Tavuğun kanat kısımlarına geldiğinizde direkt kanatları havaya kaldırıp bıçak ile eklem yerlerini gövdeden kesebilirsiniz. Omuz eklem yerlerini kestikten sonra kanatları da gövdeden ayırıp kenara alabilirsiniz. Dilerseniz kanatları kestikten sonra da tavuk göğsünü kesebilirsiniz.
Usûlüne uygun kesim, Hanefilere göre besmele çekilerek, hayvanın nefes ve yemek boruları ile iki şah damarının veya bunlardan birisinin kesilmesi şeklinde yapılır. Besmelenin kasten terk edilmesi hâlinde kesilen hayvanın eti Hanefilere göre haram olur. Ama unutarak terk edilirse helâldir.
Boyun kasında, çene kemiğinin hemen altında, boğazın ön ve her iki yantarafları boyunca derin bir yatay kesime ventral boyun kesimi (VNC) denir ve tüm türlerdeki her iki ana karotis arteri ve her iki dış boyun toplardamarını kesmek için güvenilir bir yöntemdir.
Tavuklar , gün arasında kesilir .
Eti yenen kara hayvanlarının etlerinin helâl olması için, İslami usullere uygun olarak kesilmesi gerekir. Bu hanefi mezhebine göre “Bismillahi Allah'ü Ekber” denilerek hayvanın nefes ve yemek boruları ile şah damarının veya iki şah damarından birinin kesilmesi şeklinde yapılır.
En başta beyaz etin helal sayılabilmesi için öncelikle hayvanın kendisi Kur'an da helal sınıfına giren hayvanlardan olması gerekir. Bunlar; tavuk , horoz, ördek, hindi, bıldırcın veya güvercin gibi helal olarak kabul edilen hayvanlardır.
Elle Kesim Uygun şartlarda HasTavuk kesimhane tesislerine gelen tavuklarımız, uygun hijyenik ortamda Kıbleye dönülerek ve Besmele çekilerek İslami usullerde kasaplarımız tarafından elle kesilir. Birçok dinde kabul gören ve tercih edilen HasTavuk ürünleri Helal kesimdir.
Tavuklar , gün arasında kesilir .
Pazarlama: Etlik piliçler 7–8 haftalık olunca canlı olarak ya da kesilip temizlenerek satılır.
Eti yenen kara hayvanlarının etlerinin helâl olması için, İslami usullere uygun olarak kesilmesi gerekir. Bu hanefi mezhebine göre “Bismillahi Allah'ü Ekber” denilerek hayvanın nefes ve yemek boruları ile şah damarının veya iki şah damarından birinin kesilmesi şeklinde yapılır.
Nefes ve yemek boruları ile şahdamarı denilen iki ana damarı kesilir . Hayvan soğumaya bırakılır, kanının akması beklenir ve sonra derisi yüzülür. Hayvanı elinden gelirse, kurban sahibinin kendisinin kesmesi menduptur. Kendisi kesemezse, bir müslümana kestirir.
Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan " ERPİLİÇ " tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır.
Çünkü İslam alimleri bu tür hayvanları helal saymaz. Tavuk , kaynar derecesinde olan bir suyun içerisine konar, içerisindeki necaset tavuğa sirayet ederse etini yemek haram olur. Çünkü İslam alimleri bu tür hayvanları helal saymaz.
Antep Konukoğlu kimdir?
Kilimlerde kullanılan renk ve desenlerin anlamları neler olabilir?
Galatasaray Trabzon maçı golleri kim attı?
Bizim Yağ kimin?
El latîf ne demek?
Anavatanı nasıl yazılır TDK?
Beyazlar için çamaşır sodası nasıl kullanılır?
Basketbolda ilk yarı nasıl olur?
Persil Türk malı mı?
6 GB data ne demek Vodafone?