3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Erimiş yağın içerisine 15 dk boyunca zeytinyağlı sosta marine edilmiş ton balıklarını ekleyip, ton balıklarının her yönü kızarana kadar pişirin. Tavada pişen ton balıklarını kağıt havlu serilmiş tabağa alarak salata ile servis yapın afiyet olsun. Tavada ton balığı afiyet olsun.
İçerdiği cıva nedeniyle hakkında bazı söylentiler olan konserve ton balığı , tüketim sınırı aşılmadıkça, oldukça sağlıklıdır. Çoğu balık türünde cıva bulunduğu unutulmamalıdır. Onun dışında 100 gramında 20-24 gram protein bulunan konserve ton balığı aynı zamanda A, B, D vitaminleri, kalsiyum ve potasyum içermektedir.
Marketten aldığımız konserve ton balıkları , taze ton balıklarından ya da diğer ismiyle orkinos balığından yapılırlar. Yağlı bir balık olarak sınıflandırılan ton balığının birkaç çeşidi vardır. En yaygın olarak bilinen ton balığı türü ak orkinostur.
Ton balığının selenyum mineralinin önemli bir formu olan selenonine barındırdığını söyleyen Dönmez, “Yapılan önemli araştırmalar, kilo kaybetmek üzere yapılan diyetlerde sıklıkla ton balığı tercih etmenin, kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırarak damarları toksinlerden temizlediğini, ton balığının içerdiği omega3 ...
Ton balık soğuk su ile yıkanır suyu süzdürülür ve kağıt havlu ile kurulanır. İstediğiniz miktarda deniz tuzu ile tuzlanır. Geniş bir tavada yağlar ısıtılır, oldukça sıcak olması lazım balığı mühürlemek için. Balık iki taraflı ikişer dakika kızartılır.
Ton balığı , düzenli tüketilmesi durumunda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Tek başına vücudun günlük besin değerlerini karşılayarak vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı hastalıklara büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.
Konserve ürünlerin sağlıksız olma ihtimallerinin olmadığını belirten Prof. Dr. Varlık “ Ton balıkları gayet sağlıklıdır.
Ton balığı (Thunnus alalunga), uskumrugiller (Scombridae) familyasının orkinos cinsine ait bir balık türü. Dünyaca çok önemli bir gıda balığıdır . Tropik ve ılıman okyanuslarda ve Akdeniz'de bulunur. Boyu 140 cm ve ağırlığı 60,3 kiloya varabilir.
Japonya Ton Balığı İhtiyacının Yüzde 60'ını O Ülkeden Sağlıyor.
Omega3 yağ asidi hücrede yağ depolarının oluşumunu önler Bu sebeple haftada 3-4 kere ana öğünde 160 gramlık ton balığını düzenli tüketmek çok sağlıklı.
SON YAZILAR
Dünyanın en hızlı okuyan kişisi kimdir?
Tuborg Bira kac para?
Meddah ne demek edebiyat?
SRC 4 sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilirim?
Haydar Babaya Selam adlı şiir kime aittir?
Konak Pier de neler var?
Forum Istanbul Teknosa saat kaçta açılıyor?
Durduk yere sol gözden yaş gelmesi ne anlama gelir?
Maket yapımında kullanılan malzemeler nelerdir?
En iyi savunma sporu hangisi?
Gülşah Saraçoğlu kaç kilolu hali?
Antalya Afyon otobüs bileti kaç TL?
Petibör bisküvi Helal mi?
Abdest aldıktan sonra sigara içmek abdesti bozar mı?
VakıfBank banka kartı başvurusu nasıl yapılır?
Bira mayası nasıl üreme yapar?
Gümüldür e nasıl gidilir?
Maske filmindeki Köpeğin cinsi ne?
1 tabak fettucini makarna kaç kalori?
Yüz vermemek deyiminin anlamı ne demek?
AliExpress vergi nasıl ödenir?
En fazla kaç metre dalabilir?
Tetradox kapsül ne işe yarar?
Solgar VM 2000 neye yarar?
Anadolu Üni staj var mı?
1300 tl'ye kaç euro?
Spotify öğrenci 2 kişi kullanabilir mi?
Wasabi acısı nerede bulunur?
Konserve ton balığı yağı yenir mı?
Kayın en fazla nerede?
Bir Çocuk Sevdim nasıl bitti?
Raviola nasıl yapılır?
Mukavva en iyi neyle yapışır?
Denizbank internet bankacılığı nasıl alınır?
Hazır kurabiye buzlukta saklanır mı?
Elazığ Harput hangi ilçeye bağlı?
Dünyanın en uzun destanı olarak bilinen ve 400.000 beyitten oluşan destan h..
Kirmastili neresi?
Bio trend ne zaman işlem görecek?
Kylie Jenner In Burcu Ne?