Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Hazırlanan hamurun üzeri hava almayacak şekilde kapatılıp akşamdan buzdolabına kaldırılır ve sabah hazırlanabilir.
Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. ... Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!
İsteğe göre poğaça hamurunu akşamdan hazırlayıp, sabah şekil verip, pişirebilirsiniz.
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor.
Saklama poşetini içerisinde dondurucunun içerisine rahatlıkla koyabilirsiniz. Saklama kabı ya da buzdolabı poşetinin ağzının hava almadığından Emin olmanız gerekiyor. Dondurucuya yerleştirdiğiniz poğaçaları tazeliğini koruması için en fazla altı ay beklemeniz gerekiyor.
Dilerseniz hamuru geceden yada yapmadan önce de mayalayabilirsiniz. Ama geceden mayalanınca sabaha kızartılınca çok pratik oluyor. Kabımıza suyu şekeri tuzu alalım. Üzerine unu ekleyip instant mayayı üzerine döküyoruz yoğurmaya başlıyoruz.
Mayalı hamuru hazırlarken eğer yumurta ve süt kullandıysanız mayalı hamurunuz buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2 gün muhafaza edilebilir. Sadece un, maya, ılık su ve tuz ile hazırladıysanız hamurunuzu buzdolabında yine ağzı kapalı bir şekilde 3 gün muhafaza edebiliirsiniz.
Mis gibi gözleme kim sevmez. Hemde hamurunu akşamdan yoğurup sabah yapabilirsiniz. Çünkü bu hamur dinlendikçe güzelleşen bir hamur . Daha kolay açılan bir hamur .
- Un,su,tuz ve maya ile yapılan hamur ise 3 gün dayanabiliyor. - 4. günden sonra ekşileşmeye başlıyor hamur . - Mayasız hamuru ister buzdolabında isterseniz de buzlukta 1 hafta saklayabilirsiniz.
Sadece un, maya, ılık su ve tuz ile hazırladıysanız hamurunuzu buzdolabında yine ağzı kapalı bir şekilde 3 gün muhafaza edebiliirsiniz. Maya kullanmadan mayasız olarak hazırladığınız hamurun ise buzdolabı ömrü 1 haftadır.
Derin dondurucuda hem mayalı hem de mayasız hamurdan yapılmış poğaçalar saklanabiliyor, ancak mayasız hamurdan yapılanlarda daha iyi sonuç alınıyor. ... Soğuyan poğaçaları paketleyip derin dondurucuya yerleştirmeniz taze şekilde saklamak için yeterli oluyor.
SON YAZILAR
Rüyada erkek tesbihi görmek ne demek?
Asus SonicMaster ne ise yarar?
Zeki Çelik menajeri kim?
Derya Baykalin ilk kocasi kim?
Fakir Türk malı mı?
Karabibik romanının konusu nedir?
Merdiven inip çıkmak kaç kilo verdirir?
Türk Telekom kazandıran 8 GB paketi nasıl yapılır?
Samsung J7 Prime 2 fiyatları ne kadar?
Kazım Kartal neden öldü?