LİMON KABUĞU VE MAYDANOZ TÜKETİN: Mümkün olduğunca maydanoz, kahve tanesi ve limon kabuğu gibi kokuyu önleyici yiyecekler tüketilmeli; pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyeceklerin hemen ardından dişler fırçalanmalıdır.
Pastırma başta olmak üzere; salam, sucuk ve sosis gibi şarküterinin tüketimin de sıcak Ramazan günlerinde sınırlandırılması gerekir. Bu tür baharatlı yiyecekler vücut tarafından geç atılır ve ağız kokusuna neden olur.
- Doğru ve etkin diş fırçalama, diş ipi ve dil fırçası kullanımı, varsa protezlerin temizliğinin sağlanması önem taşıyor. - Çinko içeren gargaralar ve sakız kullanımı işe yarıyor. - Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor.
Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur. Küçük bir pamuk parçasına az miktar vanilya damlatın. Vanilya damlattığınız bu pamuğu su dolu bir bardağın içine koyarak buzdolabına yerleştirin.
Sarımsak çok miktarda sülfür bileşikleri içerir. Bu madde sindirildiğinde kana karışır. Kandan akciğerlere geçer ve nefes verirken ağızdan dışarı çıkar. Dişlerinizi istediğiniz kadar fırçalayın gitmez kokusu ; çünkü kokunun kaynağı ağızdaki sarımsak kalıntısı değil, vücudun içerisinde gerçekleşen kimyasal işlemlerdir.
Pastırma başta olmak üzere; salam, sucuk ve sosis gibi şarküterinin tüketimin de sıcak Ramazan günlerinde sınırlandırılması gerekir. Bu tür baharatlı yiyecekler vücut tarafından geç atılır ve ağız kokusuna neden olur.
Burun çevresinde şiddetli ağrı ve kötü koku önemli olabilecek sorunların işaretidir ve mutlaka incelenmesi gerekir. Komplikasyona neden olmuş sinüzitler, mantar enfeksiyonları ve tümör olasılıkları araştırılmalıdır. En kısa sürede bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekir.
Bir fincanın içinde bir iki kaşık Türk kahvesi ile bir kaşık pirinci karıştırın. Fincanı buzdolabına koyun ve dolabınızın kapağını açmadan bir gece bekletin. Ertesi gün kötü kokunun gittiğini göreceksiniz. Buzdolabının içine iki ya da üç adet limon dilimi koyun ve bir gece bekleyin.
Peki ağızdaki sarımsak kokusu nasıl geçer ? Çoğu insan, dişlerini fırçalayarak veya birkaç tane naneli şeker atıştırarak kokuyu engellemeye çalışıyor. Fakat bilim adamlarının çok daha etkili ve bir o kadar da doğal bir çözümü var: Taze nane yaprağı, elma veya marul yaprağı.
Dünya Sağlık Örgütü, salam, sucuk , sosis gibi işlenmiş etleri sigarayla bir tuttu, 'Kanser riskini yüzde 20 artırıyor' dedi. Dünya Sağlık Örgütü, bütün salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerini sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen olarak ilan etti.
Güzel Sanatlar Lisesi okuyan ne olur?
Silsileyi aliyye ne için okunur?
Yavru tavşan yıkanır mı?
Harry Potter 4 kitap kac sayfa?
Mudanya Ateşkes Antlaşması sonucunda ne oldu?
Aşçılık bölümü mezunları ne iş yapar?
Mehmet islamoğlu kimdir?
19 Mayıs kaçıncı yılı kutlanıyor?
Gucci nin sahibi nereli?
Doğal yumurta kabuğu zarı nasıl tüketilir?