Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Hazırlanan hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp akşamdan buzdolabına kaldırılır ve sabah hazırlanabilir.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. ... Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!
İsteğe göre poğaça hamurunu akşamdan hazırlayıp, sabah şekil verip, pişirebilirsiniz.
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor.
Saklama poşetini içerisinde dondurucunun içerisine rahatlıkla koyabilirsiniz. Saklama kabı ya da buzdolabı poşetinin ağzının hava almadığından Emin olmanız gerekiyor. Dondurucuya yerleştirdiğiniz poğaçaları tazeliğini koruması için en fazla altı ay beklemeniz gerekiyor.
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor. Kabımıza suyu şekeri tuzu alalım. Üzerine unu ekleyip instant mayayı üzerine döküyoruz yoğurmaya başlıyoruz.
Mayalı hamuru hazırlarken eğer yumurta ve süt kullandıysanız mayalı hamurunuz buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2 gün muhafaza edilebilir. Sadece un, maya, ılık su ve tuz ile hazırladıysanız hamurunuzu buzdolabında yine ağzı kapalı bir şekilde 3 gün muhafaza edebiliirsiniz.
Mis gibi gözleme kim sevmez. Hemde hamurunu akşamdan yoğurup sabah yapabilirsiniz. Çünkü bu hamur dinlendikçe güzelleşen bir hamur . Daha kolay açılan bir hamur .
- Un,su,tuz ve maya ile yapılan hamur ise 3 gün dayanabiliyor. - 4. günden sonra ekşileşmeye başlıyor hamur . - Mayasız hamuru ister buzdolabında isterseniz de buzlukta 1 hafta saklayabilirsiniz.
Sadece un, maya, ılık su ve tuz ile hazırladıysanız hamurunuzu buzdolabında yine ağzı kapalı bir şekilde 3 gün muhafaza edebiliirsiniz. Maya kullanmadan mayasız olarak hazırladığınız hamurun ise buzdolabı ömrü 1 haftadır.
Derin dondurucuda hem mayalı hem de mayasız hamurdan yapılmış poğaçalar saklanabiliyor, ancak mayasız hamurdan yapılanlarda daha iyi sonuç alınıyor. ... Soğuyan poğaçaları paketleyip derin dondurucuya yerleştirmeniz taze şekilde saklamak için yeterli oluyor.
SON YAZILAR
Boya makineleri ne kadar?
Tapu hisse devri noterden yapılır mi?
Yerel yönetici kimdir?
HD ve SD yayın ne demek?
Modern ipek yolu projesinin günümüzde Türk ekonomisine etkileri nelerdir?..
Sorumluluk sınavı 9 sınıf edebiyat ne zaman?
Tasarruf nedir ödev?
Karadayi finalde neler oldu?
Cebirsel ifadelerde katsayı nasıl bulunur?
BTY dersi nedir?
Bilgisayarda arama tuşu nerede?
Levent Yüksel şu an ne yapıyor?
Ihlamur fidanı nerede bulunur?
Sufle neye konur?
Word'de çerçeve nasıl eklenir?
Teşekkürlere rica ederim denir mi?
Numaraları içe aktar ne demek?
Soyut Somut nedir örnek?
Kumaş pantolondan mum lekesi nasıl çıkar?
En eski ata sporumuz nedir?
Haçova Muharebesi kimler arasında yapıldı?
Tepe güvenlik maaşları ne kadar?
Büro Yönetimi nedir ne iş yapar?
Spotify barkod okutma nasıl yapılır?
Süleyman Soylu'nun kaç çocuğu vardır?
Homojen ve heterojen ne demek?
Düzmece Mustafa isyanı kim bastırdı?
Acı Badem Hastanelerinin sahibi kim?
Erkek çocuğuna kaç tane akika kurbanı kesilir?
Sente atlaması nasıl Anlaşilir?
Tow füzesi nedir?
USB kod 43 hatası nasıl çözülür?
Vodafone ev interneti nasil tasinir?
Kadiri kayyum ne demek?
Karacahisar kalesini kim fethetti?
Ahmet Turgut kaç yaşında?
Rol çatışması nedir örnek veriniz?
Bakliyat böceğini ne öldürür?
Trabzonspor lisesi kaç puan?
Hepsiburada kapıda nakit ödeme var mi?