Soğumaya bıraktığınız kek kalıbını 10 dakika sonra kenarlarına hafif bıçak sokarak hava almasını sağlamalısınız. Fakat burada çok dikkatli olun. Bıçakla kek kalıbının içine hava girmesini sağladığınız zaman artık her şey hazırdır. Keki ters çevirip kalıptan kolayca çıktığını görebilirsiniz.
Ayrıca diğer kapları yağlarken az yağlamak pişireceğiniz ürünün yapışmasına çok yağlamak ise pişirdiğiniz pasta, kek ya da böreklerin lezzetinin bozulmasına sebep olabiliyor.Bu nedenle seramik kalıplar yağlanmaması açısından hem kolaylık sağlıyor hem de yiyeceklerin lezzetlerini koruyor.
Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir. Aksi halde kek buz tutabilir ya da kek çözüldüğünde dahi hafiften buz kokusu gelecektir.
Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Kekin üzeri fazla kızarmaya başlarsa hemen folyo örtün. Kek fırının alt gözünde pişirmeye başlanmalıdır. Daha sonra pişmesine göre üste alınabilir.
Ancak en ideal kek pişirme derecesi 180 derecedir. Fakat 150-160 derecede pişmesi gereken kek tarifleri olduğu gibi, 190-200 derecede pişmesi gereken tarifler de vardır. Aynı zamanda kekin güzel pişmesi , içini tam çekmesi için fırının üst tarafında değil, orta tarafında pişirilmelidir.
Seramik kek kalıpları Ancak oldukça uzun ömürlü ve kolay temizlenebiliyor. Söz konusu seramik bir kek kalıbı olduğunda tadına doyum olmaz lezzette ve dokuda kekler elde etmeniz oldukça kolay. Seramik kek kalıpları kolay temizlenebiliyor ve kekleri güzelleştiriyor diğer yandan kırılma ihtimalleri bir hayli yüksek.
Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Kek pişince hemen fırından çıkarmamalı, fırın kapağı açılarak biraz bekletilmelidir. Fırından çıkarınca kalıbı ters çevirip üzerine ıslak bez konularak 5-10 dakika bekletilirse kek kalıptan kolay çıkar.
Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.
Amazon Havzası nüfusu neden seyrek?
Ekim ayında bahçeye ne ekilir?
MÜP ne demek anlamı?
Nemrut hikayesi nedir?
Google grup oluşturma nasıl yapılır?
Samsung j6 ekran videosu nasıl alınır?
Hisar Su kimin?
Boya veren kumaşlara ne yapmalı?
LGS süresi kaç dakika?
Oğuz Yorulmaz nasıl öldürüldü?
Vodafone Arayanı Bil nasıl aktif edilir?
Ninja Kaplumbağalar isimleri nelerdir?
Siroz hastalığına hangi doktor bakar?
Facebok giriş nasıl yapılır?
Sözlükte cumba nedir?
Diyetisyen olmak için tıp okumak gerekir mı?
Bartın Belediye Başkanı hangi partiden?
Resmi yazışmalarda soyadı nasıl yazılır?
Ya Habib ne anlama gelir?
Iktisat mezunu hangi alanda formasyon alabilir?
Bahçelievlerden Bakırköy Marmaraya nasıl gidilir?
Minecraft ışınlanma nasıl yapılır?
Edebiyat öğretmenliği için hangi bölümü seçmeliyim?
Gösterge örnekleri nelerdir?
Nacizane nasıl yazılır TDK?
Kırmızı domates turşusu nasıl yapılır?
Farklı ve eş zamanlı iletişim nedir?
Kek Kaliptan ne zaman Cikmali?
Tarihte nom ne demek?
Yazım kuralları nedir kısaca özeti?
Azerbaycan Amerika kıtasında yer alır doğru mu yanlış mı?
Toprak güveç gazlı ocakta kullanılır mı?
77 plaka hangi ile ait?
Namazda duayı eksik okumak namazı bozar mı?
Istanbul havalimanı hangi semtlere yakın?
Elhamdülillahi Rabbil alemin Türkçe anlamı nedir?
Balıkesir pazar hangi gün?
Türk Telekom yurtdışı internet paketleri hangi ülkelerde geçerli?
Murat bozun kardeşi var mı?
Bölünebilme kuralları nelerdir?