Mürdüm eriği reçeli nasil yapılır? - Öncelikle erikler bir güzel yıkandıktan sonra 4'e bölünür ,tencereye alınır ,üzerine şeker ve eriğin çekirdeğinden koyularak 6- 7 saat bekletilir. Sonrasında ocağa alınır ve kısık ateşte 1. 5 saat pişmeye bırakılır, pişmeye yarım saat kala limon suyu koyulur ,piştikten sonra kavanozlara konulup soğuması beklenir.


Mürdüm eriği reçeli nasil yapılır?

  • Öncelikle mürdüm eriklerini ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. ...
  • Erikleri bir tencereye aktarıp üzerine şekeri ilave edin. ...
  • Ertesi gün orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. ...
  • Son olarak erik reçelini ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

  • Erikleri iyice yıkadıktan sonra ikiye bölün geniş bir tencereye önce erikleri sonrada şekeri koyup sabaha kadar buzdolabında bekletin .
  • Sabah tereyağını ekleyin. Ocağa koyun kaynayınca altını kısın. ...
  • Bir taşım daha kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın.

Şekersiz mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır?

  • Erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayırın,
  • Derin bir tencereye alıp kısık ateşte pişmeye bırakın,
  • Bu sırada elmaları yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
  • Rendelediğiniz elmaları eriklere ekleyin,
  • Arada karıştırarak sulanana kadar pişirin,

2 kilo erik reçeli nasıl yapılır?

  • Erikler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılarak fotoğraftaki gibi doğranır. ...
  • 3-4 saat sonra şekerler eriyip erikler iyice sulanınca, reçel orta ateşte pişirilmeye başlanır.
  • Şeker tamamen eriyinceye kadar reçel karıştırılır. ...
  • Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyu eklenir.Yaklaşık 30-40 dakika yeterli oluyor.

Mürdüm erik marmelat nasıl yapılır?

  • Erikleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini kenara ayırın.
  • Geniş bir tencereye erikleri koyun. ...
  • Üzerine su ekleyip kaynatın ve kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
  • Erik çekirdeklerini çıkartıp, kaşık ya da blender yardımıyla ezin.

Siyah Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle erikler bir güzel yıkandıktan sonra 4'e bölünür ,tencereye alınır ,üzerine şeker ve eriğin çekirdeğinden koyularak 6- 7 saat bekletilir. Sonrasında ocağa alınır ve kısık ateşte 1. 5 saat pişmeye bırakılır, pişmeye yarım saat kala limon suyu koyulur ,piştikten sonra kavanozlara konulup soğuması beklenir.

5 kilo erik reçeli nasıl yapılır?

  • Erikler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılarak fotoğraftaki gibi doğranır. ...
  • 3-4 saat sonra şekerler eriyip erikler iyice sulanınca, reçel orta ateşte pişirilmeye başlanır.
  • Şeker tamamen eriyinceye kadar reçel karıştırılır. ...
  • Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyu eklenir.Yaklaşık 30-40 dakika yeterli oluyor.

Erik reçeli ne kadar süre kaynatılır?

3-4 saat sonra şekerler eriyip erikler iyice sulanınca, reçel orta ateşte pişirilmeye başlanır. Şeker tamamen eriyinceye kadar reçel karıştırılır. Daha sonrasında ara sıra karıştırılarak köpükleri alınır. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyu eklenir.Yaklaşık 30-40 dakika yeterli oluyor.

Papaz erik reçeli nasıl yapılır?

  • Erikleri bıçak yardımıyla çekirdeklerinden ayırıyoruz.
  • Üzerine şeker döküp, karıştırıp bir gece öylece bekletiyoruz.
  • Beklettiğimiz eriklerin üzerine suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
  • Fokurdamaya başlayınca limonu üzerine sıkıyoruz.
  • Karanfilleri ekleyip, bir taşım kaynatıyoruz.

SON YAZILAR