Bir tarif için derinlik ve lezzet sunabilmesine rağmen, kuru hardal tozu genellikle süpermarkete gitmeye değmeyecek kadar küçük miktarlarda yetişir. Neyse ki, taze hardal , Dijon hardalı, hardal tohumu, yaban turpu tozu, zerdeçal ve wasabi tozu gibi bir dizi büyük hardal yerine kullanılabilir .
Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de tercih edilir. Kızarmış patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir. Vejetaryen yemeklerle de tüketilen hardal Hint mutfağında da kullanılır .
Kuru Hardal Sübstitüeleri Bir tarif için derinlik ve lezzet sunabilmesine rağmen, kuru hardal tozu genellikle süpermarkete gitmeye değmeyecek kadar küçük miktarlarda yetişir. Neyse ki, taze hardal , Dijon hardalı, hardal tohumu, yaban turpu tozu, zerdeçal ve wasabi tozu gibi bir dizi büyük hardal yerine kullanılabilir.
Alman hardalı her çeşit besinle tüketilir, Dijon hardalı keskin kokuludur, Bordeaux hardalı orta derecede acı bir lezzettir, İngiliz hardalı sos veya meze olarak tercih edilebilir. Hardalın genellikle et yemekleriyle tercih edildiği herkes tarafından bilinir. Çünkü hardal et yemeklerine aşırı derecede yakışmaktadır.
Dijon hardalı, hardal çeşitlerinden biri. Paris'in 195 km güneydoğusundaki Dijon şehrinde, ilk defa 1856'da Jean Neigeon tarafından üretilmiştir. Hardal yapımında kullanılan sirke yerine koruk suyu kullanılarak yapılan bu karışım daha az asidik ve daha yumuşak bir tada sahip olmuştur.
Hardal yıllık otsu bitkilerdendir. 10 kadar hardal türü vardır. Hardal türlerinin çoğu Akdeniz çevresi memleketlerinde yetişir . Hardalın beyaz hardal otu, sarı hardal otu, siyah hardal otu, yabanî hardal olmak üzere değişik türleri vardır.
Minik bir kabın içerisinde mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurtu aktarın. Güzelce çırpın. Ardından içerisine kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Minik bir kabın ya da kavanozun içerisine aktararak afiyetle tüketin.
Dijon hardalı ise sirke yerine koruk suyu ile tatlandırılan, dünyanın en popüler hardalları arasında yer almaktadır. İl kez 1856 yılında Dijon şehrinde üretilen bu sos daha az asidik tadı ve içeriğinde bulunan yüksek potasyum oranı ile oldukça ilgi görmektedir.
SON YAZILAR
Keke sıvı yağ yerine margarin kullanılır mı?
Telefonda stabil olmayan ağ bağlantısı ne demek?
Adana sıfır bir kaç sezon?
Kitabul hiyel kimin?
İkizler erkeği nasıl bir eş ister?
Nejat işler Kaç kardeş?
Köşegen sayısı nasıl hesaplanır?
Küba yönetim şekli nedir?
Türkoloji Bölümü ne iş yapar?
2021 safer ayı ne zaman başlıyor?
Işveli ne demek anlamı?
Akedas Per nedir?
Elektrikli Araba kullanmak için ehliyet gerekir mi?
Sol kaburga altında kalp gibi atan nedir?
Kadınlarda saç kazıtmak günah mı?
YouTube mobil canlı yayın nasıl yapılır?
Samsung A7 2017 güncelleme alacak mı?
Delta ovası nedir coğrafya?
Sürücü kursu usta öğretici belgesi nasıl alınır?
MHRS başkasına randevu alma nasıl yapılır?
Tencent Games emülatör nasıl indirilir?
Besin ve gıda eş anlamlı mı?
Yumurta faydalı mı zararlı mı?
Kütüphanede çalışan memur ne kadar maaş alır?
Kızıl Saçlı Amazon kimin eseri?
Istanblue votka nasıl içilir?
Ozan Hacı Gürhan kimdir?
Içerenköy Carrefour kaç metre kare?
Günde 1 litre süt içilir mi?
Haluk Levent Kürt mü Türk mü?
Kut nedir çok kısa?
Satın alma opsiyonu ile kiralamak ne demek?
Anında Görüntü Show kaç bölüm?
Mekke Kudüs uçakla kaç kilometre?
Develer nasıl uzun süre susuz kalır?
Eğreti gelin ne anlama gelmektedir?
50 krş kaç gr?
Hareket Ettiremediğimiz varlıklar nelerdir?
Caco3 bileşiği adı asit mi baz mı?
9 TL kaç kuruştur?