Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır? Erikler ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır ve yarım çay bardağı suyla bir tencereye alınıp kısık ateşte erikler yumuşayıncaya ve komposto kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Pişen erikler bir karıştırma kabına alınıp blender ile ezilip, püre haline getirilir.
Öncelikle eriklerimizi yıkadıktan sonra çekirdeklerinden ayırıp 4 parçaya bölelim. Sonra tamamını robottan geçirip derin bir tencereye alalım. Üstüne şekerimizi ekleyip orta ateşte şeker eriyip fokurdamaya başlayana kadar bekleyelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dk ara ara karıştırarak kaynatalım.
Marmelat Uzun Süreli Nasıl Saklanır - Marmeladı dolabınızın en alt rafında düz olarak saklayın. Bu alan dolabın en soğuk kısmıdır. Güneş gören yerlerde bozulma olabilir.
Eriklerimizin çekirdeklerini ayıklayıp tenceremize alıyoruz ,blender den geçirip kaynamaya bırakıyoruz, bir kaç taşım kaynadıktan sonra tekrar blenderden geçiriyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 10 dakika daha kaynaması yeterli olacak, sıcak şekilde kavanozlara doldurup kapatıyoruz.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıyoruz.bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ve suyu ilave edip ocağı açıyoruz. Şeker eriyinceye kadar yüksek ateşte daha sonrada hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alması 40 dakika 1 saat arası sürüyor.
Erik reçeli mürdüm eriği, sarı erik , anjelika erik gibi erik çeşitleriyle denenebilir. Biz bu tarifimizde kırmızı sert iri eriklerden kullandık. Reçel yaparken kullanılan eriklerin sert olması reçeli kaynatırken çok dağılmamasını, meyvelerin tane tane olmasını sağlar.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıyoruz.bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ve suyu ilave edip ocağı açıyoruz. Şeker eriyinceye kadar yüksek ateşte daha sonrada hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alması 40 dakika 1 saat arası sürüyor.
Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.
Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın.
Anjelik erik , hemen hemen yaz mevsimi ile eş zamanlı olarak başlar ve yaz boyunca tadabileceğiniz en lezzetli erik türlerindendir. Yoğun aroması ve mor rengi ile diğer eriklerden bariz bir şekilde ayrışır . Papaz erik ve can eriğe kıyasla daha yumuşaktır.
SON YAZILAR
36 nin katları nelerdir?
Aşçılık ve Gastronomi arasındaki fark nedir?
Tart jölesi nasıl kullanılır?
Mustafa Kemal Ataturk hangi okula gitti?
Prozac cinselliği etkiler mi?
Knorr makarna sosu nasıl yapılır?
Humana çayı nedir ne işe yarar?
Kışlık yorganlar nasıl saklanır?
Kuşburnu ezmesi kaç kalori?
Mcdonalds at eti var mı?
Toprak tepsi ilk nasıl kullanılır?
Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü kim?
Toprak negatif enerjiyi alır mı?
Gaziantep Erat yüzme havuzu açık mı?
Tattoo Liner jel göz kalemi ucu nasıl açılır?
Kırmızı frenk üzümü reçeli nasıl yapılır?
Elektroşok cihazı taşımak yasak mi?
Kanlıcaya hangi otobüs gider?
Esmeray Türk mü?
Rüyada ölmüş dayısını görmek ne demektir?
Birimi nedir ağırlığın?
Jennifer Lopez burnu estetik mı?
Rüyada kırmızı elma görmek nedir?
Insan eşine nasıl hitap etmeli?
Futbolcular ortalama kaç km hızla koşar?
Erik hoşaf ne kadar kaynatılır?
CTRL Z tersi nedir?
AÜ hangi bölümün kısaltması?
Bir yerin kanaması oruç bozar mı?
1 adet pirinçli kabak dolması kaç kalori?
Hande Erçel kaç kilo?
Peygamber Efendimiz namazdan sonra nasıl dua ederdi?
Düşünsel ne demek TDK?
Ciğer marine edilir mi?
Azur ismi Kuran'da geçiyor mu?
Hedef oyunlari nelerdir?
KPSS Bilgi Güncelleme Nasıl Yapılır?
Ortopedi doktoru ne kadar maaş alıyor?
Bim'in bulaşık tableti kaç para?
Koy kelimesi hangi anlamlarda kullanılır?