Turşu çeşitli sebze ve meyvelerin sirke ve salamura denilen tuzlu su içerisinde laktik asit fermantasyonu tekniği ile dayanıklı hale getirilmesidir. ... Tuzu az olursa turşu yumuşak olur ve içinde zararlı bakteriler oluşur , tuzu fazla olursa da yiyemezsiniz.
Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan “ Turşu hazırlarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın. Çünkü normal sofra tuzu ile yapılan turşularda kısa sürede yumuşama gözleniyor. Yüzde 8 tuzlu su hazırlamak için 1 litre suya 80 gram tuz eklemek gerekir” diyor.
Turşunun köpürmesi, nohut gibi yardımcılar sayesinde fermantasyonun hızlı olduğunun kanıtıdır.
Bunun sebebi fermantasyonun çok hızlı olmasıdır. Turşunun hızlı mayalanması için ekşi maya ekmek veya nohut konulur. Turşulara konulan bu nohut ve ekşi maya ekmek turşunun içinde gazların oluşmasına ve böylece taşmasına sebep olur.
Aristo'nun 4 element kuramı nedir?
Devlet Üniversitesi Tezsiz yüksek lisans ücretli mi?
Dominos Büyük boy pizza kaç dilim?
TRT 1 Ramazan Sevinci sunucusu kimdir?
Huawei Mate 20 Lite karanlık mod nasıl açılır?
Biyografi biçiminde yazılan romanlar nelerdir?
Rupafin yan etkisi nelerdir?
Ferdi Özbek öldü mü?
Parsan Hisse ne is yapar?
Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Hukuk Fakültesi var mi?