Bir tarif için derinlik ve lezzet sunabilmesine rağmen, kuru hardal tozu genellikle süpermarkete gitmeye değmeyecek kadar küçük miktarlarda yetişir. Neyse ki, taze hardal , Dijon hardalı, hardal tohumu, yaban turpu tozu, zerdeçal ve wasabi tozu gibi bir dizi büyük hardal yerine kullanılabilir .
Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de tercih edilir. Kızarmış patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir. Vejetaryen yemeklerle de tüketilen hardal Hint mutfağında da kullanılır .
Kuru Hardal Sübstitüeleri Bir tarif için derinlik ve lezzet sunabilmesine rağmen, kuru hardal tozu genellikle süpermarkete gitmeye değmeyecek kadar küçük miktarlarda yetişir. Neyse ki, taze hardal , Dijon hardalı, hardal tohumu, yaban turpu tozu, zerdeçal ve wasabi tozu gibi bir dizi büyük hardal yerine kullanılabilir.
Alman hardalı her çeşit besinle tüketilir, Dijon hardalı keskin kokuludur, Bordeaux hardalı orta derecede acı bir lezzettir, İngiliz hardalı sos veya meze olarak tercih edilebilir. Hardalın genellikle et yemekleriyle tercih edildiği herkes tarafından bilinir. Çünkü hardal et yemeklerine aşırı derecede yakışmaktadır.
Dijon hardalı, hardal çeşitlerinden biri. Paris'in 195 km güneydoğusundaki Dijon şehrinde, ilk defa 1856'da Jean Neigeon tarafından üretilmiştir. Hardal yapımında kullanılan sirke yerine koruk suyu kullanılarak yapılan bu karışım daha az asidik ve daha yumuşak bir tada sahip olmuştur.
Hardal yıllık otsu bitkilerdendir. 10 kadar hardal türü vardır. Hardal türlerinin çoğu Akdeniz çevresi memleketlerinde yetişir . Hardalın beyaz hardal otu, sarı hardal otu, siyah hardal otu, yabanî hardal olmak üzere değişik türleri vardır.
Minik bir kabın içerisinde mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurtu aktarın. Güzelce çırpın. Ardından içerisine kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Minik bir kabın ya da kavanozun içerisine aktararak afiyetle tüketin.
Dijon hardalı ise sirke yerine koruk suyu ile tatlandırılan, dünyanın en popüler hardalları arasında yer almaktadır. İl kez 1856 yılında Dijon şehrinde üretilen bu sos daha az asidik tadı ve içeriğinde bulunan yüksek potasyum oranı ile oldukça ilgi görmektedir.
SON YAZILAR
KPSS Ortaöğretim sınavı kaç soru kaç dakika?
Sofistike Türkçe nedir?
3 Aptal nasıl bir film?
Başkent Gaz kime bağlı?
Carbopol ne için kullanılır?
25 kg boya kaç m2 boyar?
HalkBank ParafPara nedir?
Hıdırellez Ne Zaman 2021 Saat Kaçta?
Gaz basıncı nelere bağlı değildir?
Antalyada kac Uni var?
PUBG abonelik nasil iptal edilir?
Soygazların elektron ilgisi var mıdır?
Enlem nedir ve özellikleri nelerdir?
Iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları ne iş yapar?
23 Temmuz Aslan mı yengeç mi?
300 K kaç derecedir?
Safir cam çizilir mı?
Thincal nasıl kullanılır aç mı tok mu?
Gizli figanlar şiiri kime ait?
Bazlar ve özellikleri nelerdir?
Aziz Istanbul kimin eseri türü?
Et baharatları nelerdir?
Türkiye'de en kaliteli kiraz nerede yetişir?
Donmuş balık mikrodalgada nasıl çözülür?
2021 dijital ehliyet nereden alınır?
Harezmi kimdir hayatı ve eserleri kısaca?
1 dolar kaç Lari eder?
8 sınıf karekök nasıl bulunur?
Avrupa Hun Devleti Bizans ile hangi antlaşmaları imzalamıştır?
Levi anlami nedir?
11880 nasıl çalışır?
1 saat de kaç gün vardır?
Going to nerelerde kullanilir?
İstanbul'un en buyuk alışveriş merkezi hangisi?
Tuttur com güvenilir mi?
2 yıllık elektronik mezunları ne iş yapar?
Bir dairenin yarıçapı nasıl hesaplanır?
Güvenlik Vardiya Amiri ne demek?
Kıymeti kendinden menkul ne demek?
Gardiyanlık için yaş sınırı var mı?