Yeşil Zeytinin Kararmaması İçin Ne Yapılır ? Yeşil zeytinin kararmasının en önemli nedeni, hazırlama aşamasında yoğun oranda havaya maruz kalmasıdır. Bir kaba su doldurup, zeytinleri hiç bekletmeksizin suya bırakmak, ev kırması ya da ev süzmesi zeytinlerin kararmasına engel olur.
Zeytinin salamurası için 2 kilo zeytine 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 4 adet limonun suyunu ekleyin. Üzerine de içme suyu ilave edip 3 veya 4 gün boyunca bekletin. 4. Günün sonunda zeytinlerin oldu demektir.
Zeytinler yıkanır ve 5 litrelik şişeler doldurulur.İçerisine çeşme suyu doldurulur.İlk gün su değiştirilmez daha sonraki günler günde iki defa suyu süzülür tekrar çeşme suyu doldurulur.15- 20 gün bu su değiştirme işlemi yapılır zeytinin tadına bakılır şayet acılığı gitmişse salamura zamanı gelmiş demektir.
6- Zeytinler kaba konduktan sonra üzerine bir çay bardağı sirke ve bir çay bardağı kaya tuzu konur. Siyah zeytine su konulmaz. Kimileri siyah zeytini kurarken 4 kilo zeytine sadece bir çay bardağı tuz koyar.
Ölçüsüde şudur 9 bardak suyu bir kaba koyun, 2 avuç dolusu tuz içine aktarın tuzu içinde eritin ve bidonların içindeki zeytinlerin üzerine bidonda boşluk kalmayacak şekilde doldurun ,1 sene 2 sene ne kadar isterseniz bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
Kırılan zeytinleri, kararmaması için su dolu bir kabın içinde bekletin. Bütün zeytinler kırılınca, 1 litre su, 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzuyla doldurulmuş kavanozun içine alın. Bu işlem 10 gün boyunca tekrarlanacak işlemdir. Bu suya tatlandırma suyu denir.
4 ile 5 yemek kaşığı arasında yeterli oluyor. 1 yemek kaşığı limon tuzu ilavesini de unutmayalım. Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur . 1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu , 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırması için koyulur.
SON YAZILAR
Türkçe Cümle Bilgisi nedir?
Tomb Raider kaç GB 2013?
Anamurdan ne alınır?
Ihlas holding neden yükseliyor?
Hamam böceği duvara tırmanır mı?
Işın Karaca nasıl kilo verdi?
Tarlaya Numarataj nasıl alınır?
Eşit kollu terazi birimi nedir?
En Para EFT nasıl yapılır?
Yandex'in dili nasıl değiştirilir?
Gelin seçerken nelere dikkat edilmeli?
Türkiye Twitch izlenme rekoru kaç?
Aynı anlamda olan atasözleri nelerdir?
Milli sporculara maaş bağlanıyor mu?
Katip Çelebi Üniversitesi ne Izbanla nasıl gidilir?
Hikaye nedir çok kısa bilgi?
Hikaye unsurları nelerdir 4 sınıf?
Tombala kartları kaç tanedir?
Doktor nereye şikayet edebilirim?
Meşale dijital çay kazanı nasıl çalışır?
Laborant ve veteriner Sağlık Bölümü mezunları hastanede çalışabilir mi?..
Selfy Avatar nasıl yapılır?
Rüyada başkasının evini silmek ne demek?
101 de gösterge işlenir mi?
Taha Akgül nereli hangi köylü?
Facebook kapak fotoğrafı boyutu nasıl yapılır?
Kim kart ne işe yarar?
Olayın eş anlamı nedir?
Michael Jackson Türkiye'de konser verdi mi?
Gülay Özdem evli midir?
Tablette saat nasıl düzeltilir?
Makro Ekonomi Mikro Ekonomi nedir?
Hz Ümmü Eymen kimdir?
1 cc kaç ml?
Eti kakaolu bisküvi kac kalori?
Demir madeni nerelerde kullanılır 4 sınıf?
YHT Business yemekli mi?
Baklava kaç günde tüketilmeli?
Arabada müzik dinlemek için USB hangi format?
Istanbulda hangi hastanede pedagog var?