Kuru sele yönteminde siyah zeytinler tuz ve zeytinyağı ile karıştırılarak bir kabın ya da çuvalın içerisine doldurulmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, doldurma işleminin bir kat zeytin bir kat tuz şeklinde olmasıdır.
5 kglık bidona 3 kg zeytin ve 1, 5 su bardağı kaya tuzu olarak ikiye ayırıyoruz, siz bir tek tuzu ikiye bölün, bidon zaten 3 kg zeytin alıyor. Sonra bir sıra zeytin , bir sıra kaya tuzu serperek, zeytinimizin ağzını kapatıyoruz gün aşırı zeytin bidonumuzu bir kaç kere sallıyoruz 3-4 hafta sonra zeytinimiz olur.
Zeytinlerin tuzla iyice harmanlanması için her gün kavanoz sabah akşam sallanır yuvarlanır. Zamanla kavanozun içerisinde birikecek olan acı su dökülür. Bidonda sele zeytin yapımında olgunlaşma için en az bir ay beklenir.
Malzemeler : 3 kg siyah zeytin . 4 su bardağı taneli salamura tuzu .
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
Zeytinler şişeye doldurulur ara ara tuz serpilir. Sıvı yağ, sirke, şeker de ilave edilip kapağı sıkıca kapatılır ve çalkalanır. Mutfağa gidip geldikçe tekmelenir, işkence edilir ???? 1, 5 2 ay bu işlem devam eder. Zeytinler suyunu salıp tuzlar erir. 2 ay sonra zeytinler tatlanmaya başlayacaktır.
Her gün çuvalı ipini açmadan sallayıp karıştırarak, zeytinlerin yönünü değiştirin. 1 hafta sonra az az zeytinlerin siyah acı suyu tepsiye akmaya başlıyor. Yaklaşık 3 hafta sonunda zeytinlerin tamamen acı suyu çıkmış ve tatlanmış oluyorlar..
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz zeytinleri salamura yapacağınız kavanoz ya da bidona koyup hazırladığınız suyu üzerine aktarıp kapağını kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda yaklaşık 9-10 ay bekletin.
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
Fakat 5 litrelik bir kavanoz tercih ederseniz 3 ila 3, 5 kilogram zeytin ve 1 kilogram kaya tuzu kullanmanız gerekir. Yapımına başlamadan önce zeytinlerinizi iyice temizleyin. Diğer zeytinlerin bozulmaması için çürük ve bozuk olanlar ayıklanmalıdır.
Mail nasıl gönderilir telefondan?
Hyundai Getz hangi motor yağı kullanılır?
Uçuk evde nasıl tedavi edilir?
Sebamed güneş losyonu yüze kullanılır mi?
Auzef gecme notu kac?
Kosinüs teoremi hangi sorularda kullanılır?
Gravlax tekniği nedir?
Polimer kıl nasıl yumuşar?
Evrim Akın ve sevgilisi kim?
Vialand servisleri kaça kadar?