Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır? Erikler ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır ve yarım çay bardağı suyla bir tencereye alınıp kısık ateşte erikler yumuşayıncaya ve komposto kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Pişen erikler bir karıştırma kabına alınıp blender ile ezilip, püre haline getirilir.
Öncelikle eriklerimizi yıkadıktan sonra çekirdeklerinden ayırıp 4 parçaya bölelim. Sonra tamamını robottan geçirip derin bir tencereye alalım. Üstüne şekerimizi ekleyip orta ateşte şeker eriyip fokurdamaya başlayana kadar bekleyelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dk ara ara karıştırarak kaynatalım.
Marmelat Uzun Süreli Nasıl Saklanır - Marmeladı dolabınızın en alt rafında düz olarak saklayın. Bu alan dolabın en soğuk kısmıdır. Güneş gören yerlerde bozulma olabilir.
Eriklerimizin çekirdeklerini ayıklayıp tenceremize alıyoruz ,blender den geçirip kaynamaya bırakıyoruz, bir kaç taşım kaynadıktan sonra tekrar blenderden geçiriyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 10 dakika daha kaynaması yeterli olacak, sıcak şekilde kavanozlara doldurup kapatıyoruz.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıyoruz.bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ve suyu ilave edip ocağı açıyoruz. Şeker eriyinceye kadar yüksek ateşte daha sonrada hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alması 40 dakika 1 saat arası sürüyor.
Erik reçeli mürdüm eriği, sarı erik , anjelika erik gibi erik çeşitleriyle denenebilir. Biz bu tarifimizde kırmızı sert iri eriklerden kullandık. Reçel yaparken kullanılan eriklerin sert olması reçeli kaynatırken çok dağılmamasını, meyvelerin tane tane olmasını sağlar.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıyoruz.bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ve suyu ilave edip ocağı açıyoruz. Şeker eriyinceye kadar yüksek ateşte daha sonrada hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alması 40 dakika 1 saat arası sürüyor.
Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.
Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin. Kısık ateşte, dibinin tutmaması için aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın.
Anjelik erik , hemen hemen yaz mevsimi ile eş zamanlı olarak başlar ve yaz boyunca tadabileceğiniz en lezzetli erik türlerindendir. Yoğun aroması ve mor rengi ile diğer eriklerden bariz bir şekilde ayrışır . Papaz erik ve can eriğe kıyasla daha yumuşaktır.
SON YAZILAR
Afyon Denizli arası tren var mı?
Bu ne çiçeği uygulaması?
Dinde şecaat nedir?
Kore maske nasıl kullanılır?
Hamilelikte hapşırmak bebeğe zarar verir mi?
Ketya ne için kullanılır?
Makror nedir?
En kolay nasıl takla atılır?
Kaburga ezilmesi ne kadar sürede iyileşir?
Teflon tavada antrikot nasıl yapılır?
Nakarat yok kim söylüyor?
Antalya Çanakkale arası otobüsle kaç km?
HDP'nin ağacı ne ağacı?
Refik Anadol Sergisi Ne zamana kadar?
TRT 1 Tozkoparan hangi gün saat kaçta?
Uçan balon gazı tehlikeli mi?
YouTube topluluk sekmesi nasıl açılır?
Eşinden boşanan kadın babasının sağlık sigortasından yararlanabilir mi?..
Murat Karayılan kimdir vikipedi?
Kardeşlerim dizisinde Asiye kaç yaşında?
Tuğçe Kazaz hangi dinlere mensup oldu?
10 sınıfta nakil yapılabilir mi?
Galaxy A6 kaç gb?
Bir cümle en fazla kaç kelimeden oluşur?
Sinem Kobal normal mi sezaryen mi?
Muaviye vahiy katibi mi?
Kaç çeşit tesbih var?
Iyi bir medya okur yazarı nasıl olunur?
Longoz Ormanı Mert Gölü nerede?
Aşure ayı ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?
Kaç tane taş var?
Bursa BUDO nereye gidiyor?
Wi fi'ye bağlanırken kimlik denetimi hatası ne demek?
CS GO ne zaman operasyon gelecek?
Keratin nasıl kullanılmalı?
Arka planda çalışan uygulama ne demek?
GANO yıllık mı dönemlik mi?
Rüyada şal görmek ne demektir?
Motor katkısı ne ise yarar?
Istanbul teknik üniversitesi yatay geçiş nasıl yapılır?