Bu nedenle reçel ve marmelat yapımında, mezelerde, salatalarda, kek ve kurabiye süslemelerinde genel olarak beyaz Frenk üzümü tercih edilir.
Frenkleri dallarını ve yapraklarını koparalım, meyve kısmını üzerine suyu ilave edip kaynatalım. Kaynamaya yakın şekeri dökelim, süzgeçten geçirelim. İster ılık ister soğuk tüketebilirsiniz, ✔️çocukluğumuzun tatları herşey bu kadar bol ve bu çokça değildi elimizdeki ile yetinirdik.
Likapa (Yaban mersini) reçeli tarifi Nasıl yapılır ? Yaban mersinlerini ezmeden iyice yıkayın. Tencereye aktarın, üzerine de şekeri yayın ve bir gece bekletin. Ertesi gün ocağa alıp ve fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ara ara karıştırarak dikkatlice yaban mersinleri yumuşayınca kadar pişirin.
Goji berry meyvesini küçük bir tencereye alın ve su ilave ettikten sonra şekerini de katarak 10-15 dakika dinlendirin. Son olarak limon kabuğu rendesi ve suyunu ilave edin. İsteğe bağlı olarak 1-2 damla vanilya aroması katabilirsiniz.
Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın.
Zengin bir mineral deposu olan frenk üzümü fosfor, manganez, demir, bakır ve potasyum kaynağıdır. Lifli yapısıyla sindirim sistemini rahatlatır, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar. Terleyerek zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve ateşi düşürür.
Likapa ( Yaban mersini ) reçeli tarifi Nasıl yapılır ? Yaban mersinlerini ezmeden iyice yıkayın. Tencereye aktarın, üzerine de şekeri yayın ve bir gece bekletin. Ertesi gün ocağa alıp ve fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ara ara karıştırarak dikkatlice yaban mersinleri yumuşayınca kadar pişirin.
Goji berry meyvesini küçük bir tencereye alın ve su ilave ettikten sonra şekerini de katarak 10-15 dakika dinlendirin. Son olarak limon kabuğu rendesi ve suyunu ilave edin. İsteğe bağlı olarak 1-2 damla vanilya aroması katabilirsiniz.
Frenk Üzümü , kuru ve rutubetli toprakları sevmez. Bu nedenle Türkiye'de en verimli olarak Bursa ve başta Rize ili olmak üzere Karadeniz Bölgesi sahillerinde ve Muş'ta bol miktarda yetişmektedir . Son yıllarda Amasya, Gümüşhane Tokat, Konya, ve Uşak'ta da frenk üzümü bahçeleri kurulmakta ve yetiştirilmektedir.
İlk önce su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şeker iyice eriyince bu şuruba yıkanıp tanelere ayrılmış üzümleri ilave edin. Önce harlı ateşte iyice kaynatın, sonra altını kısıp kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirin. Arada karıştırıp kontrol edin ve kaşıktaki son damla zor düşüyorsa olmuş demektir.
SON YAZILAR
Kalem Suresi sınav için kaç kere okunur?
Marşmelov evde nasıl yapılır?
Anadolu dernek Tv'nin sahibi kimdir?
Stad kapıları kaçta açılıyor?
Diyette kaçamak yapmak kilo aldırır mı?
Nur Sürer in kaç çocuğu var?
5 Euro kaç TL ye bozulur?
Allah'ın lütuf ne demek?
Acun'un kaç kızı vardır?
Karşıtlık ilişkisi nedir örnek?
Ismail Balabanın boyu kac?
Midenin yanında hangi organ var?
36 nin katları nelerdir?
Aşçılık ve Gastronomi arasındaki fark nedir?
Tart jölesi nasıl kullanılır?
Mustafa Kemal Ataturk hangi okula gitti?
Prozac cinselliği etkiler mi?
Knorr makarna sosu nasıl yapılır?
Humana çayı nedir ne işe yarar?
Kışlık yorganlar nasıl saklanır?
Kuşburnu ezmesi kaç kalori?
Mcdonalds at eti var mı?
Toprak tepsi ilk nasıl kullanılır?
Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü kim?
Toprak negatif enerjiyi alır mı?
Gaziantep Erat yüzme havuzu açık mı?
Tattoo Liner jel göz kalemi ucu nasıl açılır?
Kırmızı frenk üzümü reçeli nasıl yapılır?
Elektroşok cihazı taşımak yasak mi?
Kanlıcaya hangi otobüs gider?
Esmeray Türk mü?
Rüyada ölmüş dayısını görmek ne demektir?
Birimi nedir ağırlığın?
Jennifer Lopez burnu estetik mı?
Rüyada kırmızı elma görmek nedir?
Insan eşine nasıl hitap etmeli?
Futbolcular ortalama kaç km hızla koşar?
Erik hoşaf ne kadar kaynatılır?
CTRL Z tersi nedir?
AÜ hangi bölümün kısaltması?