Eklem ağrıları için ısırgan otu banyoları tavsiye edilir. Romatizma ağrılarını hafiflettiği de bilinmektedir. Bunun için beş dakika kaynatılan ısırgan otu ılıdıktan sonra romatizma ağrısının olduğu bölgeye masaj yapılarak uygulanır .
Isırgan otu suyu ve çayı, hücre yenilenmesine, alyuvarların yapımına, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Yemeği, çorbası ve salatası da yapılan bu otun, kansere karşı etkili olduğu konusunda da görüşler vardır.
ISIRGAN OTUNUN ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ NELERDİR ? Isırgan otu kullanımı genel olarak güvenli olsa da ara sıra görülen mide bulantısı, terleme, ishal ve cilt yüzeyine uygulandığında alerjiler yan etkileri arasındır. Açık yaralara kesinlikle sürülmemeli ve taze ısırgan otu cilde temas ettirilmemelidir.
ISIRGAN OTU NASIL TÜKETİLMELİ ? Isırgan otu kaynatıldığında ya da pişirildiğinde diğer birçok bitkinin aksine sahip olduğu vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırgandan yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği de oldukça yararlıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarakta tüketebilirsiniz.
Sıcak suya ısırgan otu ilave edilerek kaynatılır . Daha sonra demlendirilir. En fazla 10 dakika demlendirilir. Daha fazla demlendirilmesi çayın acı olmasına neden olur.
3 - 4 yemek kaşığı kurutulmuş ısırganı çok az suda beş dakika haşlayarak lapa haline getirin. Ilıdıktan sonra 10 - 15 dakika bekletin. Lapayı ince tülbente sararak 10 - 15 dakika iltihaplı bölgenin üzerine etki ettirin. Bu işlemi çıban kapanana kadar haftada iki - üç defa tekrar edebilirsiniz.
Isırgan otunun toksinleri atmamıza yardımcı olmasıyla karaciğer sağlığı desteklenir ve bu aynı zamanda vücuttaki östrojen hormonunun dengelenmesini de sağlar. Östrojen hormonu doğru çalıştığında, birçok kadın hastalığına karşı korunmuş oluruz ve adet döngüleri düzene girer, menopoz semptomları hafifler.
Sabahları aç karnına, kahvaltı yapmadan 30 dakika önce 1 bardak ve gün içerisinde 1-2 bardak içilebilir.
Bu da, daha iyi bir kan dolaşımı sağlar. Böylece, daha fazla kalori yakabilir ve daha fazla kilo verebilirsiniz. Isırgan ayrıca, mide ülserlerinin etkilerini yumuşatabilir. Isırgan otu, hızlı bir şekilde kilo vermenize ve yağları vücudunuzdan uzak tutmanıza yardımcı olur.
Isırgan otu çayı günde en fazla 3 bardak içilebilir . Belirtilen miktardan fazla tüketimi vücuda zararlı olabilir. Sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat önce 1 bardak gün içerisinde 1-2 bardak tüketilmelidir. Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler ısırgan otu çayını tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdırlar.
Ayrıca sinir sıkışmasına belirli oranlarda karışım haline getirilen ısırgan , civanperçemi ve aynısafa bitkileri de kullanılmalıdır. Kaynayan 1.5 su bardağı klorsuz suya bir tatlı kaşığı bitki karışımı eklenir ve dört dakika kaynatılır. Hazırlanan çayın akşam yemeğinden iki saat sonra tüketilmesini öneririm.
Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır ? Kurutulmuş ısırgan otundan bir yemek kaşığı alınarak kaynayan suya atılır ve kaynatılmaya devam edilir. Biraz kaynadıktan sonra ateşin üzerinden alınır. 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Bilinen Bileşimi : Isırgan bitkisinin tüm yüzeyini saran ve değildiğinde insan tenini yakan ısırıcı tüylerinde formik asit ile tüm bitkide histamin, klorofil, asetilkolin, demir ve C vitamini bulunur. Toplanması : Baharın başından sonbaharın sonuna dek toplanabilir .
Kurutulmuş ısırgan otunu alacaksınız. Suda kaynatacaksınız. Lapasını yapıp tülbentin içine koyup makat bölgesine gelecek şekilde 20 dk bekleteceksiniz. Bir gün yapıp bir gün bekleyeceksiniz.
Isırgan otundan, özellikleri nedeniyle, mukoza sağlamlaştırıcı, idrar söktürücü, güçlendirici, anti-alerjen, kan temizleyici ve iltihap giderici olarak yararlanılıyor.
Isırgan otunun birçok faydası bulunur. Bu önemli özellikler arasında bulunan toksin atıcı özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Bunun yanında idrar söktürücü özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde kilo vermeniz kolaylaşacaktır.
Bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış ısırgan otu bir su bardağı kaynar suyun içine atılarak 5 - 10 dakika haşlanır. Kokusu çıkan ısırgan otu süzülür ve 5 dakika dinlendirildikten sonra içilebilir. Günde 2 ya da 3 bardak taze demlenmiş ısırgan otu çayı içilebilir.
Sıcak suya ısırgan otu ilave edilerek kaynatılır . Daha sonra demlendirilir. En fazla 10 dakika demlendirilir. Daha fazla demlendirilmesi çayın acı olmasına neden olur.
Sıcak suya ısırgan otu ilave edilerek kaynatılır. Daha sonra demlendirilir. En fazla 10 dakika demlendirilir. Daha fazla demlendirilmesi çayın acı olmasına neden olur.
Yumuşatıcı yerine ne koyabilirim?
İrmik unu nasil yapilir?
Katmerli ipek çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
Latife Hanım ne zaman vefat etti?
Kan tahlili BASO% ne demek?
Turkcell 45 g internet hızı kaç Mbps?
ePttAVM sitesi güvenilir mi?
Bingo deterjan Türk malı mı?
Bir hücreli canlıların tümünün hareket yeteneği var mıdır?
Keçecizade izzet Molla'nın seyahatname türündeki eseri nedir?