişir mı?
Bebek devam sutu kac saatte bozulur?
Harun anlamı ne demek?
Kalp atışı hangi yabancı versiyonu?
Ormanya Hobbit evlerinde kalınıyor mu?
Eskişehir Balmumu Heykel Müzesine nasıl gidilir?
Belge numarası ne demek?
Telefonda Google ekranı nasıl küçültülür?
Akağaç Hecelerine nasıl ayrılır?
Kurallı birleşik fiiller nelerdir örnek?
Benzin otomatiği ne işe yarar?
Tuna nehri nereden denize dökülüyor?
Yıkanmış ürün iade edilir mi?
iPhone 7 Plus kaç fps?
Sert avokado nasıl yumuşar?
1 kaşık nohut unu kaç kalori?
Pelin Karahan kiminle evlendi?
Metro Şirketler Grubu kimin?