Bezeleri , tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında, 90 dakika kadar pişirin . Düşük ısıda sertleşene kadar pişirdiğiniz bezeleri , ılınana kadar fırında bekletin. Oda ısısında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Beze yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası "'baiser'" olup anlamı öpücüktür. İsviçre ve Fransa'da "'Meringue'" olarak da bilinir. 100 °C ısıtılmış fırında 1-2 saat arasında adeta kurutularak yapılır.
Beze Tarifi Yapılışı Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 C de fırında 60 dk pişirin. Afiyet olsun.
Köpük kurabiye olarak nam salan beze dünyanın en az malzemelerine sahip tatlısı olarak defterleriniz de yerini alabilir bence. Köpürtülen yumurta aklarının içerisine eklenen şeker ile tatlanan bezelere dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Atom , Samsun yöresine özgü beze . Atom bezeden daha büyük boyutludur ve pişerken ortasından şekerin bal renginde dışa taşmasıyla diğer bezelerden ayrılmaktadır. Geleneksel olarak Ramazan aylarında tüketilen bir tatlı olan atom yumurta akı, şeker ve sudan imâl edilmektedir.
Mereng , yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası "baiser" olup anlamı öpücüktür. İsviçre ve Fransa'da "meringue" olarak da bilinir. 100 derecede ısıtılmış fırında 1-2 saat arasında adeta kurutularak yapılır.
AliExpress hangi kargo ile gelir?
Sauna sıcaklığı kaç derece olmalı?
1 yemek kaşığı yarım yağlı lor peyniri kaç kalori?
Hangi kemiklerin arasında oynar eklemler bulunur?
80 derece Kolonya abdesti bozar mı?
Oksidan ne işe yarar?
Yüksek lisans ne kadar burs?
Pexola ne işe yarar?
Passolig müşteri hizmetlerine nasıl ulaşırım?
Ihlamur çayı ishal yapar mı?