KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.
Hamurların uçlarını üst tarafta birleştirerek şekil verin ve hamurlarınızı bir tepsinin içerisine aktarak üzerine nişasta serpin ki yapışmasınlar. Tüm mantılara bu işlemi uyguladıktan sonra tepsileri buzluğa atın ve yarım saat kadar bir süre nişastalar üzerlerine güzelce yapışıp kuruyana kadar soğutun.
Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.
Klasik mantı şeklinde kesip yapıp bir tepsinin üzerine havlu bez serip mantılarımızı dizelim. Tepsiyle beraber buzluğa koyup yarım saat bekletelim, arada bir karıştırıp alt üst edelim. Sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa kaldırın.
Mantı Sosu Yapılışı: Sıvıyağ ve tereyağımızı tavada iyice ısıtıyoruz. Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir.
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.
MANTI HAMURU MALZEMELERİ Evde diğer birçok tarifte de uygulandığı gibi klasik hamur tarifi için malzemeler şöyle; 2,5 su bardağı un. 2 yumurta .
Kek 150 derecede pişer mi?
Yarım tavuk döner diyette yenir mi?
Hz Lokman'ın oğluna verdiği öğütleri nelerdir?
Tribeksol içinde ne var?
Farming Simulator 17 paralı mı?
Faz kontrol kalemi ne ise yarar?
Masal yazarken hangi zaman kullanılır?
Isviçre Medeni Kanunu hangi dil?
Arapça harfleri kaç tanedir?
Bursa Kestel şelalesine nasıl gidilir?