Yemeklere özellikle taze fasulye , kapuska, kuru fasulye gibi zeytinyağlı yemeklere şeker katılır. Burada şekerin atılmasındaki amaç yemeğin daha lezzetli olmasını sağlamaktır. Şeker yemeğin içerisinde karamelize olur ve soğanla birlikte yemeğe tad verir bazı yemekler sebzeden dolayı ekşimesini de önler.
Salça ile kabuğu soyularak minik doğranmış domates ve şeker ilave edilir. Haşlanarak suyu süzülen iç fasulyeler tuz ilavesi ile tencereye koyulur. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar 3 su bardağı sıcak su ilave edilip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir .
Şeker fasulyesi diye de bilinen bu fasulyeleri siz de evinizde tercih edebileceğiniz gibi, lezzetinden emin olduğunuz farklı türler de kullanabilirsiniz. Pişirmeden bir gece önce ıslatmak da diğer tüm bakliyatlarda olduğu gibi fasulyede de hayati bir önem taşıyor.
Zeytinyağlı Şeker Fasulye Tarifi - Yapılışı 2 su bardağı şeker fasulyeyi üzerini 4 parmak geçecek kadar su ile akşamdan ıslatıyoruz. Sabah ıslattığımız suyu döküp fasulyeleri yıkadıktan sonra yeni su koyup 15 dakika fasulyeleri haşlıyoruz. Bu suyu süzüp yeni su koyup fasulyeleri yumuşayana dek pişiriyoruz.
Düdüklü tencerede 15 dakika veya normal tencerede 30-40 dakika aralığında haşlayın.
Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? Kuru fasulyeleri yıkayın ve bir kaba alın. ... Bekleyen fasulyelerinizi süzün ve bir kenara alın. Düdüklüde yağları eritin ve etleri ilave edin. ... Doğranmış soğanları ve sarımsakları tencereye ekleyin. ... Salçaları da kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin.
İspir fasulyesinin ismi yetiştirildiği bölgeden geliyor. Erzurum'un İspir ilçesinin bereketli topraklarından çıkıp ünü ve lezzeti tüm ülkeye yayılmış bir kuru fasulye çeşidi kendisi. Şeker fasulyesi olarak da biliniyor. Şekli ve tadı diğer fasulyelerden oldukça farklı.
Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla biliniyor. İşte o fasulyenin tarifi... ERZURUM - İspir fasulyesi , Türk Patent Enstitüsü'nde coğrafi işareti tescillenerek, marka olma yolunda önemli adım attı.
Kuru fasulyeler ıslatılmadan önce güzelce yıkanmalıdır. Yıkanan kuru fasulyeler kaba alındıktan sonra her bir yarım kilo için bir yemek kaşığı tuz ilave edilir. 1 çay kaşığı karbonat ilave ettikten sonra fasulyelerin üzerini 5-6 parmak geçecek kadar ılık su ilave edildikten sonra beklemeye alınır.
Kuru fasulyelerinizi derin bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine süt ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak ve sütün taşmamasına özen göstererek pişirmeye başlayın. Kuru fasulyeler cinsine bağlı olarak ortalama 40 dakika - 1 saat içerisinde yumuşamaya başlayacaktır.
SON YAZILAR
Gestyy virüs nedir?
Casper VIA F1 kaç cm?
5 sınıf din kültürü Ramazan ayının Müslümanlar için önemi nedir?
Iş güvenliğinin öncelikli temel amacı nedir?
Ttnet WiFi nasıl kullanılır?
Acil yardım numarası kaç?
Erbani def enstrümanı nedir?
Mersin Ortadoğu Hastanesi kime ait?
Selamün kavlen kaç kere okunur?
Kem gözlü insan ne demek?
Karakuzuların başı kim?
Hamster Fiyatları ne kadar?
Tuzlu göller nasıl oluşur?
Urla Enginar Festivali 2020 ne zaman?
Bixby Türkçe nasıl kullanılır?
Ankara Üniversitesi Kurumsal e-posta nasıl alınır?
Taze fasulye yapılırken toz seker neden konur?
Leyla Kırşan aslen nereli?
850 ile başlayan numaralar nedir?
Tam burslu üniversite okumak nasıl oluyor?
Böbrek küçülmesi ne anlama geliyor?
Cennetül Meva hangi ayette geçiyor?
1 Kişilik Serpme Kahvaltı Kaç kalori?
Beşamel sos sıvı yağ ile olur mu?
Latin alfabesini ilk defa hangi Türk topluluğu kullanmıştır?
DHKP-C nin açılımı nedir?
Bir film flash bellekte ne kadar yer kaplar?
200.000 bin TL kac dolar?
Siyah kuru üzüm kompostosu nasıl yapılır?
Opel Insignia ikinci el fiyatı ne kadar?
Tiyatro Bölümü kaç puan?
Kalp duvarı kalınlaşması tehlikeli midir?
Probiyotik yoğurt ne zaman yenir?
Game of Thrones son sezonu nasıl izleyebilirim?
İlker Ayrık Kürt mü?
Kediler Neden kokulu gaz çıkarır?
Belkıs Akkale eşi kimdir?
Kremali körili makarna nasıl yapılır?
Siyah renge ne yakışır?
Dini ve milli bayramlar nelerdir?