3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Erimiş yağın içerisine 15 dk boyunca zeytinyağlı sosta marine edilmiş ton balıklarını ekleyip, ton balıklarının her yönü kızarana kadar pişirin. Tavada pişen ton balıklarını kağıt havlu serilmiş tabağa alarak salata ile servis yapın afiyet olsun. Tavada ton balığı afiyet olsun.
İçerdiği cıva nedeniyle hakkında bazı söylentiler olan konserve ton balığı , tüketim sınırı aşılmadıkça, oldukça sağlıklıdır. Çoğu balık türünde cıva bulunduğu unutulmamalıdır. Onun dışında 100 gramında 20-24 gram protein bulunan konserve ton balığı aynı zamanda A, B, D vitaminleri, kalsiyum ve potasyum içermektedir.
Marketten aldığımız konserve ton balıkları , taze ton balıklarından ya da diğer ismiyle orkinos balığından yapılırlar. Yağlı bir balık olarak sınıflandırılan ton balığının birkaç çeşidi vardır. En yaygın olarak bilinen ton balığı türü ak orkinostur.
Ton balığının selenyum mineralinin önemli bir formu olan selenonine barındırdığını söyleyen Dönmez, “Yapılan önemli araştırmalar, kilo kaybetmek üzere yapılan diyetlerde sıklıkla ton balığı tercih etmenin, kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırarak damarları toksinlerden temizlediğini, ton balığının içerdiği omega3 ...
Ton balık soğuk su ile yıkanır suyu süzdürülür ve kağıt havlu ile kurulanır. İstediğiniz miktarda deniz tuzu ile tuzlanır. Geniş bir tavada yağlar ısıtılır, oldukça sıcak olması lazım balığı mühürlemek için. Balık iki taraflı ikişer dakika kızartılır.
Ton balığı , düzenli tüketilmesi durumunda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Tek başına vücudun günlük besin değerlerini karşılayarak vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı hastalıklara büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.
Konserve ürünlerin sağlıksız olma ihtimallerinin olmadığını belirten Prof. Dr. Varlık “ Ton balıkları gayet sağlıklıdır.
Ton balığı (Thunnus alalunga), uskumrugiller (Scombridae) familyasının orkinos cinsine ait bir balık türü. Dünyaca çok önemli bir gıda balığıdır . Tropik ve ılıman okyanuslarda ve Akdeniz'de bulunur. Boyu 140 cm ve ağırlığı 60,3 kiloya varabilir.
Japonya Ton Balığı İhtiyacının Yüzde 60'ını O Ülkeden Sağlıyor.
Omega3 yağ asidi hücrede yağ depolarının oluşumunu önler Bu sebeple haftada 3-4 kere ana öğünde 160 gramlık ton balığını düzenli tüketmek çok sağlıklı.
SON YAZILAR
Vodafone 20 GB Hediye internet nasıl yapılır?
Serkay Tütüncü Cansu kanışkan ayrıldı mı?
Chia tohumu bebeklere verilir mi?
Imam Zeyd bin Ali kimdir?
Bursa Kapalı Çarşı saat kaça kadar açık?
Pilavın yanına ne gider?
Sembollere yer verilmesinin nedeni nedir?
Lipemi nedir ne demek?
Panto 40 mg flakon ne işe yarar?
GATA Tıp kaç sıralama?
Marmarayla Bagcilara nasil gidilir?
Mikrodalgada plastik kap kullanılır mı?
Defterdar görevi nedir Osmanlıda?
Four Seasons Bodrum ne zaman açılacak?
Kiplik mantığı nedir?
Dolapta ödeme nasıl oluyor?
Ian kaç yaşında?
Dilekce hangi kâğıda yazilir?
Polinom nedir nerelerde kullanılır?
Dynamic AMOLED 2X ne demek?
F5 kısayol tuşu nedir?
Orion takım yıldızı mı?
Martı motor kaç TL?
Güvenlik kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
Etiler Gıda sahibi kim?
Türkcell internet paylaşmak ücretli mi?
Evren Turhan var odasından ayrıldı mı?
Ya Vedud Ya Cami kaç defa okunur?
Duygu Yetiş kimdir oynadığı diziler?
Hastanelerde yeşil yonca nedir?
E-Devlet 4A hizmet dökümü nasıl indirilir?
Derinin soyulması abdesti bozar mı?
Rüyada Çalıştığın iş yerini görmek ne anlama gelir?
Kelebek Mobilya kaç şubesi var?
Yeni yılını kutlayan tebrik kartı nasıl yazılır?
Ankara Afyon arası otobüsle kaç km?
AnadoluJet yemek servisi var mı?
Süleyman Efendi Cemaati hangi tarikat?
Araba Sevdası neyi anlatıyor?
PlayStation 4 500 GB yeterli mi?