Panga , yağ oranı düşük, beyaz etli bir balıktır. Taze veya donuk fileto olarak sunulmasının yanı sıra kaplamalı olarak da yüksek miktarda tüketimi mevcuttur. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri ve Avusturalya bu balığı tercih etmektedir.
Panga fileto güzelce yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgüye alınır. Suyu süzülünce tuzlanır, bir kenarda bekletilir. Pangayı pişireceğimiz fırın tepsine dizilir. Üzerine zeytinyağ, sarımsak, küçük küçük doğranmış maydanoz ve limon suyunu karıştırarak hazırladığımız sos dökülür.
Balık filetolarını önce una, sonra yumurtaya, en son paneli susam karışımına batırarak tepsiye dizelim. Un ve ekmek kırıntısı oranlarını göz kararı arttırabilirsiniz de. Balıklara kekik ve tuz serpelim. Fırında 15-20 dk pişirelim.
Anavatanı Vietnam olan ve 'tatlı su köpekbalığı' olarak da bilinen pangasius, Antalya'da yetiştiriliyor.
Panga , yağ oranı düşük, beyaz etli bir balıktır. Taze veya donuk fileto olarak sunulmasının yanı sıra kaplamalı olarak da yüksek miktarda tüketimi mevcuttur. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri ve Avusturalya bu balığı tercih etmektedir.
100 g içinde 88 kadar kalori mevcut.
Kılçıksız Balık Kızartılış Tarifi Nasıl Yapılır? Balıkları iyice yıkıyoruz, tuzlayıp kara biberliyoruz, unu ve galeta ununu ayrı tabaklara koyuyoruz yumurtayı da bir kaba alıp iyice çırpıyoruz. Balığımızı önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çoğu küçük ölçekli ve aile çiftlikleridir. Panga , yağ oranı düşük, beyaz etli bir balıktır. Taze veya donuk fileto olarak sunulmasının yanı sıra kaplamalı olarak da yüksek miktarda tüketimi mevcuttur. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri ve Avusturalya bu balığı tercih etmektedir.
Fileto dil balığını tuzlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürüp bir dilim limon yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kısık ateşte erittiğiniz tereyağını servis tabağına aldığınız dil balığı üzerine gezdirin.
Beyaz etin lezzetiyle bilinen panga balığı derisi iç organları ve yağından tamamen arındırılarak fileto edilir. Dondurularak paketlendikten sonra sofralarınızda gerek tavada kızartılarak gerekse de fırın veya ızgarada pişirilerek yerini alır.
Derisi alınmış dil balığını yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Tuz ve karabiber ile her tarafını ovun. Yapışmaz genişçe bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı tereyağını koyun. Orta ateşte balıkların her bir yüzünü 3-4 dk kadar pişirip servis tabağına alın.
Balığın kilo verme üzerindeki etkilerine ilişkin araştırmalardan yola çıkan Norveç'in Bergen Üniversitesi beslenme fizyolojisi uzmanı Lise von Krogh, kilo vermek isteyenlere haftada bir kaç kez balık yemelerini tavsiye ediyor.
SON YAZILAR
Instagram takipçi nasıl kapatılır?
Ambiance filminin konusu ne?
Fare kulağı çimine basılır mı?
Hazım Körmükçü nün eşi kimdir?
13 cüz kaç sayfa?
Aliexpress ürün alırken nelere dikkat edilmeli?
Ankara Tarih öncesi dönemlerde hangi devlete başkentlik yapmıştır?
Güveçte dana eti kaç saatte pişer?
Dakika dereceye nasıl çevrilir?
Ağda makinesi nasıl kullanilir?
Bennu Yıldırımlar aslen nereli?
Yulaf ne kadar yenmeli fitness?
Yoğurt kaymağı kaç kaloridir?
Habur Sınır Kapısı hangi ilçededir?
Istanbul metrobüs durakları arası kaç dakika?
Laminat parke en iyi ne ile temizlenir?
Bilgisayarda ekran saati nasıl yapılır?
20 eğim kaç derecedir?
Boza kilo aldırır mı?
Telefonda root erişimi ne demek?
Yoğunluk arttıkça basınç artar mı?
Hande Erçel ile Ekin Mert Daymaz neden ayrıldı?
Turkcell Fatura kim ödedi nasıl öğrenebilirim?
Zıkkımın kökü sözü nereden gelir?
Terekemeler Kıpçak mi?
Metrobusten balata nasil gidilir?
1.4 benzinli EGEA ne kadar yakar?
Sakal tutan nerede?
Panda Antivirüs nasıl kapatılır?
İstanbul Eminönü hangi kıtada?
Tavuklar daha çok nasıl yumurtlar?
Hakaret davası açmak kaç para?
Benipin 8 mg ne için?
Sirkeciden Ayasofya'ya nasıl gidilir?
Küçük Prens kitabının konusu ve ana fikri nedir?
En cabuk konusan papağan hangisi?
İran'da sigara kaç Riyal?
Esme belgeseli nerede çekildi?
Sonar cihazı hangi dalga?
Poğaçanın içine hangi peynir konulur?