Tencereye zeytinyağı , havuç ve soğan konur , biraz kavrulur. Üzerine domates sosu, ardından pırasalar konur , en üste yıkanan pirinç konup , bir iki dakika daha kavrulur, tuz, karabiber eklenip, pırasaların üzerini geçecek şekilde su konarak orta ateşte pişirilir.
Tencere içerisine toz şeker ve tuzu ilave ederek hafifçe karıştırın. Kalan zeytinyağını pırasanın üzerinde gezdirin. Pırasayı kısık ateşte 20-25 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Zeytinyağlı pırasayı dinlendirdikten sonra ılık halde ya da soğuk servis olarak limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
1,5 bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın, 3-4 santimetre uzunluğunda kesin. Uygun bir tencereye zeytinyağı, salça ve ince doğranmış havuçları koyup kavurun. Pırasayı ekleyip orta ateşte pişirin. En son pirinç, yarım limonun suyu, tuz ve suyu ilave edip kısık ateşte yumuşaya kadar pişirin.
- Pırasa yemeği yapılırken soğan kullanmak zorunda değilsiniz. Pırasa soğangillerden geldiği için tercihe bağlı. Ben küçük bir soğan kullanıyorum lezzetini arttırdığını düşünüyorum.
CEFR sertifikası nedir?
Erdal Erzincanlı memleketi neresi?
Menekşe çiçeğinin özelliği nedir?
Almanya 3 lig kaç takım çıkıyor?
Omu UZEM nasıl girilir?
Barbara Palvin eşi kimdir?
Ay yolculuğu kaç gün sürer?
Levent Ünsal kaç yaşında vefat etti?
Müslüm Gürses Alevi mi?
Biteral 250 mg kaç gün kullanılır?