Cam kavanozları önceden kaynatıp, içlerine doldurabilirsiniz. ... Daha önce kullanılmış bir kavanoza koyacaksanız dolapta 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Konserve tipi muhafaza ederseniz çok daha uzun süre dayanır.
- Eğer dana veya tavuk kullanıyorsanız en az 8 saat tercihen 24 saat çok kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eğer balık kullandıysanız 3-4 saat yeterli. - Kemik suyunu buzdolabında 3-4 gün buzlukta 3 ay saklayabilirsiniz.
Et suyunu buzdolabında 3-4 gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda ise et suyunu 3 aya kadar saklayabilir, her ihtiyaç duyduğunuzda buzluktan çıkararak pratik bir şekilde yiyeceklerinize ekleyebilirsiniz.
Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli.
Kemik suyunu buz dolabında saklayabileceğiniz gibi dondurucuda da saklayabilirsiniz. Dolapta saklama süreniz 3 – 4 gün , dondurucuda saklama süreniz ise 3 – 4 ayı aşmamalıdır.
- Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda '- 18, -21' derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın. - Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz.
Çelik tencerenizde hava almadığı için 2-3 gün bozulmadan duracaktır. Ayrıca, hava geçirmez kavanozlara konarak, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir. Tavuk suyunu buz kalıplarında dondurursanız, tıpkı minik bulyonlar gibi gerektiğinde tek tek çıkararak kullanabilirsiniz.
İşte ayrıntılar… Kemik suyunun uzun süre ve düşük ısılarda pişirilmesi gerekmektedir. Kemik suyu yaklaşık 15 saat kadar kaynatılır . Bu kadar uzun süre pişirilmesi sonucunda kemikteki vitamin ve minarelerin tümü suya geçer ve kolajen, prolin, glutamin gibi vücut için oldukça değerli amino asitler ortaya çıkmış olur.
Kemikleri parçaladıktan sonra ebatlarını dondurucuya göre ayarlıyoruz. Parçaladığımız kemikleri porsiyonlar halinde folyoya ya da poşete sarıp, derin dondurucuya kaldırıyoruz.
Poşetleri dondurucuya veya buzluğa güzelce yerleştirin. Hazırladığınız bamyaları 1 yıl içinde afiyetle tüketebilirsiniz. Pişmiş Bamya Nasıl Saklanır? Pişmiş bamyaları 1-2 gün kadar dolapta saklayabilirsiniz.
Hayvansal yağ kaynağı olan kemik suyu yüksek oranda kolesterol içermesi sebebiyle kalp-damar ve kan kolesterol düzeyleri yüksek olan hastalarla fazla kilolu bireyler için uygun olmayabilir” dedi.
SON YAZILAR
Taner Tolga Tarlaci öldu mu?
Etçil ve otçul hayvanlar nelerdir?
DHL Türkiye kimin?
Birinci dünya savaşında hangi cephelerde kimlerle savaştık?
3 sınıf dünyanın iç katmanları nelerdir?
Turktelekom lira paylaş servisi nasıl açılır?
Hamilelikte pembe akıntı ne kadar sürer?
Aşçılık sözel mi eşit ağırlık mı?
TYT 180 Baraji icin kac net lazim?
Valorant na hesap nasıl açılır?
Yumurta kartonun ismi nedir?
Rüyada cinsel ilişkiye girenleri görmek ne anlama gelir?
Ayakkabıdan kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar?
Teletabiler son bölümde ne oldu?
Kariyer net iş başvurusu nasıl yapılır?
Baklavalık yufka börek derin dondurucuda saklanır mı?
Muhteşem Yüzyıl Pargalı ibrahim kim?
n11 2021 kapıda ödeme var mı?
Kemik suyu cam kavanozda saklanır mi?
Mabut ne demek din kültürü?
10 üssü 10 kaç eder?
100 tavuk kaç metrekare?
Vestel'in en iyi cep telefonu hangisi?
Yenidoğan TTN ne demek?
Nintendo Switch Lite kaç TL?
Mikroalbumin kreatinin kaç olmalı?
Hızır kime görünür biri bir gün?
Pirinç raf ömrü ne kadardır?
Fiillerin üçüncü halleri nerede kullanılır?
Almanca sıra sayıları nasıl yazılır?
Arı poleni nasıl kullanılır ibrahim saraçoğlu?
Ataberk Mutlu hangi okula gidiyor?
Tuzlu suyun yoğunluğu saf sudan fazla mıdır?
Hangi keçinin eti kokar?
Kocan kadar konuş 2 var mı?
Ben var Usulü çikolata nasıl eritilir?
Milli Mücadelede Güney cephesinin komutanı kimdir?
222 ne anlama gelir?
Arefe günü ne yapılır Cübbeli?
Gözleme derin dondurucuda nasıl saklanır?