Sucuğu dondurarak saklamaya başladığınız tarihi takiben 6 ay içerisinde mutlaka sucukları tüketmeniz gerekmektedir. Bu altı ay içerisinde sucuğunuzda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak, sucuğunuz hijyenik ortamlarda saklanmış olacaktır. Ancak altı ayın ardından sucukları tüketmemeniz gerekir.
Kapalı ambalajında, ambalajı açılmadığı sürece son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Eğer açık sucuk almış isek, streç filme sarıp yahut buzdolabı poşedine koyup ağzı sıkıca bağlanıp, buzdolabında saklanabilir. Sucuğu dondurarak da muhafaza edebiliriz.
Hemen tüketilmeyecek olan sucuklar , derin dondurucuya kaldırılarak orada bırakılabilir. Buzdolabında 3 hafta kadar bırakılan sucukların kurutma işlemi tamamlanmaktadır.
Sucuk İçi Karşımı bağırsağının giriş kısmından itilerek doldurulur. Bu noktada sucuk bağırsağının içinde boşluk kalmamalıdır. Doldurulan sucuk bağırsağının iki ucu pamuk yapılı bir iple sıkı bir şekilde bağlanır. Doldurma işlemi sonunda sucuklar serin, tozsuz, ısı ve ışık görmeyen bir yerde kurutulmaya bırakılır.
Buzdolabında saklama süresi kurutarak saklama süresine göre daha az bir muhafaza sağlamaktadır. Yaklaşık olarak en fazla 3-4 ay kadar bozulmadan kalabilmektedir.
Sucuk saklama konusunda en çok uygulanan yöntem buzdolabında muhafaza etmektir. Sucuğu saklarken üzerindeki jelatin çıkartılmamalıdır. Sucuğu peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabı poşeti kullanacaksanız, poşetin ağzını mutlaka açık bırakın.
Sucuk Neden Beyazlar ? Sucuk yüzeyinde bulunan maya ve coclar, yüzeyde hızlıca ürer ve bu sebeple sucuk yüzeyinde beyaz ve kokusuz bir tabaka oluşmasına sebep olur. Bu tabakanın oluşması sucuğun bozulmasına veya küflenmesine sebep olmaz, ancak görsel olarak kötü gözükmesine ve sucuğun lezzetinin azalmasına sebep olur.
Kurutma yöntemi için ilk olarak sıcak ve güneş almayan bir ortam belirleyin. Bu ortamda sucukları asarak kurutabilirsiniz. Eğer asacak yerini yoksa, gazete sererek sucukları üzerine dizin. Gazete sucuğun nemini alarak kısa sürede kurumasını sağlar.
Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun.
Mezbahada kesilen dananın bağırsağını yağından çekerek ayırıyoruz. İçini temizledikten sonra ters çevrilip tarama işlemini gerçekleştirip, şişiriyoruz. İplere asarak doğal ortamda kurutulmaya bırakıyoruz.
Evde bağırsaksız sucuk yapımı kurutulmuş bağırsak yerine genelde pastırma tercih edlir.
Bu şekilde bir muhafaza sağlandığında yaklaşık olarak 6 ay kadar bozulmadan kalabilmektedir. Buzdolabında saklama süresi kurutarak saklama süresine göre daha az bir muhafaza sağlamaktadır. Yaklaşık olarak en fazla 3-4 ay kadar bozulmadan kalabilmektedir.
Sucuk Neden Beyazlar? Sucuk yüzeyinde bulunan maya ve coclar, yüzeyde hızlıca ürer ve bu sebeple sucuk yüzeyinde beyaz ve kokusuz bir tabaka oluşmasına sebep olur . Bu tabakanın oluşması sucuğun bozulmasına veya küflenmesine sebep olmaz, ancak görsel olarak kötü gözükmesine ve sucuğun lezzetinin azalmasına sebep olur .
Sucuk baharatlı bir besin olduğu için, kendine has kokusu vardır. Sucuğun kokusunda keskin ve anormal kokular varsa tüketmemeniz gerekir. Sucuğun tadı da bozulup bozulmadığının göstergesidir. Tadında anormallik varsa, özellikle ekşilik varsa sucuk bozulmuş demektir.
“ Sucuk pişerken neden dağılır ?” diye merak ediyor ve karşılaştığınız bu sorunu çözmek istiyor olabilirsiniz. Böyle bir problemin meydana gelmesinde sucukların yapım sürecinde iyi doldurulmamış olmaları ya da yağ oranının yanlış ayarlanması söz konusu olabilir.
Normalde 1 kilo et için, 70-80 gram sucuk baharatı yeterli geliyor. Ya da baharatları evde kendiniz ayarlamak isterseniz, sarımsakları robottan geçirip baharatlarla harmanlayıp kullanabilirsiniz. Sucuğu acılı seviyorsanız, acı toz kırmızı biberi daha fazla kullanabilirsiniz.
Doğru şekilde saklanmayan sucukların yüzeyinde oluşan beyaz lekeler, eğer sucuğun içerisine nüfuz edip de henüz bozulmaya sebep olmamış ise sirkeli bez ile silinerek lekelerden arındırılabilmektedir.
Sucuk baharatlı bir besin olduğu için, kendine has kokusu vardır. Sucuğun kokusunda keskin ve anormal kokular varsa tüketmemeniz gerekir. Sucuğun tadı da bozulup bozulmadığının göstergesidir. Tadında anormallik varsa, özellikle ekşilik varsa sucuk bozulmuş demektir.
Kurutma yöntemi için ilk olarak sıcak ve güneş almayan bir ortam belirleyin. Bu ortamda sucukları asarak kurutabilirsiniz. Eğer asacak yerini yoksa, gazete sererek sucukları üzerine dizin. Gazete sucuğun nemini alarak kısa sürede kurumasını sağlar.
SON YAZILAR
Kocan kadar konuş filmindeki yazar kim?
Bor organik mi?
Tarihte artı ürün ne demek?
Mumbar icine ne konur?
Diyet sebze yemekleri nasıl yapılır?
Cola'nın ham maddesi nedir?
Alexander Rybak hangi ülke?
Ipragaz piknik tüpü ne kadar?
Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır?
Doktor Eyüp Yılmaz hangi hastanede?
AYT organik kimyadan kaç soru gelir?
Reflektör kaç metre uzağa konulur?
Cabrio otomobil ne demek?
Bambu meşale nasıl yakılır?
Everest kaç metredir?
Izmirde Bugün nereye gitsem?
Abraham Lincoln suikastı nasıl oldu?
Instagram ss nasıl atılır?
Skechers hangi ülkenin markasi?
Dijital ehliyet ücreti ne kadar?
10 sınıf edebiyat sorumluluk sınavı konuları neler?
Kek kaç derecede ne kadar sürede pişer?
Vodafone sınırsız Whatsapp nasıl yapılır?
Buski numarası kaç?
Nar çiçeği çayı günde kaç bardak içilmeli?
Lol solo neresi oluyor?
Lansinoh krem bebeğe zararlı mı?
Yurtdışına çıkarken bavula neler konmalı?
Pixel ayarı nasıl yapılır?
Taner Kaya yaşıyor mu?
Cem Arısoy mesleği nedir?
Aydın Üniversitesi tercih bursu var mı?
Lut Gölü derinliği kaç metredir?
Sıvı maddeler akışkan mıdır?
Ay tutulmasında ay hangi evrede olmalıdır?
Aksaray Toki nereye yapılıyor?
Cs go offline oynanır mı?
Mate 30 Pro kaç TL?
Timar sistemi ne zaman kaldırıldı?
Dolgudan kaç saat sonra sigara içilir?