KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.
Hamurların uçlarını üst tarafta birleştirerek şekil verin ve hamurlarınızı bir tepsinin içerisine aktarak üzerine nişasta serpin ki yapışmasınlar. Tüm mantılara bu işlemi uyguladıktan sonra tepsileri buzluğa atın ve yarım saat kadar bir süre nişastalar üzerlerine güzelce yapışıp kuruyana kadar soğutun.
Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.
Klasik mantı şeklinde kesip yapıp bir tepsinin üzerine havlu bez serip mantılarımızı dizelim. Tepsiyle beraber buzluğa koyup yarım saat bekletelim, arada bir karıştırıp alt üst edelim. Sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa kaldırın.
Mantı Sosu Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağımızı tavada iyice ısıtıyoruz. Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir.
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.
MANTI HAMURU MALZEMELERİ Evde diğer birçok tarifte de uygulandığı gibi klasik hamur tarifi için malzemeler şöyle; 2,5 su bardağı un. 2 yumurta .
SON YAZILAR
Siyah erik kilo aldırır mı?
Rüyada çimleri sulamak ne anlama gelir?
Muasır medeniyet anlamı nedir?
Kışlık kuru fasulye ne zaman ekilir?
Arşın arşın ne demek?
Rumeli TV nereden yayın yapıyor?
Harddisk sağlık testi nasıl yapılır?
Sucuklu poğaça kaç kalori?
Nesine mobil odeme var mi?
Riyad ne demek Arapça?
Istanbul Maltepe avrupa mı anadolu mu?
Domestik olmak ne demek?
Bir tabak ince bulgur kaç kalori?
10 lt kedi kumu kac kg?
Kayseri Forum AVM ne zaman açılacak?
Nusret ırkı nedir?
Peynirli kırmızı biber dolması kaç kalori?
Kıymalı nohut yemeği nasıl pişirilir?
CV becerilere ne yazılır?
Postneonatal ölüm hızı nasıl hesaplanır?
Nominal ve reel milli gelir nedir?
Lekad caeküm ne zaman okunur?
Ostenil plus neye iyi gelir?
10 dk spor kaç kalori yakar?
Hz Mevlana sözleri Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur?
Telefon numaramı nasıl görünür yapabilirim?
Uydu nedir ne işe yarar?
Pazarlama müdürü nasıl olunur?
GTA V Mobile kaç gb?
1 Lokma Cevizli sucuk kaç kalori?
Samsung Duos fiyatı nedir?
Bir tabak patlıcan oturtma kaç kalori?
Diane 35 ilaç ne işe yarar?
Kuzey Ege turu nereleri kapsar?
14 yaşındaki bir kızın boyu ve kilosu kaç olmalı?
0 bir rakam mı?
Sağlık Bakanlığı Yeni Teşkilat şemasında kaç Hizmet Birimi oluşturulmuştur?..
Bahçeşehir Koleji kaç TL 2021?
Feodalite nedir 6 sınıf?
Instagram beğeni kaldırma nasıl yapılır?