Soğumaya bıraktığınız kek kalıbını 10 dakika sonra kenarlarına hafif bıçak sokarak hava almasını sağlamalısınız. Fakat burada çok dikkatli olun. Bıçakla kek kalıbının içine hava girmesini sağladığınız zaman artık her şey hazırdır. Keki ters çevirip kalıptan kolayca çıktığını görebilirsiniz.
Ayrıca diğer kapları yağlarken az yağlamak pişireceğiniz ürünün yapışmasına çok yağlamak ise pişirdiğiniz pasta, kek ya da böreklerin lezzetinin bozulmasına sebep olabiliyor.Bu nedenle seramik kalıplar yağlanmaması açısından hem kolaylık sağlıyor hem de yiyeceklerin lezzetlerini koruyor.
Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir. Aksi halde kek buz tutabilir ya da kek çözüldüğünde dahi hafiften buz kokusu gelecektir.
Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Kekin üzeri fazla kızarmaya başlarsa hemen folyo örtün. Kek fırının alt gözünde pişirmeye başlanmalıdır. Daha sonra pişmesine göre üste alınabilir.
Ancak en ideal kek pişirme derecesi 180 derecedir. Fakat 150-160 derecede pişmesi gereken kek tarifleri olduğu gibi, 190-200 derecede pişmesi gereken tarifler de vardır. Aynı zamanda kekin güzel pişmesi , içini tam çekmesi için fırının üst tarafında değil, orta tarafında pişirilmelidir.
Seramik kek kalıpları Ancak oldukça uzun ömürlü ve kolay temizlenebiliyor. Söz konusu seramik bir kek kalıbı olduğunda tadına doyum olmaz lezzette ve dokuda kekler elde etmeniz oldukça kolay. Seramik kek kalıpları kolay temizlenebiliyor ve kekleri güzelleştiriyor diğer yandan kırılma ihtimalleri bir hayli yüksek.
Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Kek pişince hemen fırından çıkarmamalı, fırın kapağı açılarak biraz bekletilmelidir. Fırından çıkarınca kalıbı ters çevirip üzerine ıslak bez konularak 5-10 dakika bekletilirse kek kalıptan kolay çıkar.
Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.
SON YAZILAR
Ediz Hun kimdir nerelidir?
TOBB ETÜ Üniversitesi Özel mi?
Siyer Sınavı 2021 ne zaman?
Siyah beyaz elbisenin ustune hangi renk esarp gider?
Hece ölçüsü nedir nasıl bulunur?
Renault Fluence hangi segment?
Kadın sahabe kimdir?
Trajedi türünün özellikleri nelerdir?
Enerji vektörel bir büyüklük müdür?
Hasret ismi kuranda geciyor mu?
Mogan golu hangi gol çeşidi?
Captain America ne kadar güçlü?
Adolesan dönemi ne demek?
Pop up sütyen ne demek?
Yumurtalı Ispanak yemeğinin yanına ne gider?
Lodos Poyraz nereden eser?
Düşünce yazısı ne demek?
iPhone için 64 GB yeterli mi?
Zenginin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
Mürtezika sınıfı nedir?
Derby Yapiştirici nasıl kullanılır?
Link nasıl atılır?
Gülizar nerede çekildi?
Ramazan ayı Kuran'ın indirildiği ay mıdır?
Kekere Mekere tekerlemesini söyler misin?
Halit Ergenç'in kardeşi var mı?
1 tane kıymalı kabak dolması kaç kalori?
Avrasya Tüneli kaç metre suyun altında?
Messenger daki resimler nasıl silinir?
Türkan Saylan evlendi mi?
Akışık kantaron özlü bitkisel krem ne için kullanılır?
Klamoks antibiyotik ne işe yarar?
Işıklarda araba nasıl kaldırılır?
Tansiyon sabahları neden yüksek olur?
Motorik özellikler kaça ayrılır?
PES 2021 Season Update PS4 kaç gb?
Islami ilimler kaç puanla alıyor?
Ahmet Bulut menajer kim?
WhatsApp uçak modunda çalışır mı?
Meftune kebabı nasıl yapılır?