Zeytinyağı, tahin ve taze sıkılmış limon suyunun da katkılarıyla haşlanmış nohuttan hazırlanan en güzel mezelerin başında gelir humus tarifi. Tarifte yer alan diğer malzemelerle kıvam kazanan humus, kimyon ve sarımsakla çeşnilenir.
Dondurucudan nohutu çıkarıyoruz ,derin kaba alıp ( poşetinden çıkarmadan) üzerine kaynamış su dökerek çözdürüyoruz o sırada soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Üzerine salça ve baharatları ekliyoruz, kavurduktan sonra çözülen nohutu sıcak sudan çıkarıp içine atıp karıştırıyoruz.
Gaziantep yöresine ait, oldukça sevilen bir sokak lezzetidir. Geleneksel nohutlu dürüm yapımında, nohut ilikli kemikli et ile beraber geceden sabaha kadar kısık ateşte haşlanır. Bu şekilde uzun süre haşlanan nohutlar hem daha lezzetli hale gelir hem de lokum gibi yumuşacık olur. Ardından bir lavaş üzerine koyulur .
Son yıllarda Avrupa ve Amerika'da oldukça popüler bir ürün olmuştur. Humus Ortadoğu'da pide, domates ve salatalıkla yenen bir kahvaltılık, ana yemek öncesi iştah açıcı bir atıştırma veya kendi başına bir öğün iken Avrupa ve Amerika'da cipsle birlikte tüketilen bir meze haline gelmiştir.
Valorant kaç gb istiyor?
Klavyede Artı Eksi işareti nasıl yapılır?
Cc ve ml aynı şey mi?
Alex Ferguson ne iş yapıyor?
Ask fm sahibi kim?
Akçatepe'nin annesi ve babası kimdir?
Konya valisinin adı nedir?
Dom Dom Kurşunu ne dir?
Kaplıcalara giderken ne giyilir?
Dengeli ve düzenli beslenen kişilerin özellikleri nelerdir?