Yeşil Zeytinin Kararmaması İçin Ne Yapılır ? Yeşil zeytinin kararmasının en önemli nedeni, hazırlama aşamasında yoğun oranda havaya maruz kalmasıdır. Bir kaba su doldurup, zeytinleri hiç bekletmeksizin suya bırakmak, ev kırması ya da ev süzmesi zeytinlerin kararmasına engel olur.
Zeytinin salamurası için 2 kilo zeytine 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 4 adet limonun suyunu ekleyin. Üzerine de içme suyu ilave edip 3 veya 4 gün boyunca bekletin. 4. Günün sonunda zeytinlerin oldu demektir.
Zeytinler yıkanır ve 5 litrelik şişeler doldurulur.İçerisine çeşme suyu doldurulur.İlk gün su değiştirilmez daha sonraki günler günde iki defa suyu süzülür tekrar çeşme suyu doldurulur.15- 20 gün bu su değiştirme işlemi yapılır zeytinin tadına bakılır şayet acılığı gitmişse salamura zamanı gelmiş demektir.
6- Zeytinler kaba konduktan sonra üzerine bir çay bardağı sirke ve bir çay bardağı kaya tuzu konur. Siyah zeytine su konulmaz. Kimileri siyah zeytini kurarken 4 kilo zeytine sadece bir çay bardağı tuz koyar.
Ölçüsüde şudur 9 bardak suyu bir kaba koyun, 2 avuç dolusu tuz içine aktarın tuzu içinde eritin ve bidonların içindeki zeytinlerin üzerine bidonda boşluk kalmayacak şekilde doldurun ,1 sene 2 sene ne kadar isterseniz bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
Kırılan zeytinleri, kararmaması için su dolu bir kabın içinde bekletin. Bütün zeytinler kırılınca, 1 litre su, 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzuyla doldurulmuş kavanozun içine alın. Bu işlem 10 gün boyunca tekrarlanacak işlemdir. Bu suya tatlandırma suyu denir.
4 ile 5 yemek kaşığı arasında yeterli oluyor. 1 yemek kaşığı limon tuzu ilavesini de unutmayalım. Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur . 1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu , 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırması için koyulur.
Gümüş kararması nasıl geçer?
Elastan kumaş zararlı mı?
Nesine spor toto 13 bilen ne kadar alıyor?
PowerPoint tema ekleme nereden yapılır?
Pudra ne zaman sürülür?
Hoca Ahmet Yesevi mezarı nerede?
İnternet tanımı nedir?
Vogue Sigara ne kadar?
BRC tüp fiyatı ne kadar?
Burundan sarı su gelmesi neye işarettir?
Yasin suresi kaç sayfadır?
Soğuk havada beton sulanır mi?
Gene TDK da var mı?
Kapuska kavurması nasıl yapılır?
Insanda kursak ne demek?
Diyarbakır Bağlar Hastanesinde cildiye doktoru var mı?
Bolu'da güneş ne zaman doğuyor?
Günde kaç tane kuru incir yenmeli?
Volkswagen Almanya fabrikası nerede?
Ebe eli neden olur?
IMEI klonlanmış iphone nasıl açılır?
Soya filizi salatası nasıl yapılır?
Trendyol Paycell ödeme yapılır mı?
Bulaşık makinesine parlatıcı yerine sirke konur mu?
Inşaatta küpeşte ne demek?
Ehliyet icin çekilen fotoğraf nasıl olmalı?
Kurum içi yatay geçiş ne demektir?
Bursadan Avşa Adası'na nasıl gidilir?
Justin hangi burç?
Subayların maaşı ne kadar 2021?
Marmaris hediyelik eşya ne alınır?
Hyundai Santa Cruz ne zaman türkiyede?
Audemars Piguet saat kaç para?
33 lük plak ne demek?
Patates karnabahar gibi sebzeleri kaynatırken kararmaması kararmaması için ..
Yasin Gündoğdu Hoca Kimdir?
Yurtiçi Kargo öğle tatili var mı?
Yemeksepeti nin kurucusu kimdir?
Yeşil zeytinin kararmaması için ne yapılır?
Yasemin Ergene kaç kilo?