Kemik ve sinirlerinden tamamen temizlenmiş dana etlerinin, Namet Lezzet uzmanlığı ile, özel kavurma kazanlarında, dana yağı ve tuz eklenerek pişirilir. Bu işlemden sonra özel fırınlarda fümelenir. Dilimlenerek, servise hazır halde, tüketicilerin beğenisine sunulur.
Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. ... Yine dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup, yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra, kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
Kuzu ve koyun eti yumuşaktır ve daha kolay pişer. Kavurma dana etinden yapılıyorsa pişirme sırasında çok az su ilave edilebilir. Tuz ve karabiber, etler iyice piştikten sonra katılır. Tercihe göre kekik, kimyon, kırmızı pul biber, defne yaprağı ve sarımsak da kavurmaya ilave edilebilir.
Etler yıkanır ve süzülür. Kuşbaşı doğranmış etler tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilir, 4 yemek kaşığı sıvı yağ konulur ve harlı ateşte suyunu salması beklenir.
Eğer kendi yağında pişen bir kavurma istiyorsanız böbrek üstünde bulunan iç yağ ve kuyruk yağı kullanmalısınız. Bunlar tamamen sağlıklı ve lezzetlidir.
Edebiyat öğretmenliği için hangi bölümü seçmeliyim?
Gösterge örnekleri nelerdir?
Nacizane nasıl yazılır TDK?
Kırmızı domates turşusu nasıl yapılır?
Farklı ve eş zamanlı iletişim nedir?
Kek Kaliptan ne zaman Cikmali?
Tarihte nom ne demek?
Yazım kuralları nedir kısaca özeti?
Azerbaycan Amerika kıtasında yer alır doğru mu yanlış mı?
Toprak güveç gazlı ocakta kullanılır mı?